Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Ilmoittautuminen / Opintosetelit

OPINTOSETELIT

Vanhan miehen kädet

Tampereen seudun työväenopisto myöntää opintosetelialennuksia tamperelaisille ja ylöjärveläisille työttömille työnhakijoille sekä yli 67-vuotiaille henkilöille. Alennusta voi hakea yhteen kurssimaksuun lukukaudessa. Kun alennuksiin varatut rahat loppuvat, ei alennuksia enäämyönnetä.

  • Alennus on haettavissa ilmoittautumisen jälkeen ennen kurssin alkamista. Mikäli ilmoittaudut kurssille kurssin alkamisen jälkeen, hae alennusta ilmoittautumispäivänäsi.
  • Maksa kurssimaksu vasta alennuspäätöksen saatuasi. Päätöksen saat toimistossa asioidessasi tai sähköpostilla.
  • Jo maksetuista kurssimaksuista ei myönnetä alennusta.
  • Yli 67-vuotiaiden tamperelaisten ja ylöjärveläisten alennus on 30 %. Tamperelaisten ja ylöjärveläisten työttömien työnhakijoiden edun arvo on enintään 35 €. Alennus koskee vain Kelan työmarkkinatukea saavaa työtöntä, koodi 02 ja 07.
  • Työttömän avustusta hakeva, liitä sähköiseen hakemukseen kaksi kopiota: TE-palveluiden todistus työnhaun voimassaolosta sekä Kelan viimeinen maksutosite. Jos asioit toimistossa, tositteet näytetään samalla kertaa.
  • Alennukset rahoitetaan Opetushallituksen opintosetelityyppisellä avustuksella, Tampereen kaupungin kulttuurirahaston myöntämällä avustuksella ja Ylöjärven kaupunginhallituksen myöntämällä avustuksella.
  • Kotisivuilla voit täyttää opintosetelihakemuksen ja lähettää sen sähköisesti - muista tarvittavat liitteet. Voit myös lähettää vastaavat tiedot osoitteella: [email protected] tai asioi toimistossa.

Opintosetelialennusten ehdot

Opiskelija maksaa itse avustuksen ylittävän osan kurssimaksusta. Etu ei koske peruuttamattomasta kurssista aiheutunutta maksua, materiaalimaksuja eikä retkiä. Työttömän alennus tai +67 -alennus ei koske kotitalouskursseja.

Huomaathan:

  • Alennusta voi hakea vasta kurssille ilmoittautumisen jälkeen. Ennen sitä alennusta ei voi kohdentaa oikein.
  • Jos olet oikeutettu opintosetelialennukseen, maksa kurssimaksu vasta alennuspäätöksen saatuasi. Päätöksen saat asioimisesi yhteydessä tai vastausviestinä sähköpostiin, josta laitoit hakemuksen. Jos olet ilmoittautunut netissä, voit päätöksen saamisen jälkeen maksaa maksun vahvistusviestissä tulleen maksulinkin kautta.
  • Jo maksetuista kurssimaksuista ei myönnetä alennusta.

Paperinen lomake opintoseteliavustuksen hakemiseen löytyy esitteestä. Se on saatavissa myös toimistoista ja kotisivuiltamme.

Hakemuksen voi toimittaa myös sähköisesti. Työtön täyttää opintosetelihakemuksen tietokoneella ja tallentaa sen jälkeen koneelle. Täytetty hakemus ja työttömyyden osoittavat tositteet lähetetään sähköpostin liitteenä osoitteella: tyovaenopisto.opintosetelit(a)tampere.fi

Lomake ei toimi mobiililaitteilla. Jos et voi käyttää tietokonetta, voit lähettää vastaavat tiedot sähköpostiviestissä.

67+ -alennukseen oikeutettu voi täyttää ja lähettää hakemuksen suoraan nettilomakkeella.