Siirry sisältöön

Kodin ja koulun yhteistyö

Vanhempainillat ja oppimiskeskustelut

Tärkeimpiä kodin ja koulun kohtaamispaikkoja ovat vanhempainillat ja oppimiskeskustelut.

Vanhempainillat kutsuu koolle alakoulun luokanopettaja tai yläkoulun luokanohjaaja. Vanhempainiltoja pidetään yleensä ainakin yksi lukuvuoden alkupuolella, mutta useampia voidaan järjestää tarpeen mukaan. Esimerkiksi luokkaretki, opettajanvaihdos tai muut asiat voivat nostaa esiin tarpeen vanhemmille ja opettajalle kokoontua yhteen.

Oppimiskeskustelut ovat paikka, jossa perhe ja oppilas tapaavat opettajan ja keskustelevat oppilaan koulunkäynnistä. Oppimiskeskustelut pidetään vuosittain marras- ja tammikuun välisenä aikana, ja ne ovat pakollinen osa oppilaan arviointia. Oppimiskeskustelussa voidaan ottaa esiin mitä tahansa oppilaan koulunkäyntiin vaikuttavia asioita oppimisesta ja rutiineista oppilaan hyvinvointiin ja luokan dynamiikkaan.


Viestintä: Wilma

Tampereen koulut käyttävät Wilma-oppilashallintojärjestelmää kodin ja koulun väliseen viestintään. Wilmasta löytyy mm. oppilaan lukujärjestys, poissaolot, arvioinnit ja pedagogiset asiakirjat. Wilmaa voi käyttää selaimella tai puhelimen sovelluksella. Huoltajat luovat käyttäjätunnuksensa itse.

Jos tarvitset apua Wilma-tunnusten luomiseen tai kirjautumiseen, voit ota yhteyttä Wilma-tukihenkilö Joonas Hyväjokeen.

Joonas Hyväjoki
puhelin +358408064760
sähköposti [email protected]


FISTA Parents’ Association ry

FISTA Parents’ Association ry tuo koulu- ja kotiväen yhteen juhlien ja tapahtumien merkeissä. Yhdessä järjestämme vuoden kohokohdan Halloween-juhlan, jossa on upea disko, kahvila, pukukilpailu, kauhuhuoneet sekä arvontoja. Aika ajoin järjestämme myös muita juhlia sekä luentoja tai keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista. Tilaisuuksilla pyrimme tukemaan oppilaiden henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Annamme tukea koulun pieniin hankintoihin kouluvuoden tarpeiden mukaan. Yhdessä tuemme myös oppilaiden retkiä sekä Suomeen että Brittein saarille. Kouluvuoden päättyessä palkitsemme oppilaita ruusuilla ja pienillä stipendeillä.

Tukea toimintaamme saamme vanhempien vapaaehtoisista kannatusmaksuista, tapahtumien kahvila- ja tuotemyynnistä sekä Tampereen kaupungilta.

FISTA Parents’ Association ry kuuluu Suomen Vanhempainliittoon.

Ilmoitamme toiminnastamme koulun Wilma-järjestelmän välityksellä.

fista.parents [at] gmail.com