Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Kurssit / Kädentaito

Kädentaito

Tule ja toteuta unelmasi, kokeile ja opi yhdessä, löydä oma ilmaisun polkusi!

Kuvassa käsityön taiteen oppilastöitä

Haku aikuisten käsityön taiteen perusopetukseen - perusopinnot ja syventävät opinnot !

Otamme uusia opiskelijoita syksyllä 2022 alkaviin aikuisten käsityön taiteen perusopetuksen opintoihin.

Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 21.8.2022 klo 24.00.

Valituille ilmoitetaan viikolla 34 ja opinnot alkavat infolla ma 29.8. klo 17.15-20.15.

Opinnot perustuvat Opetushallituksen antamiin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin. Opintoihin sisältyy lähiopetusta sekä itsenäistä opiskelua. Laaja oppimäärä koostuu perusopinnoista (30op/800h/4v.) ja syventävistä opinnoista (19op/500h/2v.).

Lisätietoja: Ulla Tujula p. 050 390 4618 tai [email protected]


Löydät meidät myös instagramista

#tampereenseuduntyovaenopisto
#luo_uusUlkoinen linkkiKuuntele. Tampereen seudun työväenopistossa voi harrastaa sekä tektiilitöitä että teknisiä töitä. Käsitöiden harrastamiseen tutustuttaa suunnittelijaopettaja Ulla Tujula.

Kädentaidot ovat yhdistelmä oivaltamisen onnea, erilaisia tekniikoita ja materiaaleja sekä yhdessä onnistumista. Materiaalit vaihtelevat kankaasta puuhun ja hopeasta betoniin. Perinteisten taitojen lisäksi kursseilla on mahdollista tutustua uusiin ja ajankohtaisiin ilmiöihin ja menetelmiin.

Kädentaitoihin kuuluvat tekstiilityö, erikoistekniikat, askartelu ja tekninen työ. Mukaan voi tulla vasta-alkaja ja tai jo pidemmälle edennyt konkari. Lyhytkurssien ja lukukauden mittaisten kurssien lisäksi kädentaitojen pitkäaikaista ja tavoitteellista opetusta tarjoaa aikuisten käsityön taiteen perusopetus.

Tekstiilityön kursseihin sisältyy lankatyöt, huovutukset, kankaan kuviointi, kudonta, pitsinnypläys sekä ompelu erilaisin teemakurssein. Pieniä käsityötuotteita pääsee valmistamaan myös senioreille suunnatuissa käsityökahviloissa, jotka kokoontuvat Ylöjärvellä, Viljakkalassa ja Pohjois-Kurussa.

Erikoistekniikoihin kuuluvilla kursseilla opitaan muun muassa kirjontaa, himmeleiden tekoa ja kirjansidontaa sekä tutustutaan erilaisten materiaalien, kuten nahan, hopean ja luun työstötapoihin ja -tekniikoihin sekä kuparin emalointiin.

Askartelukursseilla valmistuu muun muassa kukka-asetelmat, helmityöt, lusikka- ja vetoketjukorut sekä käsintehty saippua. Paperista tehdään niin koristeita, kortteja kuin koruja.

Kuvassa hitsauspilli pajassa. Kipinät lentävät hitsaustyöstä

Tekniseen työhön kuuluvat puutyöt ja entisöinti, taonta ja metallityö sekä lasityö. Kursseilla tutustaan eri materiaaleihin ja niille ominaisiin työmenetelmiin sekä opitaan työkoneiden ja -välineiden turvallinen käyttö.

Punainen huovutustyö ja koristehelmiä

Aikuisten käsityön taiteen perusopetus koostuu monivuotisista perusopinnoista (20 op / 3v) ja syventävistä opinnoista (28 op / 3v). Tavoitteena on oman ilmaisun syventäminen eri käsityötekniikoita ja -materiaaleja hyödyntäen.

Opinnot perustuvat Opetushallituksen antamiin taiteen perusopetuksen visuaalisten taiteiden laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin. Opintoihin sisältyy Ylöjärvellä pidettävää lähiopetusta sekä itsenäistä opiskelua.

Kädentaitojen koulutussuunnittelija Irma Laine (Sampola)
puh.040 801 6813, irma.laine(a)tampere.fi
Vastuualueet: kädentaidot Tampereella

Käsityön suunnittelijaopettaja Ulla Tujula (Valo)
puh. 050 390 4618, ulla.tujula(a)tampere.fi,
päivystys ke klo 14.30 - 15.30
Vastuualue: kädentaidot Ylöjärvellä (sis. käsityön taiteen perusopetus)