Siirry sisältöön

Harrastuksia vapaa-ajalle

Harrastava Tampere

Harrastus hukassa? Mitä Tampereella voi tehdä? Onko sinulla idea harrastamiseen liittyen, mutta et tiedä miten ja missä sen voisi toteuttaa? Tampereen kaupungin kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluiden uusi palvelu "Harrastava Tampere" auttaa sinua näissä kysymyksissä. Palvelu on tarkoitettu lapsille, nuorille ja perheille.

Ulkoinen linkkiKysy harrastamisesta

Nuortentreenit

Nuortentreenit tarjoavat maksuttomia matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia 1129 -vuotiaille nuorille (huom. kaupungin kuntosaleille on 15 vuoden alaikäraja). Ryhmien tavoitteena on löytää mahdollisimman monelle nuorelle hauska harrastus ohjattujen treenien muodossa. Tunneille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja mukaan voi tulla milloin tahansa kesken kauden. Ohjaajina toimivat innostavat ja ammattitaitoiset liikunnanohjaajat ja lajiammattilaiset.

Ulkoinen linkkiLisätietoa Nuortentreeneistä

Nuorten liikuntaneuvonta

Nuorille suunnattu liikuntaneuvonta on yksilöllistä liikuntaneuvontaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Varaa aika liikuntaneuvontaan, kun

  • haluat vinkkejä liikkumiseen
  • haluat kuulla Tampereen eri liikuntamahdollisuuksista
  • sinulla on liikuntamotivaatio kadoksissa tai tarvitset apua ravintoon liittyvissä asioissa.
Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää
Liikunnanohjaaja
Tuomo Sipinen
puhelin 040 188 1589
sähköposti [email protected]

Monitoimitalo 13

Monitoimitalo 13 on Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden toimintakeskus, joka tarjoaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja harrastuspaikkoja monipuolisesti niin nuorille kuin vanhemmillekin. Talosta löytyy sekä avointa että ohjattua toimintaa, työpajoja, kursseja ja vuokrattavia tiloja sekä yksityisille että yhdistyksille ja järjestöille.

Ulkoinen linkkiMonitoimitalo 13 -sivusto

Nuorisokeskukset

Tampereelta löytyy useita nuorisotiloja, joissa voit viettää vapaa-aikaa esimerkiksi erilaisten pelien parissa tai vaikkapa kavereiden kanssa hengaillen. Nuorisopalveluiden nuorisotilat sijaitsevat Tampereen eri kaupunginosissa, mutta ne ovat avoimia kaikille, asuitpa sitten missä päin tahansa. Keskustan alueella suosittuna nuorten kokoontumispaikkana toimii Monitoimitalo 13. Nuorisotiloja ylläpitää kaupungin nuorisopalveluiden lisäksi myös erilaiset yhdistykset, järjestöt ja seurakunnat.

Ulkoinen linkkiNuorisokeskusten yhteystiedot

Kulttuurinen nuorisotyö

Kulttuurisen nuorisotyön tavoitteena on nuorten ohjaaminen ja kannustaminen omaehtoiseen toimintaan. Kulttuurinen nuorisotyö tukee nuoren identiteetin kehittymistä kokemuksellisen oppimisen kautta kulttuurin keinoin. Tampereella haluamme erityisesti tukea nuorten omien kulttuurien ja marginaalitaiteiden esille tuomista ja tarjota nuorille mahdollisuuksia toteuttaa omia ideoitaan ja projekteja kulttuurisen toiminnan saralla.

Ulkoinen linkkiKulttuurisen nuorisotyön lisätiedot ja tapahtuman ilmoittaminen

Liikkuva Perhe

Liikkuva Perhe on Tampereen kaupungin perheille suunnattua toimintaa, ja toimimme yhteistyössä seurojen sekä Tampereen kaupungin eri sektorien ja perhetoimijoiden kanssa. Liikkuva Perheen toiminta on suunnattu lapsille, nuorille ja heidän perheilleen. Tavoitteena on innostaa perheitä yhdessä liikkumiseen ja tekemiseen. Samalla pyritään lisäämään yleistä aktiivisuutta sekä kannustamaan hyvinvointiin.

Ulkoinen linkkitampere.fi/liikkuvaperhe

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus Tampereen ydinkeskustassa. Rullassa lapset voivat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Vaihtuvissa lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin ja pysyvässä elämystilassa pienetkin pääsevät tunnelmoimaan. Rullaa ylläpitää Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. Sisäänpääsy on maksuton ja ohjaaja on paikalla kävijöitä varten.

Linkkejä kulttuuri- ja harrastusyhteisöihin

Alla olevalle sivulle on koottu Tampereella vaikuttavia kulttuurin ja harrastamisen yhdistyksiä, yhteisöjä ja organisaatioita. Tampereen kaupunki ei vastaa kaupungin ulkopuolisten yhteisöjen toiminnasta eikä yhteisöjen sivujen sisällöistä.

Ulkoinen linkkiTampereella vaikuttavia kulttuurin ja harrastamisen yhdistyksiä, yhteisöjä ja organisaatioita