Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Koulumatkat, koulukuljetus

Koulukuljetus on maksuton tai korvataan osittain tamperelaisille Tampereen kaupungin koulujen esikoululaisille ja 1–10-luokkien oppilaille, joiden kohdalla koulukuljetusperusteet täyttyvät. Sivistys- ja kulttuurilautakunta on päättänyt uusista perusteista 14.12.2017. Huoltajien on hyvä lukea koulukuljetusperusteet ennen hakua.


Koulumatkaetuuden hakeminen lukuvuodelle 2018–2019

Koulumatkaetuuden jatkuva haku

Koulukuljetuspäätökset tehdään yllä olevan linkin kautta sähköisesti Helmessä. Ne näkyvät huoltajille lapsen tiedoissa Päätökset -välilehdellä.

Etuutta voiva hakea oppilaat, jotka uutena ovat oikeutettuja matkaan (esim. muuttavat tai erityisluokille siirtyvät oppilaat). Huomaattehan, että matka myönnetään yleensä pidemmäksi aikaa, mikäli kyse ei ole tilapäisestä tarpeesta.

Lomakkeet käsitellään saapumisjärjestyksessä. Päätöksen tekee koulun rehtori. Lisätietoja antavat koulusihteerit ja rehtorit.


Bussimatkojen lataaminen kortille

Oppilaat, joille koulumatkaetuus on myönnetty bussimatkoina, voivat ladata matkakorteilleen koulumatkat ilmaiseksi Joukkoliikenteen asiakaspalvelussa tai netissä Nella Nettilataus -palvelun avulla. Nellassa ladattaessa yli 15-vuotiaalla tulee olla oma pankkitunnus tai mobiilivarmenne, alle 12-vuotiaalla riittää henkilötunnus kirjauduttaessa huoltajan tunnuksilla.

Jos oppilaalla ei ole aiemmin ollut matkakorttia, kortin voi hankkia asiakaspalvelusta. Korttia koskevat mahdolliset maksut hakijan on maksettava itse. Samaa matkakorttia voi käyttää myös muihin matkoihin ja esimerkiksi uimahallimaksuihin, jos lataa kortille itse lisää rahaa.

Tulevan lukuvuoden koulumatkaliput ovat ladattavissa 1.7. alkaen, johon mennessä Joukkoliikenteen asiakaspalveluun toimitetaan tieto koululippuun oikeutetuista. Lippua ladatessa tulee mukana olla henkilöllisyystodistus.

Matkakortille ladataan yksi tai kaksi maksutonta koulumatkaa koulupäivää kohti. Lippu ladataan kerralla koko lukuvuodeksi. Koululippu on voimassa koulupäivinä kello 6.30–17.00 välisenä aikana.

Jos matkakortti katoaa, asiasta on ilmoitettava välittömästi Joukkoliikenteen asiakaspalveluun.

Joukkoliikenteen asiakaspalvelu
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 4700
33101 Tampere

Jos oppilas muuttaa, vaihtaa koulua tai muusta syystä ei ole enää oikeutettu koulumatkaetuuteen, hänen pitää heti käydä asiakaspalvelussa poistattamassa koulumatkalippu matkakortiltaan.

Oppilaan on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä. Koulumatkaetuun oikeutetuista oppilaista on luettelot asiakaspalvelussa 1.7. alkaen.


Tilapäinen koulukuljetus

Oppilaalla on oikeus saada kuljetus kouluun esim. loukkaantumisen tai vakavan sairauden johdosta. Vaihtoehtoisesti huoltaja voi hoitaa itse lapsensa kuljetuksen ja hänelle korvataan km-korvaus kulloinkin voimassa olevan verottoman km-taksan mukaan.

Alla tilapäisen kuljetuksen ohje ja hakulomake.


Lisätietoja

Lisätietoja saa koulusihteereiltä ja rehtoreilta.