Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Palvelut työnhakijalle

Palvelemme 1.8.2017 alkaen tamperelaisia työttömiä työnhakijoita, joiden työttömyysetuus on Kelasta haettava työmarkkinatuki tai peruspäiväraha. Asiakkaanamme saat henkilökohtaisen omavalmentajan, joka tukee sinua työnhaussa. Tarjoamme erilaisia uravalmentautumisen sekä työllistymisen ja yrittäjyyden palveluja sekä monialaisia työllisyyspalveluja. Palvelumme ovat maksuttomia.

Tampereen kaupungin työllisyyspalveluissa sinua auttaa ja ohjaa OMA-valmentaja, jonka kanssa voit asioida henkilökohtaisesti kaikkiin työllistymiseen liittyvissä asioissa. OMA-valmentaja päivittää työllistymissuunnitelmasi ja on apunasi valitsemassa juuri sinulle sopivia palveluita.

Mikäli et vielä tiedä, mikä sinusta tulisi isona, tai olet ammatinvaihtotilanteessa, niin uraohjauksessa saat yksilöllistä palvelua työuran eri muutostilanteissa. Lähtökohtana ovat omat toiveesi, tavoitteesi, edellytyksesi ja eri työalojen tarjoamat mahdollisuudet. Ammatinvalinnassa sinua voi auttaa myös psykologi.

Erilaiset työvoimakoulutukset tarjoavat mahdollisuuksia opiskella ja kouluttautua. Ammatillisella työvoimakoulutuksella voit lisätä ammattitaitoasi ja mahdollisuuksiasi saada työtä. Voit suorittaa myös peruskoulun, jos et voi aloittaa ammatillisia opintoja todistuksen puuttumisen takia. Yrittäjäkoulutuksesta on hyötyä, jos harkitset yritystoimintaa tai toimit jo yrittäjänä. Kotoutumiskoulutuksessa saat maahanmuuttajana valmiuksia ammatilliseen koulutukseen tai työhön ja suomalaiseen yhteiskuntaan. Omaehtoinen työttömyysetuudella tuettu opiskelu voi olla tietyin edellytyksin mahdollista, jos sinulle ei löydy työvoimakoulutuksista sopivaa koulutusta. Opiskelusta on aina sovittava OMA-valmentajan kanssa. Oppisopimuskoulutuksella voit opiskella ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia. Oppisopimuskoulutuksella voit hankkia ammatin, syventää omaa ammatillista osaamistasi tai hankkia uutta ammatillista osaamista. Oppisopimus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen.

Mikäli koulutuksesi on kunnossa ja olet vain työtä vailla, niin voimme tukea työnhakuasi erilaisilla ja erimittaisilla valmennuksilla. Työnhakuvalmennuksessa opit hakemaan työtä tavoitteellisesti ja itsenäisesti. Valmennuksessa opit mm. arvioimaan omaa osaamistasi ja muotoilemaan sen työhakemukseksi ja CV:ksi.

Uravalmennuksessa saat tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojesi selkiyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen. Valmennukset voivat pitää sisällään yksilöohjausta sekä ryhmävalmennusta - tai molempia. Valmennuksia tuottaa Arjessa Oy, Valmennuskeskus Public, Cimson-koulutuspalvelut sekä Spring House Oy

Työhönvalmennuksessa saat oman työhönvalmentajan, joka auttaa henkilökohtaisesti, kun etsit sinulle sopivaa työpaikkaa. Hänen ohjauksellaan löydät ja tuot esille osaamisesi ja vahvuutesi työmarkkinoilla. Työhönvalmennusta voidaan liittää osaksi muita palveluita mm. palkkatukityöjaksoa.

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota OMA-valmentajasi voi myöntää työnantajalle palkkauskustannuksiisi. Palkkatuetun tuen tarkoituksena on edistää työllistymistä avoimille työmarkkinoille silloin, kun asiakkaalla on puutteita ammatillisessa osaamisessa tai tehtävissä selviytymiseen vaikuttava vamma tai sairaus. Vaikka palkkatuki myönnetään ja maksetaan työnantajalle, tuen myöntäminen lähtee aina asiakkaan palvelutarpeesta.

Voimme tukea työllistymistäsi ja oman alan löytymistä myös erilaisilla kokeiluilla. Työkokeilun avulla voi saada jalan työpaikan oven väliin tai varmistaa oma soveltuvuus tietylle alalle. Työkokeilussa voit näyttää työnantajalle osaamistasi ja motivaatiotasi. Jos olet löytänyt työkokeilupaikan Tampereen kaupungilta, niin me teemme täällä työkokeilusopimuksesi.

Rekrytointikokeilun avulla voit osoittaa soveltuvuutesi työtehtävään ja työyhteisöön ennen työsopimuksen tekemistä. Rekrytointikokeilu sopii työnhakusi tueksi erityisesti, jos ammatillinen osaamisesi ja yleiset työmarkkinavalmiutesi ovat kunnossa.

Koulutuskokeilussa tutustut koulutuksen sisältöön ja ammatin vaatimuksiin. Näin voit arvioida koulutussuunnitelmaasi ja täsmentää sitä. Koulutuskokeilussa voit keskustella opettajien ja oppilaanohjaajien kanssa opiskeluun liittyvistä asioista. Voit myös tutustua oppilaitokseen ja opiskeluun seuraamalla oppitunteja. Koulutuskokeilu kestää enintään 10 päivää.

Lisäksi neuvomme kaupungin sisäisissä työllistämistoimissa. Voit olla meihin yhteydessä, jos asiasi koskee velvoitetyöllistämistä, työkokeiluja tai palkkatukityöllistämistä Tampereen kaupungille.

Itsensä työllistämisen erilaisista tavoista kiinnostuneilla tarjoamme osuuskunta- ja yrittäjyysneuvontaa sekä tietoa erilaisista yrittelijäisyyden tavoista. Aloittavalle yrittäjälle myönnämme myös starttirahaa, joka turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistäminen ja vakiinnuttaminen arvioidusti kestää.

Kuntouttavalla työtoiminnalla parannetaan pitkään työttöminä olleiden elämänhallintaa. Työtoimintaa järjestetään yleensä kaupungin eri toimipisteissä sekä eri yhdistyksissä avustavissa työtehtävissä. Kuntouttava työtoiminta on siihen ohjatuille velvoittavaa.

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu antaa pidempään työttömänä olleelle palveluita työhön kuntoutumiseen. Tilanteesi kartoitetaan kattavasti ja eri alojen ammattilaiset ovat tukenasi. Polku työelämään voi kulkea esimerkiksi työhönvalmennuksen, koulutuksen, työtoiminnan tai tuetun työn kautta. Palvelu tarjotaan yhteistyössä Kelan kanssa.


Työllisyyspalveluiden tietokonepiste Tullintorilla
Työnhakijoiden tietokonepiste käytössä Tullintorin toimipisteessämme (3 krs.). Avoinna arkisin klo 9-15.45. Tervetuloa!