Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Kurssit / Tieto

Tieto

Ulkoinen linkkiKuuntele Tampereen seudun työväenopistossa on laaja tarjonta tietoaineita ja sivistäviä kursseja. Ainealueen kursseja suunnittelevat Kristiina Kestinen, Minna Kymäläinen ja Marianne Laakso keskustelevat myös mm. kielenopiskelun eri puolista, ja oppimisen pulmissa apua tarjoavasta Opinverstaan toiminnasta.

Ulkoinen linkkiKuuntele. Tietotekniikan taidot korostuvat yhä enemmän, ne ovat osa kansansivistystä. Perusosaamisen lisäksi tietotekniikassa on yhä enemmän uusia tuulia. Tampereen seudun työväenopiston tietotekniikan opiskelemiseen ohjelmassa tutustuttaa koulutussuunnittelija Marianne Laakso.

Kuvassa muistiinpanoja kirjoittavia käsiä

Tiedon kursseilla voit opiskella mm. psykologiaa, filosofiaa, historiaa, sukututkimusta, eri kulttuureja, viestintää ja tietotekniikkaa. Myös ympäristö-, merenkulku- ja puutarha-aiheiset kurssit tarjoavat paljon mielenkiintoista opittavaa.

Kurssit on jaettu eri aihealueiden mukaan:

Oppimisen ja kasvatuksen kursseilla voi opiskella muun muassa opiskelutaitoja, kouluttamista, muistamista, matematiikkaa tai lastenkasvatusta.

Psykologian ja filosofian kursseilla tavoitteena on hyvinvoinnin, jaksamisen, sekä ihmis- ja itsetuntemuksen lisääminen erilaisten menetelmien ja taitojen avulla.

Kulttuurit, historia ja sukututkimus tarjoavat väylän sekä Suomen että muiden maiden historiaan, kulttuureihin ja perinteisiin.

Tietoa aktiiviseen kansalaisuuteen ja viestintä -kategoria tarjoaa tietoa ajankohtaisista kysymyksistä ja välineitä osallistumiseen ja vaikuttamiseen mm. viestintätaitoja kartuttamalla.

Tieto- ja viestintätekniikan kurssit sisältävät tietoyhteiskunnan perusvalmiuksiin tähtäävää ja sitä ylläpitävää ja syventävää koulutusta.

Ympäristö, merenkulku ja puutarha -aiheisilla kursseilla kehitetään ympäristöntuntemusta ja luontosuhdetta niin puutarhassa, metsässä kuin avaruudessa.

Opinverstaalta saat yksilöllistä tukea oppimisen haasteisiin

Kuvassa opiskelija täyttää lukitestilomaketta

Onko sinulla oppimiseen liittyviä kysymyksiä? Opinverstaalta saat maksutta tukea, neuvoa ja ohjausta oppimisen haasteisiin: tietoa apuvälineistä ja menetelmistä, oppimistaitojen valmennusta sekä kuntoutusta lukivaikeuteen/lukihäiriöön. Ohjaus on aina henkilökohtaista. Opinverstaalla tehdään myös lukiseuloja ja maksullisia lukitestejä.

Voit tulla Opinverstaalle ilman lähetettä. Ota yhteyttä, sovitaan tapaamisaika! [email protected],
puh. 040 820 2327 / Minna.

Opintoneuvonta ja suunnittelu

Koulutussuunnittelija Kristiina Kestinen (Sampola)
puh. 040 806 2369, kristiina.kestinen(a)tampere.fi
Vastuualueet: filosofia, historia ja sukututkimus, kulttuuri, tietoa aktiiviseen kansalaisuuteen, ympäristö.

Suunnittelijaopettaja (eo) Minna Kymäläinen (Sampola)
puh. 040 820 2327, minna.kymalainen(a)tampere.fi, puhelinpäivystys ke klo 8.30-9.30
Vastuualueet: Oppiminen ja kasvatus, psykologia, Opinverstas.

Koulutussuunnittelija Marianne Laakso (Sampola)
puh. 040 806 2362, marianne.laakso(a)tampere.fi
Vastuualueet: tieto- ja viestintätekniikka