Siirry sisältöön

Kodin ja koulun yhteistyö


Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana!

Tessun vanhempainyhdistys ry

Tessun vanhempainyhdistys ry toimii koulun oppilaiden opiskeluviihtyvyyden parantamiseksi, osallistuu oppilasretkien ja -tapahtumien tukemiseen, koulun vanhempainiltojen ja juhlien järjestämiseen sekä pitää yhteyttä kaupungin päättäjiin Tesoman nuorten asioissa. Yhdistys myöntää vuosittain stipendejä ja muistaa ala- ja ylä-asteen päättäviä oppilaita.

Kokouksia pidetään Tesoman koululla noin kerran kuussa ja ne ovat avoimia kaikille koulun oppilaiden huoltajille. Kokouksissa on mahdollisuus keskustella muiden vanhempien kanssa nuorten koulunkäyntiin ja vapaa-aikaan liittyvistä asioista, sekä osallistua yhdistyksen toimintaan oman innon ja mahdollisuuksien mukaan. Kokouksissa on paikalla myös opettajakunnan edustajia.

Varmista toimintamme jatkuminen!

Liity jäseneksi Tessun vanhempainyhdistykseen osoitteessa: https://bit.ly/2xrDNS7

  • Jäsenyys on täysin maksuton, eikä sido sinua mihinkään.
  • Tietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille.
  • Lähetämme sinulle sähköpostia maksimissaan neljä kertaa vuodessa.
  • Jäsenyytesi raukeaa automaattisesti 10 vuoden päästä.

Tekemisestä kiinnostuneet ovat totta kai enemmän kuin tervetulleita mukaan toimintaan myös aktiivisemmin! Kysy lisätietoja kokouksessa tai vaikka viestillä Ulkoinen linkkihttps://www.facebook.com/tessury/

Halutessasi voit tukea toimintaamme 10 euron suuruisella kannatusmaksulla. Lahjoituksesi käytetään lyhentämättömänä Tesoman koulun oppilaiden hyväksi.

Tessun vanhempainyhdistys ry
FI09 4108 0011 3329 24
Viestikenttään teksti "Kannatusmaksu"

Tessun vanhempainyhdistys ry.
Puheenjohtaja Maria Kuisma
puh 050 3578642

Koulun opettajaedustajat
Hanna Hakala
Lippe Nieminen
Juha Järvi

Seuraava kokous on tiistaina 4.2. klo 18.
Kokoontuminen Kohmankaaren puoleisella pääovella, tervetuloa!

Tesoman koulun Ystävät ry

Tesoman koulun Ystävät eli Ystävät ry perustettiin vuonna 2007 koordinoimaan Tesoman koulun 40-vuotisjuhlakirjan julkaisemista. Perustajajäseninä oli edustajia koulun entisestä ja nykyisestä henkilökunnasta sekä ex-oppilaista. Juhlakirja osoittautui menestykseksi ja Ystävien toiminta vakiintui toimivaksi yhdistykseksi.

Nykyään Tesoman koulun Ystävät ry kokoaa yhteen koulua lähellä olevia tahoja, kuten alueen yrityksiä, koulun entisiä oppilaita ja henkilökuntaa, Harjun seurakuntaa ja Tesoma-seuraa. Tarkoituksena on myös syventää yhteistyötä esim. paikallisten urheiluseurojen ja alueen omakotiyhdistysten kanssa. Yhdistyksen tavoitteena on parantaa monipuolista yhteistyötä ja tukea koulun toimintaa sekä vaalia yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia koulussa. Tesoman koulun Ystävät ry toimii aktiivisesti mm. osallistumalla erilaisiin koulun juhliin ja tapahtumiin sekä avustamalla taloudellisesti koulun toteuttamia teematapahtumia.

Ryhdy Tesoman koulun Ystäväksi! Mukaan pääset ottamalla yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan tai sihteeriin:

Puheenjohtaja Arja Kujansivu
arja.kujansivu(at)gmail.com

Sihteeri Leena Heinonen
leena.heinonen0(at)saunalahti.fi

Tesoman koulun ystävien seuraava kokous on perjantaina 14.2. kello 13.15
Tervetuloa!

Tesoman koulun Ystävät ry:n alajaoksina toimivat:

Oppilaskunta, ohjaava opettaja Anna Suhonen
Tesoman koulun Seniorit
Tesoman koulun vanhempainyhdistys

Icehearts

Tesoman ja Ikurin koulutaloissa toimii kaksi Icehearts-joukkuetta.

Icehearts on joukkueurheilun toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja perheille, jotka ovat tuen tarpeessa. Iceheartsin tavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, edistää sosiaalisia taitoja ja luoda lapsille pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo läpi kasvun nivelvaiheiden.

Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen. Tesoman ja Ikurin koulutaloissa kasvattajina toimivat Ville Hotakainen, Riku Kauppinen ja Jiri Lepola.

Helmi-viestintä

Tesoman koululla on käytössä sähköinen Helmi-järjestelmä kodin ja koulun välisessä viestinnässä, kotitehtävien ilmoittamisessa ja poissaoloseurannassa.

Kirjautuminen osoitteessa: Ulkoinen linkkihttps://tampere.helmi.fi/

Huoltajan helmitunnukset

Huoltajille toimitetaan tunnukset jo alakoulun aikana, oppilaan siirtyessä yläkoulun puolelle samat tunnukset pysyvät käytössä automaattisesti. Ehdottoman tärkeää on tunnusten henkilökohtaisuus, huoltajan tunnusten käyttö vastaa huoltajan allekirjoitusta. Oppilaan käyttöön huoltajan tunnuksia ei siis saa luovuttaa, oppilaat saavat käyttöönsä omat Helmi-tunnuksensa yhdessä koulun muiden tunnusten kanssa.

Muuton tai koulunvaihdon vuoksi Helmen käytön alottavat huoltajat voivat ottaa yhteyttä koulun helmivastaavaan tai luokanvalvojaan.

Mikäli huoltajalla on saman kunnan alueella useamman koulua käyvän huollettavan vuoksi monta eri helmitunnusta, voidaan tunnukset yhdistää pyydettäessä koulun helmivastaavan toimesta.

Helmen salasana unohtunut?

Huoltaja pystyy palauttamaan salasanansa sähköpostin avulla Helmen pääsivun "Apua"-linkin kautta. Salasanan palauttamisessa tulee käyttää Helmen tietoihin tallennettua sähköpostia ja huoltajan Helmen käyttäjätunnusta. Oppilaat kysyvät unohtunutta salasanaansa koululla, jotta salasana vaihtuu onnistuneesti kerralla kaikkiin oppilaiden tunnuksilla käytössä oleviin järjestelmiin.

Ongelmatapauksissa ota yhteyttä koulukohtaiseen Helmen ylläpitäjään eli helmivastaavaan.

Tesoman koulun helmivastaava
Jukka Vilen

Koulun henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected] ellei henkilön nimen yhteydessä ole toisin mainittu.