Siirry sisältöön

Painotukset ja valinnat

Valinnaisaineet 2019-2020

Valinnaisaineiden opiskelu tapahtuu neljässä jaksossa lukuvuoden aikana, poikkeuksena Arjen taidot -valinnainen, joka toteutuu ajalla 31.10.2019 - 30.1.2020.

Ensimmäinen jakso 22.8. - 10.10. (8 kertaa) klo 13.30 - 15.00

Toinen jakso 24.10. - 9.1. (8 kertaa) klo 13.30 - 15.00

Kolmas jakso 16.1. - 12.3. (8 kertaa) klo 13.30 - 15.00

Neljäs jakso 19.3. - 14.5. (7 kertaa) klo 13.30 - 15.00

Oman valinnaisaineen tarkemmat tiedot saa luokanopettajalta.

VALINNAISAINETARJOTIN 2019 - 2020 (5-6.lk)

ILMAISUTAITO
Tunneilla tehdään ja toimitaan! Ilmaisuharjoitusten ja leikkien kautta tullaan tutuksi muun ryhmän kanssa ja sitten päästään improvisoimaan sekä toteuttamaan pienimuotoisia esityksiä. Tunneilla tehdään esim. pantomiimi-, roolileikki- ja rentoutusharjoituksia.

KUVISMIX
Kuvataiteen valinnaistunneilla tutustutaan monipuolisesti kuvataiteen eri työmuotoihin itse kokeillen ja tehden. Pääset kokeilemaan kuvataiteen eri tekniikoita ja materiaaleja, kuten maalausta, piirustusta, askartelemista, rakentelua, grafiikkaa sekä savitöitä. Sinulla on myös mahdollisuus esittää toiveita kurssin sisällöstä. Tunneilla työskennellään toiminnallisesti sekä yksin, että ryhmässä, luokassa ja sen ulkopuolella. Pysähdymme myös tarkastelemaan ja tulkitsemaan taidetta osana ympäröivää maailmaa.

LEMMIKKIELÄINKURSSI
Kurssilla tutustutaan monipuolisesti lemmikkieläinten maailmaan. Mahdollisuuksien mukaan tehdään eläinvierailuja ja pidetään vlogia omasta/fiktiivisestä lemmikkieläimestä.

MEDIA
Mediatunneilla opetellaan ymmärtämään, tulkitsemaan ja tuottamaan tämän päivän viestinnässä yhdistyviä kuvia, puhuttua ja kirjoitettua kieltä sekä ääntä. Tunneilla harjoitellaan kuvankäsittelyä, ideoidaan ja tuotetaan animaatioita sekä videoita eri tekniikoilla mm. tietokoneita ja mobiililaitteita hyödyntäen.

PALLOILU JA PELIT
Liikunta ja pelit kurssilla tutustutaan ennalta valittuihin pallopeleihin lajitaitoja syventäen (koripallo, käsipallo, pesäpallo, jalkapallo/futsal, salibandy). Tutustutaan ko. lajien sääntöihin ja pelikäsityksiin sekä harjoitellaan lajiin kuuluvia tekniikoita ja henkilökohtaisia lajitaitoja. Kurssi järjestetään kaksoistunteina kymmenen viikon jaksona.

PELIKERHO
Erilaisten pelien pelailua, pelien pelistrategioiden pohdintaa esim. shakki, ohjelmointiajattelun opettelua, oman pelin suunnittelu ja valmistaminen.

VOIMISTELU- JA TANSSILIIKUNTA

- voimistelu

- tanssi

- luova liikunta ja kehollinen ilmaisu

- kuntoilu ja kehonhuolto

- leikit

Tunneilla voimistelemme ja tanssimme monipuolisesti sekä teemme kehollisia ilmaisuharjoituksia. Välillä leikimme, kisailemme ja teemme ryhmissä omia liikunnallisia esityksiä.

