Siirry sisältöön

International House Tampere

Palvelua kansainvälisille asiakkaille asettautumiseen, työhön, opiskeluun ja työnantajien kohtaamiseen. 

International House Tampere kokoaa yhteen Tampereen koulutus- ja työperäisen maahanmuuton, monikielisen neuvonnan sekä osaamisen kehittämisen ja rekrytoinnin kansainväliset palvelut.

Työnantajalle

Saatamme paikalliset työnantajat ja kansainväliset työntekijät yhteen.

Olemme yrityksen kanssakulkija rekrytoinnissa, osaamisen kehittämisessä, kasvussa ja verkostoissa. Tarjoamme kansainvälisen osaamisen ja rekrytoinnin neuvontapalvelua tamperelaisille työnantajille monitoimijayhteistyöllä. Autamme yrityksiä löytämään sopivia kansainvälisia työntekijöitä sekä Suomesta että ulkomailta, ja neuvomme kansainvälisissä rekrytoinneissa.

Meidän avullamme tavoitat alueelliset, valtakunnalliset ja kansainväliset rekrytoinnin ja kehittämisen verkostot sekä löydät uudet väylät osaajien houkutteluun. Asiantuntijamme ovat rekrytoinnin tukena alusta loppuun saakka.

 • Osaajan löytäminen Suomesta ja ulkomailta
 • Valmiit rekrytoinnin kanavat Eurooppaan
 • Taloudelliset tuet
 • Apua byrokratiaan
 • Neuvoja kotoutumiseen
 • Työntekijöiden (ammatillinen) kouluttaminen suoraan työnantajan tarpeisiin
 • Suomen kielen koulutus kansainvälisille työntekijöille
 • Kulttuurinen valmennus työyhteisöille
 • Yrityksen henkilöstön osaamisen kehittäminen
 • Rekrytointitapahtumat
 • Yrityksen kehittäminen ja kansainvälistyminen
 • Verkostoituminen


Henkilöasiakkaalle

Tarjoamme tietoa ja neuvontaa Tampereelle muuttamiseen, asettautumiseen, työnhakuun, opiskeluun ja yrittäjyyteen.

Tiloissamme toimiva Monikielinen neuvonta Mainio tukee ja neuvoo arjen asioissa. Tällaisia ovat esimerkiksi asumiseen, työntekoon, koulutukseen, oleskelulupiin, terveydenhoitoon ja sosiaalipalveluihin liittyvät kysymykset. Mainio palvelee 14 eri kielellä. Kaikki neuvojat palvelevat myös suomeksi.


Kelan asiakaspalvelu
Oletko juuri muuttanut Suomeen? Kelan palveluasiantuntija neuvoo juuri Suomeen muuttaneita sosiaaliturva-asioissa International Housessa torstaisin klo 10.00-12.00 ja 13.00-16.00.


Kansainvälisen osaajan Talent Advisor -neuvonta on tarkoitettu ulkomaalaistaustaisille työnhakijoille ja kansainvälisille opiskelijoille, jotka asuvat Pirkanmaalla tai suunnittelevat Pirkanmaalle muuttoa. Englanniksi annettava Talent Advisor -neuvonta auttaa tunnistamaan työllistymismahdollisuuksia ja tukee työnhakusuunnitelmia.


SIMHE-ohjaus on tarkoitettu sinulle, jos asut jo Suomessa ja olet suorittanut toisen asteen tutkinnon, opiskellut korkeakoulussa tai olet jo suorittanut korkeakoulututkinnon. SIMHE-ohjauksessa saat tietoa esimerkiksi korkeakouluun hakemisesta ja opiskelumahdollisuuksista. Meiltä saa apua myös aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisessa. Voit tulla keskustelemaan SIMHE ohjaajan kanssa, kun haluat selkeyttä omaan tilanteeseen ja suunnitelmiin.

Ohjauksen tavoitteena on:

 • auttaa sinua löytämään sopiva vaihtoehto korkeakouluopiskeluun ja sen avulla työllistymiseen
 • auttaa sinua löytämään sopiva polku, jota pitkin voit päästä opiskelijaksi korkeakouluun
 • auttaa tunnistamaan, mitä osaamista sinulla jo on
 • auttaa omien mahdollisuuksien tunnistamisessa
 • antaa tietoa erilaisista vaihtoehdoista opiskella korkeakoulussa

Varaa aika ohjaustapaamiseen lähettämällä sähköposti osoitteeseen [email protected]


Vieraskielisten ura- ja opinto-ohjaus
Uraohjauksessa saat neuvontaa ja tukea, kun suunnittelet ammatillisen koulutuksen aloittamista tai tulevaa työuraasi. Neuvonta on tarkoitettu sinulle, jos olet vieraskielinen henkilö ja suunnittelet opiskelua ammatillisessa koulutuksessa tai Tredussa opiskeleva kansainvälinen opiskelija. Voit varata online-ajan uraohjaajaltamme mille tahansa arkipäivälle tai kasvokkain tapaamisen tiloissamme keskiviikolle tai perjantaille.

Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen [email protected]


Lisäksi järjestämme rekrytointitapahtumia paikallisten työnantajien ja kansainvälisten työnhakijoiden kohtaamiseksi. Seuraa ajankohtaista tiedotustamme International Tampere some-kanavissa!


Ota yhteyttä!

Palvelu ajanvarauksella: ma-pe klo 9.00 – 16.00
International House Tampere
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 2769


International House Tampereen toimijat ovat Tampereen kaupunki, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Kela, Tampereen korkeakouluyhteisö ja Pirkanmaan TE-palvelut.

International House Tampere on osa kansallista Talent Boost -ohjelmaa, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta houkutteleva maa kansainvälisille osaajille, edistää työnantajien keinoja rekrytoida kansainvälisiä osaajia sekä vahvistaa suomalaisten organisaatioiden kasvua kansainvälistymisen kautta.


Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa


Linkkejä


Kansikuva: Laura Vanzo, Visit Tampere