Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Korona

Koronan vaikutus työväenopiston toimintaan

Opiskelijan turvallisuusohjeet
Opiskelijan turvallisuusohjeet englanti
Opettaja tallentaa läksyblogia verkkoon

Kevään 2022 lukukauden aloitus

Tampereen seudun työväenopisto palaa lähiopetukseen terveysturvallisesti 1.2.2022 alkaen.

Opiston ylläpitäjän päätös perustuu Pirkanmaan pandemiatilanteeseen ja pandemiaohjausryhmän linjaukseen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön suositukseen. OKM:n suositus etäopetuksesta päättyy 31.1.2022.

Päätöksen mukaan kansalaisopisto-opetus ja taiteen perusopetus siirtyvät lähiopetukseen 1.2.2022 alkaen. Sisätiloja käyttävät liikunnan ja hyvinvoinnin aineryhmät aloittavat lähiopetuksessa 5.2.2022 huomioiden tilojen sulkutilanteen.

Opisto järjestää lähiopetuksen terveysturvallisuus edellä joustavasti, eli työväenopisto järjestää lähiopetusryhmät huomioiden tilat, toiminnan luonteen ja riittävän väljyyden turvavälien varmistamiseksi.

Opetuksessa täytyy käyttää kasvomaskia ja huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Työväenopisto tarjoaa mahdollisuuden käsienpesuun, käsidesinfiointiaineen käyttämiseen ja yhteiskäytössä olevien välineiden desinfiointiin puhdistuspyyhkeillä.

Opetukseen voi osallistua vain terveenä ja oireettomana. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita.

Lähiopetukseen palaaminen on mahdollista toistaiseksi. Työväenopisto varautuu siihen, että opetusjärjestelyt voivat muuttua, jos pandemiatilanne myöhemmin jälleen vaikeutuu.

Tampereen seudun työväenopisto tiedottaa jo ilmoittautuneita opiskelijoitaan kurssien opetusjärjestelymuutoksista kurssikohtaisesti tekstiviestillä.

Huom! Tampereen seudun työväenopisto tiedottaa kaupungin ohjeen mukaan altistumisista vain, jos kyseessä on terveysviranomaisen yhteydenotto. Yksityishenkilöiden ilmoituksia emme välitä opetusryhmälle.

Vapaa-ajan matkustamisen vaikutus opiskeluun

Jokaisen vastuulla on pitää huolta turvallisesta oppimisympäristöstä. Syyslomien lähestyessä työväenopisto suosittelee edelleen varovaisuutta matkustamisessa niin koti- kuin ulkomailla. Opiskelijan täytyy selvittää matkalta palatessa matkakohdetta koskevat ajankohtaiset riskiluokitukset ja noudattaa turvallisuus- ja karanteeniohjeita ennen kuin osallistuu opetukseen. Tilanteet ja ohjeet muuttuvat koko ajan, joten matkustajan täytyy varautua mahdollisiin muutoksiin ja karanteeneihin. Tunnille voi osallistua vain terveenä ja oireettomana turvallisuusohjeita noudattaen.

Ulkoinen linkkiTHL:n ohjeet matkustamiseen koronaviruspandemian aikana

(Tampereen seudun työväenopiston ohjeet päivitetty 7.2.2022)


Työväenopisto continues to follow coronavirus precautions and instructions.

City of Tampere provides information on Corona virus in different languages: Ulkoinen linkkiCoronavirus

Latest updates by Finnish Institute for Health and Welfare Ulkoinen linkkiCoronavirus COVID-19 – Latest Updates