JOPO-opetus
Yleistä JOPO-toiminnasta
JOPO-toiminta tapahtuu perusopetuksen yhteydessä ja on tarkoitettu yleisopetuksen oppilaille, joilla on vaikeuksia suoriutua peruskoulusta. JOPO-opetus sopii erityisesti niille oppilaille, joiden opintomenestys ei ole vastannut tavoitteita tai oppilaan todellista osaamista. JOPO-luokan oppilaat noudattavat perusopetuksen opetussuunnitelmaa ja saavat samanlaisen päättötodistuksen kuin muutkin yhdeksäsluokkalaiset. Tavoitteena on keskiarvon nostaminen ja peruskoulun päättötodistuksen saavuttaminen.
JOPO-kouluja Tampereella ovat Etelä-Hervannan, Hatanpään, Takahuhdin ja Tesoman koulut.
JOPO-haku syksyllä alkavalle lukuvuodelle on keväisin. JOPO-opiskelusta kiinnostuneille ja heidän huoltajilleen järjestetään infotilaisuudet kaikissa neljässä JOPO-koulussa kevättalvella.
JOPO 2021 haun tarkempi aikataulu
Infopäivät:
maanantaina 15.3.2021 Hatanpää ja Takahuhti
tiistaina 16.3.2021 Etelä-Hervanta ja Tesoma
Hakuaika: 15.-28.3.2021
Haastattelut: viikoilla 14-17
Ilmoitukset oppilaille: toukokuussa 2021
Paikkojen vastaanotto: toukokuussa 2021
JOPO-luokalle haetaan sähköisellä hakulomakkeella.
Ulkoinen linkkiHakulomake Jopo-luokalle
Linkki aktivoituu hakuajan alkaessa.
Etelä-Hervannan koulun JOPO-luokka
Joustava perusopetus (JOPO) alkoi Opetusministeriön valtakunnallisena hankkeena vuonna 2006, ja on nykyisin vakiintunut osa myös Tampereen kaupungin perusopetusta. Jokaiselle JOPO-luokalle valitaan vuosittain kaksitoista 9. luokkalaista oppilasta. Luokan toiminnasta vastaavat JOPO-opettaja ja nuoriso-ohjaaja.
JOPO-luokan opiskelussa hyödynnetään toiminnallisia ja työpainotteisia menetelmiä. Oppilaat tekevät lukuvuoden aikana useita työpaikkaopiskelujaksoja (yhteensä 30 päivää) ja tutustuvat Pirkanmaan alueen ammatillisiin oppilaitoksiin. Lisäksi tehdään vierailuja, opintoretkiä ja leirikoulumatkoja sekä hyödynnetään erilaisia oppimisympäristöjä.
JOPO-opetus sopii erityisesti niille oppilaille, joiden opintomenestys ei ole vastannut tavoitteita tai oppilaan todellista osaamista. JOPO-luokan oppilaat noudattavat perusopetuksen opetussuunnitelmaa ja saavat tavallisen päättötodistuksen. Tavoitteena on tulevaisuutta koskevien suunnitelmien kirkastaminen, keskiarvon nostaminen ja peruskoulun päättötodistuksen saavuttaminen. Toiminnassa pyritään myös tukemaan oppilaiden elämänhallintaa ja varmistamaan jatko-opiskelupaikan löytyminen toiselta asteelta.
Lisätietoa
Ulkoinen linkkiJoustavan perusopetuksen luokka -esittely https://sway.office.com/JjcFuTiFc2V6V0hL?ref=Link