Siirry sisältöön

Opiskelijat ja harjoittelijat

Korkeakouluopiskelijoiden harjoittelut

Hae kaupungille korkeakouluharjoitteluun 22.3.–11.4.2021. Harjoittelu järjestetään elokuusta joulukuuhun. Harjoitteluajalta maksetaan palkkaa. Trainee-ohjelman harjoittelupaikkoja on erityisesti tehtävissä, joissa osaajien ja työvoiman saatavuutta halutaan vahvistaa.

Tampereen kaupungin Trainee-ohjelma on ajalla 16.8.–17.12.2021.
Paikkoja haetaan Kuntarekry-järjestelmän kautta 22.3.–11.4.20211.

Harjoittelijat saavat toisistaan vertaistukea sekä oman harjoittelun ohjaajan. Oman ammattialansa lisäksi he pääsevät tutustumaan laajemmin kaupunkiin työnantajana.

Lue alla olevan linkin kautta Laura Heikkilän kokemuksia harjoittelusta strategiatiimissä. Laura onnistui myös saamaan tutusta tiimistä vakituisen työpaikan.

Korkeakouluharjoittelulla tarkoitetaan suoritettavaan tutkintoon liittyvää käytännön harjoittelujaksoa. Tarkistathan oppilaitoksestasi, soveltuuko hakemasi harjoittelu tutkinto-ohjelmaasi. Myös tekemättömän opinnäytetyön toteuttaminen voi olla mahdollista harjoittelun ohessa, jos opiskelijan ja työnantajan toiveet ja tarpeet kohtaavat.

Harjoittelussa pääset saamaan käytännön oppia työelämästä sekä jakamaan opinnoissa hankkimaasi osaamista työyhteisölle. Harjoittelun avulla saat työkokemusta ja luot tärkeitä kontakteja tulevaisuuden työelämää varten.

Universumin opiskelijatutkimuksessa selvitettiin, mitkä ovat opiskelijoiden ihannetyönantajat vuonna 2020. Tampereen kaupunki on sijoittunut TOP 10 -joukkoon tutkimuksen kahdessa kategoriassa: humanistisen alan listauksessa sijalle 6 ja lääketieteen alan listauksessa sijalle 7.

Universumin opiskelijatutkimuksen Tampereen sijoitukset: humanistisen alan listauksessa sija 6 ja lääketieteen alan listauksessa sija 7.

Oppilaitosyhteistyö

Tulemme mielellämme oppilaitoksiin kertomaan lisää työ- ja harjoittelumahdollisuuksista sekä esittelemään kaupunkia työnantajana. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme myös ohjattuja vierailutilaisuuksia opiskelijaryhmille.

TET-harjoittelu

TET-harjoittelupaikkoja voit kysyä suoraan sinua kiinnostavasta paikasta. Kaupungin eri yksikköjen yhteystiedot löytyvät Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Siviilipalvelus

Tampereen kaupunki tarjoaa vuosittain useita palveluspaikkamahdollisuuksia siviilipalvelusta suorittaville. Suorittamalla siviilipalveluksen kaupungilla saat käytännön kokemusta kunta-alalla työskentelystä.

Tampereen kaupungin avoimet siviilipalveluspaikat löytyvät Siviilipalveluskeskuksen verkkosivuilta. Voit myös lähestyä suoraan sitä kaupungin yksikköä, jossa haluaisit palveluksen suorittaa.

Oppisopimus

Oppisopimus on tavallinen määräaikainen työsuhde, jonka aikana suoritetaan jokin tutkinto tai täydennyskoulutus. Oppisopimuksen aikana on tavallisten työpäivien lisäksi muutamia lähiopetuspäiviä oppilaitoksessa sekä opintoihin liittyviä tehtäviä.

Tampereen kaupungin palvelualueet ja yksiköt päättävät oppisopimuksista itsenäisesti. Voit ottaa yhteyttä suoraan sinua kiinnostavaan yksikköön.

Työkokeilu ja palkkatukityöt

Työkokeilu ja palkkatukityöt sovitaan aina yhdessä TE-toimiston ja kaupungin Työllisyyspalvelujen kanssa. Ota yhteyttä Tampereen kaupungin työllisyyspalveluihin. Siellä palvelutarpeesi selvitetään ja autetaan asiassa eteenpäin.