Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Kurssit / Taide / Kirjoittaminen JA KIRJALLISUUS, Viita-akatemia / Kolmivuotinen kirjoittajakoulu

KOLMIVUOTINEN KIRJOITTAJAKOULU

Kirjoittajakouluun valitaan vuosittain enintään 15 kirjoittajaa pääasiassa tekstinäytteiden perusteella. Koulutukseen sitoudutaan kolmen vuoden ajaksi, ja sen voi suorittaa työn ohessa, sillä lähitapaamiset sijoittuvat ensimmäisen ja toisen vuoden ajan viikonloppuihin ja kolmantena vuotena arki-iltoihin. Kirjallisten taipumusten lisäksi otetaan huomioon kirjoittajan motivaatio ja halu sitoutua ryhmätyöskentelyyn, mikä tarkoittaa mm. toisten ryhmäläisten tekstien lukemista ja palautteen antamista.

Ensimmäisen vuoden aikana tutustutaan kirjoittamisen eri puoliin, etsitään omia vahvuuksia ja tehdään aluevaltauksia. Pääasiallinen työskentelytapa on tekstipaja sekä ryhmässä tehtävät kirjoitusharjoitukset. Kirjoittamisen teoria tulee tutuksi harjoitusten ja tekstipalautteen yhteydessä.

Viita-akatemian kolmivuotisen kirjoittajakoulun oppilasvalinnat 2021

Tänä vuonna Viita-akatemian kolmivuotiseen kirjoittajakoulutukseen haki 56 hakijaa. Valituiksi tulivat: Jernvall Hanni, Keskitalo Katri, Ketonen Satu, Kuhalampi Anja, Lahtinen Juha, Lehtinen Milli, Niemelä Marketta, Nurminen Olli, Palohuhta Maria, Päivänsalo Heli, Rossi Ville, Siter Marjo, Takaniemi Anu, Torvinen Siiri ja Vattulainen Mikko. Varasijoille valittiin kolme henkilöä.

Valinta oli yksimielinen. Raatiin kuuluivat kirjailijat ja Viita-akatemian opettajat Johanna Hulkko ja Jyrki Vainonen. Raati ei kommentoi päätöksiä.

Ensimmäinen kokoontuminen on lauantaina 25.9. klo 11–15 Sampolassa.

Kirjoittajakouluun valituksi tulleiden opiskelijoiden hakemusten liitteenä olleita tekstinäytteitä käsitellään ryhmässä syksyn aikana.