Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Kurssit / Kielet

Kielet

Tyttö kirjoittaa tietokoneella. Taustalla liitutaululla sana ”Hei” englanniksi, saksaksi, ranskaksi, espanjaksi ja portugaliksi

Kielten opetuksen tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa sellaisen käytännön kielitaidon, jolla hän selviää itselleen tarpeellisissa arkielämän tilanteissa. Oppitunneilla pääpaino on uskalluksessa ja halussa käyttää kieltä. Opiston tavoitteena on tarjota tasolta toiselle eteneviä kielikursseja yleisimmissä kielissä sekä harvinaisempien kielten kursseja.

Meillä voit opiskella muun muassa seuraavia kieliä: arabia, englanti, espanja, italia, japani, karjala, kiina, korea, kreikkaa, latina, persia, portugali, puola, ranska, ruotsi, saksa, suomi, tšekki, venäjä, viittomakieli ja viro. Harvinaisten kielten valikoima vaihtelee lukukausittain, tarkista kuluvan kauden tarjonta esitteestä tai kurssitarjottimelta.

  • Ilmoittauttaudu kurssille viimeistään viikkoa ennen kurssin ensimmäistä kokoontumista. Näin varmistat kurssin alkamisen.
  • Ennakkoilmoittautumisajan mentyä umpeen tai kurssin jo alettua kannattaa tiedustella, vieläkö kurssilla on tilaa. Yli kuuden kerran kurssin vaihtaminen kesken lukukauden on mahdollista saman kielen sisällä, jos vaihtaa ryhmää helpompaan tai vaikeampaan. Kaikista vaihdoista otetaan yhteys toimistoon, puh. 040 801 6471.
  • Jos valitsemallesi ryhmälle löytyy sopiva rinnakkaisryhmä, voit vuorotyön tai muun syyn vuoksi osallistua kahteen eri ryhmään vuoroviikoin samalla kurssimaksulla.
  • Hanki oppikirja vasta, kun olet varmistanut tason sopivuuden ja kurssin alkamisen

Pitkien kurssien lisäksi on myös lyhytkursseja, ks. Kielikurssien ajankohtaista

Opintoneuvonta ja suunnittelu

Koulutussuunnittelija vakanssi avoin (Sampola)
puh. 040 806 2362, etunimi.sukunimi(a)tampere.fi
Vastuualue: suomi S2

Päätoiminen opettaja Katriina Toivonen-Salo (Sampola)
puh. 040 806 2370, katriina.toivonen-salo(a)tampere.fi
Vastuualueet: englanti Tampereella, ruotsi, muut kielet (ei portugali) Tampereella

Päätoiminen opettaja Kimmo Vehmas (Sampola)
puh. 040 806 2401, kimmo.vehmas(a)tampere.fi
Vastuualueet: saksa, ranska, venäjä, espanja, italia, portugali Tampereella

Suunnittelijaopettaja Susanna Ylihärsilä puh. 050 390 4606 (Valo), susanna.yliharsila(a)tampere.fi
Vastuualueet: kielet Ylöjärvellä, kotitalous