Siirry sisältöön

Oppilaskunta

Perusopetuksen uusi opetussuunnitelma korostaa oppilaiden osallisuutta ja osallistamista koulun toimintaan, ja oppilaskuntatoiminta on osa tätä osallistamista.

Luokat valitsevat kaksi oppilaskuntaedustajaa tammi-helmikuussa (ensimmäisten luokkien edustajat valitaan ensimmäisen lukuvuoden alussa elokuussa). Oppilaskunta kokoontuu ohjaavan opettajan johdolla n. kerran kuussa tai tarpeen mukaan. Kokouksissa keskustellaan edustajien kanssa ajankohtaisista koulutyöhön liittyvistä asioista, ja edustajat ideoivat erilaisia tapahtumia lukuvuoden aikana toteutettavaksi. Näitä ovat mm. hiihtolomaa edeltävänä perjantaina järjestettävät myyjäiset, lelukierrätystapahtumat ja Pyhäinpäivän aikaan sijoittuvat naamiaiset. Oppilaskunnan edustajat ovat myös tehneet esityksen koulun ruokalaan sijoitettavaa maustepöydästä, joka saatiin kaikkien käyttöön syksyllä 2018.

Oppilaskuntatoiminnassa mukana olevat oppilaat pääsevät edustamaan Tammelan koulua Tampereen lasten parlamentin alue- ja suurkokouksiin. Keväisin oppilaskunnan edustajien mielipiteitä kuullaan valittaessa Lasten parlamentin myöntämän "Vuoden vaikuttaja"- stipendin saajaa.

Lukuvuonna 2018-2019 oppilaskunnan ohjaavana opettajana toimii Veera Kairimo-Kanto.