Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Korona

Koronan vaikutus työväenopiston toimintaan

Opiskelijaa sitovia Korona-ohjeita

Tampereen seudun työväenopiston vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen toimipisteet noudattavat Korona-tilanteessa Suomen hallituksen ja Tampereen kaupungin antamia ohjeita.

Seuraa alueellisen koronaohjausryhmän antamia suosituksia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Maamme hallituksen sulkutoimien edellyttämien alueellisten ja paikallisten linjausten mukaan työväenopisto jatkaa toistaiseksi etäopetuksena seuraavin poikkeuksin:

* Alle 12 –vuotiaiden lasten kesken olevat ryhmät jatkavat lähiopetuksessa, mukaan lukien taiteen perusopetus sekä opiston lapsiryhmien opetus.

* Vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden kesken olevat ryhmät jatkavat lähiopetuksessa OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla.

* Kesken yksityistunnit sekä Opinverstaan ohjauksia ja testauksia voidaan toteuttaa yksityisille henkilöille lähiopetuksena.

* Ulkona tapahtuva työväenopiston kurssitoiminta on mahdollista yleisiä turvaohjeita noudattaen.

* Aikuisten syventävissä opinnoissa olevien ryhmien lopputyöprosessi pyritään saattamaan loppuun ja tarvittaessa mahdollistamaan lopputyötä tekeville itsenäinen työskentely opiston tiloissa turvaohjeistusta noudattaen. Työskentely tapahtuu etä- tai yksilöohjauksessa.

Seuraa tiedotustamme kotisivulla ja facebookissa.

Työväenopiston toimisto palvelee etänä toistaiseksi, sähköpostilla (tyovaenopisto(a)tampere.fi), puhelimitse (040 8016471) ja kotisivujen kautta chatillä.

(Tiedot päivitetty 19.5.2021)

Tiedotamme rajoitusten aikana alkavien kurssien opiskelijoita kurssikohtaisesti sen jälkeen, kun kurssin järjestelyt selviävät. Palaamme lähiopetukseen heti, kun viranomaissuositukset sen sallivat. Verkko-opetuskurssit alkavat normaalisti alkuperäisen opinto-ohjelman mukaan. Pyrimme huomioimaan mahdolliset muutokset kurssien kestossa ja järjestelyissä tarkistamalla kevätkauden kurssimaksuja toteutuneen laajuuden mukaan.

Loppu kevään kursseille ilmoittautuminen on vielä käynnissä. Suosittelemme, että kurssimaksut maksetaan vasta lähempänä kurssin alkamista vahvistusviestissä olevan linkin kautta. Tarkista ilmoittautumisen jälkeen, että olet saanut vahvistusviestin sähköpostiisi.

Riskiryhmään kuuluvien tulee epidemian aikana välttää lähikontakteja, eikä lähiopetukseen osallistumista siksi suositella heille. Ulkoinen linkkiTHL: Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät

Päivitetty 19.5.2021

Opettaja tallentaa läksyblogia verkkoon

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulisi välttää

Oppilaitoksissa tapahtuva toiminta ei ole kokoontumislain mukainen yleinen kokous tai yleisötilaisuus, joten oppilaitosten toimintaan ei sovelleta kokoontumisrajoituksia, mutta suurelle joukolle järjestettävässä opetuksessa hyödynnetään etäyhteyksiä.

Varotoimenpiteinä kaikilla kursseilla pyydetään huomioimaan suoran kosketuskontaktin välttäminen, fyysisen etäisyyden pitäminen sekä se, että oppilaitoksen alueella ei oleskella ilman asiaa.

Riskiryhmään kuuluvat

Riskiryhmään kuuluvien tulee epidemian aikana välttää lähikontakteja, eikä lähiopetukseen osallistumista siksi suositella heille. Ulkoinen linkkiTHL: Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät

Huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi on tärkeätä pitää huolta hyvästä käsihygieniasta. Kädet pestään oppilaitokseen tultaessa sekä ennen kotiinlähtöä. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos vesisaippuapesu ei ole mahdollista, opiskelijan tulee varata oma käsihuuhde mukaan.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Siksi oppilaitoksissa tulee noudattaa oikeaa yskimishygieniaa. Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

Koulujen siivouksessa noudatetaan Työterveyslaitoksen siivousohjeita: Kosketuspinnat pyyhitään useamman kerran päivässä. Yhteiskäytössä olevien työvälineiden, kuten näppäimistöjen, tablettien tai askartelutarvikkeiden käyttöä vältetään. Tarvittaessa opiskelija puhdistaa ne ennen kuin ottaa välineet käyttöönsä.

Suosittelemme maskien käyttöä

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittaa kasvomaskin käyttöä tilanteissa, joissa kokoontuu ennestään toisille tuntemattomia henkilöitä pidemmäksi ajaksi sisätiloihin, eikä etäisyyksien pitäminen onnistu. Työväenopistossa tällaisia tilanteita voivat ovat mm. yleisluennot.

Opiskelijoille suositellaan tunneilla maskia, jos kahden metrin turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Käytäthän myös pukuhuonetilanteissa ja käytävillä kasvosuojainta. Opiskelijat hankkivat itse omat kasvomaskinsa.

Jos oppilaitoksessa todetaan koronavirustartunta

Oireita tunteva tai altistumista epäilevä voi täyttää arvion voinnistaa Ulkoinen linkkiomaolo.fi kautta.

Jos koronavirustartunta todetaan jollakulla opiskelijalla tai oppilaitoksessa työskentelevällä, altistuneet pitää jäljittää ja asettaa tartuntatautilain nojalla karanteeniin yleensä 14 vuorokaudeksi oireiden alkamisesta. Tarvittaessa karanteeni kestää pidempään. Opiskelija voi palata lähiopetukseen sitten, kun hän on ollut vähintään kaksi vuorokautta oireeton.

Suosittelemme Koronavilkku-sovelluksen käyttöä. Lue lisää Ulkoinen linkkiTHL:n sivuilta .


Työväenopisto continues to follow coronavirus precautions and instructions.

City of Tampere provides information on Corona virus in different languages: Ulkoinen linkkiCoronavirus

Latest updates by Finnish Institute for Health and Welfare Ulkoinen linkkiCoronavirus COVID-19 – Latest Updates