Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Kurssit / Taide / Kuvataide

Kuvataide

Kuvataidekurssit ovat matalan kynnyksen kursseja, joihin voi tulla kaiken tasoiset oppijat. Opettaja ottaa opetuksessa huomioon oppijoiden tasot ja usein sama kurssi soveltuu niin aloittelijalle kuin kokeneelle. Kurssikuvauksessa mainitaan tarkemmin, mikäli kurssi soveltuu tasoltaan ammattilaiselle.

Oppilaita ohjataan yksilöllisesti omien ideoiden pohjalta. Opetus on kuitenkin ryhmämuotoista, eikä saatavilla ole varsinaista yksilöopetusta.

Opiskelija luonnostelee hiilipiirrosta

Piirustus ja grafiikka

Piirtäminen on hyvä pohja kaikelle kuvataiteen tekemiselle. Piirustustarvikkeet maksavat noin 20 - 25 euroa ja grafiikkakurssien materiaalit noin 20-50 euroa. Hankintaan liittyviä asioita käsitellään kurssin ensimmäisellä kerralla. Jos kurssilla käytetään mallia, on kurssin hinta korkeampi.

Öljyvärimaalarin työpöytä: pensselit, öljyvärit, maalausnesteet ja maalauspohjatarvikkeet

Maalaus

Maalaustarvikkeet maksavat noin 30 - 70 euroa. Maalaustarvikkeiden hankintaan liittyvät asiat käsitellään ensimmäisellä kerralla. Jos kurssilla käytetään mallia, on kurssin hinta korkeampi.

Opettajan vinkit maalausharrastukseen

Piirustus on edullisin kuvataiteen harrastusmuoto. Perustarvikkeet, hiilet paperit, kynät saa alle kahdella kympillä. Piirustus sopii hyvin harrastusta aloittavalle, koska se tukee maalaamista. Piirtäminen on kaiken pohja, kertoo pitkäaikainen kuvataideopettajamme Saara Forsell. Lue lisää hänen ajatuksiaan.

Maalaussiveltimiä sekä kolme väriä

Harrastuksen hinta?

Minkä tahansa asian harrastaminen on harvoin ilmaista. Musiikin parissa touhuavaa kirpaisee laatusoittimen korkea hinta. Seuratason urheilukaan harvoin on ilmaista. Siksi onkin sanottava, että taidemaalaus-harrastuksen yksi etu on eittämättä sen edullisuus. Lue lisää harrastuksen hinnasta .


Kuvanveisto ja keramiikka

Polttosavea voi ostaa opettajalta. Varaa ensimmäisellä kerralla mukaasi käteistä n. 30 euroa savea ja lasitteita varten. Tampereen keraamisen kuvanveiston ja keramiikan kurssimaksut sisältävät polton. Jos kurssilla käytetään mallia, on kurssin hinta korkeampi.

Ota jo ensimmäiselle kerralle mukaan luonnosteluvälineet, muovia (esim.muovikassi) ja puuvillarätti savimuovailun peittämiseksi työkertojen välillä.

Pappasmurffi ja tuntematon leidi seisovat punaista taustaa vasten onnellisuuspillerirasian vieressä

Valokuvaus

Valokuvauskursseja on eritasoisille oppijoille aina aloittelijoista perusteet taitaviin. Kursseja on muun muassa erilaisin teemoin, kuten muotokuvaus, kameran tekniikka, luontokuvaus tai matkakuvaus. Valokuvauksen kursseilla tarvitset oman kameran.

Sarjakuva

Sarjakuvakursseilla piirretään sarjakuvia käsin. Opetus kattaa erilaiset piirrostekniikat ja tarinoiden rakentamisen perusteet. Sarjakuvien laajuudet voivat vaihdella stripeistä sarjakuvanovelleihin ja kokonaisiin albumeihin. Osallistujat käyttävät omia välineitään, mutta tarvittaessa niiden hankintaan annetaan ohjausta.

Kurssilaisten julkaisuja on nähtävissä Sarjakuvablogissamme.

Klikkaa kuvasta.

Sovellettu kuvataide

Sovellettu kuvataide on yhdistelmä kuvataidetta ja kädentaitoja. Sovellettuun kuvataiteeseen kuuluu esimerkiksi ikonin maalausta, mandalin piirtämistä, mehiläisvahamaalausta, kollaasitekniikoita, värityskirjan tekemistä, värioppia, luonnoskirjatekniikoita ja posliininmaalausta.

Huom! Posliinimaalauksessa käytettävien aineiden takia kurssia ei suositella raskaana oleville. Polttomateriaalimaksuissa on erilaisia käytäntöjä, tarkista maksut kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä.

Kuvataiteen perusopetus

Kuvataiteen perusopetusta sekä aikuisille että lapsille ja nuorille antaa työväenopiston kuvataidekoulu Ulkoinen linkkiSara Hildén -akatemia