Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Ilmoittautuminen / Maksukäytäntö

Maksukäytäntö

Maksukäytäntömme perustuu Lakiin vapaasta sivistystyöstä 24 § Opiskelijoilta perittävät maksut:

  • Opiskelijoilta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.
  • Jos opiskelijamaksua ei ole suoritettu eräpäivänä, saadaan vuotuista viivästyskorkoa periä eräpäivästä siten kuin korkolaissa (633/1982) säädetään.
  • Maksu saadaan periä ilman tuomiota tai päätöstä siten kuin verojen ja maksujen perimisestä ulosottotoimin annetussa laissa (367/1961) säädetään.

Maksullisilla kursseillamme ei ole ilmaisia tutustumiskäyntikertoja. Kurssimaksu on ilmoitettu kurssin kohdalla. Kurssin voi maksaa joko Paytrail-maksuna tai laskutettuna.

Alennukseen oikeutettu opiskelija ilmoittautuu kurssille, mutta ei maksa ilmoittautumisen yhteydessä. Alennusta on haettava ennen kurssin alkamista. Kun alennus on myönnetty, maksu maksetaan vahvistusviestin maksulinkin kautta. Jos sinulla ei ole sähköpostia tai olet imoittautunut puhelimitse, saat laskun toimistosta alennusta hakiessasi, ks. opintosetelialennukset .

Verkkomaksuna:

1) Ilmoittautumisen yhteydessä Paytrail-maksuna: ilmoittautumisen lähettämisen jälkeen mene Siirry maksamaan -linkistä suoraan pankkiin, Sportti- tai Kulttuuripassiin tai Smartum-saldoon. Odota maksamisen jälkeen, että siirryt takaisin ilmoittautumisohjelmaan, silloin maksu kirjautuu järjestelmäämme. Maksusta tulee vahvistusviesti antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos maksaminen keskeytyy, voit maksaa ilmoittautumisesta saamasi vahvistusviestin linkin kautta tai odottaa laskua (huom! laskutuslisä)

Smartumin maksuja ei voinut maksaa verkossa 1.-2.8., koska Smartum oli vaihtanut liittymää, eikä maksutestauksia oltu saatu tehtyä. Testit on nyt tehty ja maksaminen onnistuu taas. Pääset maksamaan aimmat maksut Smartumilla kurssi-ilmoittautumisen vahvistusviestin maksulinkin kautta.

2) Jos ilmoitit sähköpostiosoitteen, saat ilmoittautumisesta vahvistusviestin. Viestissä on maksulinkki Paytrailiin. Linkistä pääset maksamaan kurssin alkamista edeltävään päivään saakka. Jos ilmoittauduit kerralla useammalle kurssille, maksulinkki on voimassa siihen saakka, kun ensimmäinen kurssi alkaa.

Laskutettuna:

Lasku lähtee kurssin alkamispäivän jälkeen. Lähteneisiin laskuihin lisätään 5 euron laskutuslisä. Laskun voi maksaa verkkopankissa tai rahalla ja rahaan rinnastettavilla kohdennetuilla maksuvälineillä . Kohdennetuilla maksuvälineillä voit maksaa jo ennen kurssin alkamista: asioi silloin toimistossa. Tutustu ohjeisiin

Myös varasijalta paikan vastaanottava voi paikan vahvistamisen jälkeen maksaa linkin kautta, jos kurssi ei ole vielä alkanut. Jos kurssi on jo alkanut, hänelle lähetetään lasku.

  • Kurssimaksu palautetaan, jos kurssi peruuntuu.
  • Jos opiskelija ei tule kurssille tai keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, mm. sairastuminen tai työeste, kurssimaksu on maksettava. Maksu on sama riippumatta siitä, kuinka monelle oppitunnille opiskelija on osallistunut.
  • Kurssin hinnassa on huomioitu, että opettajan sairastumisen vuoksi yhden kerran peruttujen tuntien tilalle ei välttämättä järjestetä korvaavaa kertaa.
  • Opistosta riippumattomista syistä kurssi voi siirtyä etäopetukseen tai keskeytyä. Etäopetukseen siirtyneiden kurssien kurssimaksua ei palauteta. Keskeytyneiden kurssien kurssimaksuhyvityksistä päätetään aina tilanteen mukaan.
  • Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät huomautuslaskua varten Lowell Suomi Oy:lle.

Työväenopiston kurssilaskut lähetetään keskitetysti Tampereen kaupungin laskutuksen kautta.

Joillakin kursseilla on kurssimaksun lisäksi materiaalimaksu, joka maksetaan käteisellä opettajalle. Maksusta on maininta kurssin esittelytekstissä. Opiskelu- ja työtarvikkeet sekä oppimateriaalin opiskelija hankkii ja maksaa itse. Esiintyvissä ryhmissä voi opiskelijalle tulla myös pukukustannuksia tai vastaavaa.

Kysymyksiä laskusta?

Jos maksulinkki puuttuu, on opiskelijan oltava yhteydessä työväenopiston toimistoon puh. 040 8016471.
Jo alkaneisiin kursseihin ei voi saada maksulinkkejä, vaan kurssimaksu on maksettava ilmoittautumisen yhteydessä tai siitä lähetetään lasku. Lasku sisältää 5 e laskutuslisän.

Laskuihin liittyvissä sisältökysymyksissä ota yhteyttä opiston toimistoon puh. 040 8016471. Laskujen suorittamiseen liittyvissä asioissa, esim. eräpäivän siirto, ota yhteyttä suoraan laskutukseen, puh. 03 5656 4465 tai [email protected]

Myös maksupalautukset hoidetaan laskutuksen kautta. Ilmoita tilinumerosi, nimesi ja syntymäaikasi (ei henkilötunnusta) sekä maksun viitenumero kurssimaksun palautusta varten sähköpostilla tai postitse osoitteella Tampereen kaupunki, c/o Monetra Pirkanmaa Oy, Laskutus, myyntireskontra ja maksuliikenne, PL 1003, 33101 Tampere.

Huomautuslaskuista ota yhteys suoraan Lowell Suomi Oy:lle soittamalla puh. 02 2700 300 tai Ulkoinen linkkiLowellin itsepalvelukanavan kautta.