Siirry sisältöön

Opetus

Päivittäinen työskentelyaikataulu

Etelä-Hervannan koulun järjestyssäännöt ja ohjeet

Lupaan parhaani mukaan Etelä-Hervannan oppilaana kunnioittaa muita, ottaa vastuun ja olla sisukas. Lupaan myös antaa kaikille työrauhan, noudattaa koulun järjestyssääntöjä ja olla kohtelias

Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen

Näiden järjestyssääntöjen tarkoituksena on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Etelä-Hervannan koulun toimintaa ohjaa Suomen lainsäädäntö. Järjestyssääntöjä noudatetaan kaikessa koulun toiminnassa ja koulun alueella. Säännöt ja ohjeet ovat voimassa myös koulun tapahtumissa, retkillä ja leirikouluissa. Lisäksi näissä tapahtumissa voi tarvittaessa olla tapauskohtaisia ohjeita ja sääntöjä.

Koulun alueella tarkoitetaan yliopiston kampusalueella koulun käyttöön rajattuja tiloja ja alueita.

Yleistä

Koulussa toimitaan hyviä käytöstapoja noudattaen sekä toisia kunnioittaen ja arvostaen.

Kouluun ja tunneille saavutaan täsmällisesti opiskeluvälineet mukana ja kotitehtävät asianmukaisesti suoritettuna. Arvoesineet ovat omalla vastuulla koulussa. Kouluun ei tuoda koulutyöhön kuulumattomia esineitä.

Koulun omaisuutta kohdellaan varoen ja harkiten. Käytön jälkeen välineet palautetaan paikoilleen. Jokainen huolehtii koulun yleisestä siisteydestä. Jos jotain rikkoutuu, asiasta ilmoitetaan välittömästi jollekin aikuiselle. Tahallisessa tai huolimattomuudesta johtuvassa rikkomisessa ja hukkaamisessa oppilas on velvollinen korvaamaan vahingon.

Koulun alueella, kampusalueella ja koulun tilaisuuksissa tupakointi, energiajuomat ja päihteiden käyttö ja hallussapito on kielletty. Yliopiston kampusalue on savuton.

Puhelin ja musiikkilaitteet pidetään oppituntien ajan suljettuna poissa näkyvistä ja toimitaan opettajan ohjeen mukaan. Kampusalueella puhelin pidetään äänettömällä tai käytetään kuulokkeita.

Oppilaan ollessa pois koulusta huoltaja ilmoittaa asiasta luokanohjaajalle ensimmäisenä poissaolopäivänä, mielellään ennen koulupäivän alkua. Ennalta tiedossa olevat poissaolot pitää anoa hyvissä ajoin.

Oppitunnit ja liikkuminen Konetalossa

Portaikossa kuljetaan rauhallisesti kävellen ja hiljaa ja kuljetaan oikeaa reunaa. Tavaroita ei saa heittää missään tapauksessa alas!

Hissejä ei saa käyttää ilman aikuista.

Kengät riisutaan koulun tiloihin tultaessa, jätetään niille varattuun tilaan ja vaihdetaan sisäkengät jalkaan. Ulkovaatteet riisutaan ja jätetään luokkien ulkopuolella oleviin naulakoihin. Sisäkenkiä käytetään!

Päähine otetaan pois päästä sisätiloissa.

Välitunnille mennään ripeästi heti oppitunnin päätyttyä käyttäen vain Konetalon A-ovea. Välitunnit vietetään niille erikseen osoitetuilla alueilla. A-oven alueelle ei saa jäädä viettämään välituntia eikä odottamaan sisäänpääsyä.

Ruokalaan kuljetaan opettajan johdolla. Ruokalassa ruokaillaan rauhallisesti hyviä käytöstapoja ja lautasmallia noudattaen. Ruokailun jälkeen siirrytään ripeästi takaisin luokkatilaan tai välituntialueelle opettajan ohjeiden mukaisesti.

Liikkuminen ja pysäköinti kampusalueella

Kouluun pyöräiltäessä polkupyörä on omalla vastuulla. Pyörää ja muita kulkuneuvoja säilytetään niille osoitetussa paikassa. Pyöräillessä käytetään pyöräilykypärää. Alakoulun piha-alueella polkupyörät talutetaan pyöräparkin ja Hermiankadun välisellä osuudella. Välitunneilla ei saa olla pyörätelineillä. Koulumatkoilla noudatetaan liikennesääntöjä.

Kampusalueelle saavuttua siirrytään suoraan koulun välituntialueelle. Kampusalueella saa oleilla tai liikkua vain aikuisen valvonnassa.

Palloseinälle ei saa kiivetä.

Kampusalueella kulkeminen tapahtuu niille osoitettuja väyliä pitkin. Välituntialueen ulkopuoliset nurmikot ja muut viheralueet voivat olla oppituntikäytössä opettajan valvonnassa.

Konetalossa liikkuminen on sallittua vain Etelä-Hervannan koululle osoitetuissa tiloissa. Muualla kampusalueella liikkuminen ja oleilu on ehdottomasti kiellettyä.

Kampusalueen liikuntatelineitä voi käyttää vain opettajan valvonnassa. Yliopiston ja kampusalueen henkilökunnalla on etusija telineiden käytössä.

Koulupäivän päätyttyä tulee välittömästi poistua kampusalueelta.