Siirry sisältöön

Lupa Harrastaa -ryhmät

Perusopetus järjestää lukuvuonna 20202021 maksutonta harrastustoimintaa, joka on suunnattu kaikille 3.9.-luokkien oppilaille. Harrastukset ovat koulupäivän jälkeen. Tarjolla on yhteensä noin 200 harrastusryhmää viikossa, joiden ohjauksesta vastaa yli 50 palveluntuottajaa. Monipuoliseen maksuttomaan harrastustoimintaan osallistuminen ei pääsääntöisesti vaadi ennakkoilmoittautumista ja harrastusryhmiä löytyy jokaiselta koulupolulta. Jos ennakkoilmoittautuminen vaaditaan, siitä on maininta kyseisen harrastusryhmän infossa.


Koulujen Lupa Harrastaa -ryhmät

Lukuvuoden 20202021 Lupa Harrastaa -ryhmien syyskausi on päättynyt. Kevätkausi alkaa maanantaina 11.1.2021.


Lupa harrastaa 2020-2021 harrastusryhmät (pdf, 1.54 Mt)

(Huom! Esite aukeaa parhaiten Firefox-selaimella)

Harrastava tiistai

Syksystä 2020 perusopetuksessa käynnistetään 5.-6. -luokkalaisille suunnattu "Harrastava tiistai". Koulupäivät pyritään lopettamaan viimeistään kello 14 näiden ikäluokkien osalta. Tiistai-iltapäivä tarjoaa monipuolisesti erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Kokonaisuutta on toteuttamassa laaja verkosto: kasvatus- ja opetuspalvelut, nuorisopalvelut, liikuntapalvelut, seuroja ja yhdistyksiä. Kokonaisuus muodostuu esimerkiksi seuraavista harrastuksista:

Kaikille maksuttomia harrastuksia:

  • Lupa Harrastaa -ryhmät kouluilla & koulun lähettyvillä
  • Lupa harrastaa Nuorten treenit Ratinassa ja keilahallilla
  • Lupa harrastaa ryhmät nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa
  • Lupa Harrastaa kenttä vapaassa käytössä Kauppi Sports Centerillä

Urheiluseurojen omat ryhmät seurojen jäsenille:

  • Tamperelaiset urheiluseurat ovat asettaneet 5.-6. lk. harjoituksia iltapäivään

NääsMaas -kyytipalvelu

Harrastava tiistai kokonaisuuteen on yhdistetty myös mahdollisuus hyödyntää NääsMaas-kyytipalvelua. Kyytipalvelulla pyritään mahdollistamaan päiväaikaan tapahtuva harrastaminen sekä siirtyminen muualla kuin omalla koululla tapahtuviin harrastusryhmiin. NääsMaas-harrastekyytikokeilu toteutetaan 14.9.-8.10. Toimintamallin ytimenä on kyytipalvelu, jolla tarjotaan nuorten siirtyminen koululta harrastupaikalle sekä tarvittaessa takaisin joko samalle tai toiselle toiminta-alueen koululle. Toimintamallissa vanhemmat tilaavat nuorelle verkkokyselyn avulla tarvittavat kyydit. Kyydeistä maksetaan omavastuu, joka on 3€/suunta. Tämä omavastuuosuus maksetaan kerralla ennen kuljetusten alkua koko neljän viikon toiminta-ajalta. Toiminta-alueena on Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan ja Ylöjärven koulut. Mikäli kokeilu onnistuu, toimintaa jatketaan tulevaisuudessa. Ilmoittautuminen kyytipalveluun tehtävä keskiviikkoon 19.8 kello 12.00 mennessä. Katso tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet liitteestä.

Harrastavan tiistain tarjonta:

Harrastavan tiistain harrastustarjonta (pdf)Harrastava tiistai Tampereella (pdf, 1.75 Mt)Lisätietoa ja ohjeet NääsMaas kyytipalvelusta (pdf)

Lasten liike -laatutunnus

Perusopetuksen järjestämälle liikunnalliselle harrastustoiminnalle on myönnetty Olympiakomitean Lasten Liike -tunnus. Harrastusryhmien ohjaajat osallistuvat Lasten Liike ohjaajakoulutukseen. Toiminnassa toteutuvat lasten liikunnan laatutekijät ja se on laadukkaasti organisoitua.

Lasten Liike -laatukriteerit (pdf)