Valinnaiset aineet alakoulussa

Vuosiluokkien 4-6 oppilailla on tuntijaossa 1 vuosiviikkotunti (1 oppitunti viikossa) valinnaisia aineita. Valinnaiset aineet voidaan jaksottaa siten, että valinnaisia aineita opiskellaan:

  • 2 tuntia/viikko joko syksyllä tai keväällä
  • 2 tuntia/viikko kahdessa jaksossa (jaksoissa 1+3 tai 2+4)
  • 1 tunti viikossa läpi vuoden

HUOM! Oma opettaja ilmoittaa uuden kouluvuoden alkaessa, milloin oppilas opiskelee valinnaisainettaan.

Valinnaiset aineet vuosiluokilla 4-6

  • Vuosiluokkien 4-6 valinnaisaineet tarjotaan joko yksittäisen oppiaineen kursseina tai oppiainerajat ylittävinä oppiainekokonaisuuksina
  • Valinnaisaineita tarjotaan valittavaksi yli luokka-asterajojen. Samassa ryhmässä voi opiskella vuosiluokkien 4, 5 ja 6 oppilaita.
  • Valinnainen aine valitaan kullekin luokka-asteelle kerrallaan.
  • Keväällä vuosiluokkien 3-5 oppilaat valitsevat seuraavan lukuvuoden valinnaisaineensa valinnaisainetarjottimella olevista aineista.

Valinnaisten aineiden arviointi

  • Vuosiluokilla 4-6 valinnaiset aineet arvioidaan sanallisesti.
  • Valinnaisille aineille määritellään tavoitteet, sisällöt ja arviointiperusteet hyväksytylle suoritukselle.

Kielivalinnat

Lentävänniemen koulun omat A1-kielet: englanti, ruotsi, saksa

Koulupolun A1-kielet (Lielahden koulu): saksa, ranska, venäjä


A1-kielet Tampereella

englanti: kaikissa kouluissa

saksa: Annala, Atala, Etelä-Hervanta, Härmälä, Juhannuskylä, Kaarila, Kaukajärvi, Kissanmaa, Koivisto, Kämmenniemi, Lamminpää, Leinola, Lentävänniemi, Lielahti, Linnainmaa, Messukylä, Normaalikoulu, Olkahinen, Peltolammi, Pispala, Pohjois-Hervanta, Puistokoulu, Sampo, Saukonpuisto, Takahuhti, Tammela, Tesoma, Vehmainen, Wivi Lönn, Vuores

ranska: Atala, Härmälä, Kaarila, Kaukajärvi, Kissanmaa, Lielahti, Normaalikoulu, Olkahinen, Pispala, Pohjois-Hervanta, Rahola, Takahuhti, Tammela, Wivi Lönn, Vuores

espanja: Juhannuskylä, Linnainmaa, Rahola, Saukonpuisto, Tesoma, Vuores

ruotsi: Etelä-Hervanta, Kissanmaa, Lentävänniemi, Linnainmaa

venäjä: Etelä-Hervanta, Juhannuskylä, Koivisto, Lielahti, Saukonpuisto, Takahuhti, Vuores

kiina: Annala, Pispala, VuoresLentävänniemen koulun omat A2-kielet: englanti, ruotsi

Koulupolun A2-kielet, muut kuin englanti (Lielahden koulu): saksa


A2-kielet Tampereella

englanti: kaikissa kouluissa

saksa: Annala, Atala, Etelä-Hervanta, FISTA, Härmälä, Juhannuskylä, Kaarila, Kanjoni, Kaukajärvi, Koivisto, Kämmenniemi, Lamminpää, Leinola, Lielahti, Linnainmaa, Messukylä, Normaalikoulu, Olkahinen, Peltolammi, Pispala, Pohjois-Hervanta, Rahola, Saukonpuisto, Takahuhti, Tammela, Tesoma, Wivi Lönn, Vuores

ranska: FISTA, Härmälä, Kaarila, Messukylä, Normaalikoulu, Pispala, Takahuhti, Tammela, Wivi Lönn, Vuores

espanja: FISTA, Kanjoni, Kämmenniemi, Pohjois-Hervanta, Tammela, Vuores

ruotsi: Kissanmaa, Leinola, Lentävänniemi, Linnainmaa, Olkahinen, Puistokoulu, Sampo, Tesoma

venäjä: Etelä-Hervanta, Koivisto