Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Ilmoittautuminen / Maksukäytäntö

Maksukäytäntö

Maksukäytäntömme perustuu Lakiin vapaasta sivistystyöstä 24 § Opiskelijoilta perittävät maksut:

  • Opiskelijoilta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.
  • Jos opiskelijamaksua ei ole suoritettu eräpäivänä, saadaan vuotuista viivästyskorkoa periä eräpäivästä siten kuin korkolaissa (633/1982) säädetään.
  • Maksu saadaan periä ilman tuomiota tai päätöstä siten kuin verojen ja maksujen perimisestä ulosottotoimin annetussa laissa (367/1961) säädetään.

Maksullisilla kursseillamme ei ole ilmaisia tutustumiskäyntikertoja. Kurssimaksu on ilmoitettu kurssin kohdalla. Kurssin voi maksaa joko Paytrail-maksuna tai laskutettuna.

Alennukseen oikeutettu opiskelija ilmoittautuu kurssille, mutta ei maksa ilmoittautumisen yhteydessä. Alennusta on haettava ennen kurssin alkamista. Kun alennus on myönnetty, maksu maksetaan vahvistusviestin maksulinkin kautta. Jos sinulla ei ole sähköpostia tai olet imoittautunut puhelimitse, saat laskun toimistosta alennusta hakiessasi, ks. opintosetelialennukset .

Verkkomaksuna:

1) Ilmoittautumisen yhteydessä Paytrail-maksuna: ilmoittautumisen lähettämisen jälkeen mene Siirry maksamaan -linkistä suoraan pankkiin, Sportti- tai Kulttuuripassiin tai Smartum-saldoon. Odota maksamisen jälkeen, että siirryt takaisin ilmoittautumisohjelmaan, silloin maksu kirjautuu järjestelmäämme. Maksusta tulee vahvistusviesti antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

2) Jos ilmoitit sähköpostiosoitteen, saat ilmoittautumisesta vahvistusviestin. Viestissä on maksulinkki Paytrailiin. Linkistä pääset maksamaan kurssin alkamista edeltävään päivään. Jos ilmoittauduit kerralla useammalle kurssille, maksulinkki on voimassa siihen saakka, kun ensimmäinen kurssi alkaa.

Laskutettuna:

3) Laskutettuna kurssin alkamispäivän jälkeen. Lähetettyihin laskuihin lisätään 5 euron laskutuslisä. Laskun voit maksaa kuten muutkin laskusi. Jos haluat maksaa liikunta- ja kulttuuriseteleillä, katso Kohdennetut maksuvälineet.

  • Kurssimaksu palautetaan, jos opisto peruu kurssin.
  • Jos opiskelija ei tule kurssille tai keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, mm. sairastuminen tai työeste, kurssimaksu on maksettava. Maksu on sama riippumatta siitä, onko opiskelija osallistunut kurssille tai ei.
  • Kurssin hinnassa on huomioitu, että opettajan sairastumisen vuoksi yhtä peruuntunutta kertaa ei korvata. Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät jo huomautuslaskua varten perintätoimistolle (Lowell).

Opistosta riippumattomista syistä kurssi voi siirtyä etäopetukseen tai keskeytyä. Etäopetukseen siirtyneiden kurssien kurssimaksua ei palauteta. Keskeytyneiden kurssien kurssimaksuhyvityksistä päätetään aina tilanteen mukaan.

Opiskelu- ja työtarvikkeet sekä oppimateriaalin opiskelija hankkii ja maksaa itse. Kurssin materiaalimaksu maksetaan käteisellä opettajalle. Maksusta on maininta kurssin esittelytekstissä. Esiintyvissä ryhmissä voi opiskelijalle tulla muita kustannuksia, esim. esiintymisasuista ja rekvisiitasta.


Kysymyksiä laskusta?

Jos maksulinkki puuttuu, on opiskelijan oltava yhteydessä työväenopiston toimistoon
puh. 040 8016471.
Jo alkaneisiin kursseihin ei voi saada maksulinkkejä, vaan kurssimaksu on maksettava ilmoittautumisen yhteydessä tai siitä lähetetään lasku. Lasku sisältää 5 e laskutuslisän.

Laskuihin liittyvissä sisältökysymyksissä ota yhteyttä opiston toimistoon puh. 040 8016471. Laskujen suorittamiseen liittyvissä asioissa, esim. eräpäivän siirto, ota yhteyttä suoraan laskutukseen,
puh. 03 5656 4465, 8.12. alkaen 040 146 9931 tai [email protected]

Myös maksupalautukset hoidetaan laskutuksen kautta. Ilmoita tilinumerosi, nimesi ja syntymäaikasi (ei henkilötunnusta) sekä maksun viitenumero kurssimaksun palautusta varten sähköpostilla tai postitse osoitteella Tampereen kaupunki, c/o Monetra Pirkanmaa Oy, Laskutus, myyntireskontra ja maksuliikenne, PL 1003, 33101 Tampere.

Huomautuslaskuista ota yhteys suoraan Lowell Suomi Oy:lle soittamalla puh. 02 2700 300 tai Ulkoinen linkkiLowellin itsepalvelukanavan kautta.