Siirry sisältöön

Digitaaliset työkalut hyvinvointiin

Varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa on käytössä erilaisia välineitä oman hyvinvoinnin tutkimiseen ja ymmärtämiseen.

Varhaiskasvatuksessa on käytössä lähes 400 ReimaGo -aktiivisuusranneketta. Rannekkeet mittaavat päivittäistä aktiivisuutta ja kasvattajat saavat tietoa koko ryhmän liikkumisesta. Myös vanhemmat voivat halutessaan seurata lapsensa liikkumisdataa. ReimaGo:n avulla voi toteuttaa monipuolisia kokonaisuuksia, joissa yhdistyvät esimerkiksi ilo, leikki, mielikuvitus, aktiivisuus, askartelu ja musiikki. Rannekkeet kiertävät jaksoittain ryhmästä toiseen.

Breikkeri Junior on hyvinvointikasvatuksen digitaalinen palvelu varhaiskasvatukseen. Innostavat tehtävät vievät lapset Breikkerin hahmojen kanssa harjoittelemaan ihmisenä kasvamisen taitoja. Harjoitukset ovat 510 minuutin mittaisia virikkeellisiä leikkejä ja tehtäviä. Breikkeri Junior on käytössä 15:ssä tamperelaisessa päiväkodissa.

Kaikissa Tampereen yläkouluissa on vähintään 30 kpl Polarin sykemittareita. Mittareiden avulla oppilaiden on mahdollista arvioida omia terveystottumuksia, soveltaa hyvinvointiin liittyviä tietoja ja taitoja sekä muodostaa käsitystä erilaisista omaan hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä.