Siirry sisältöön

Näin haet Tampereen tekijäksi

Käytämme rekrytoinnissa Kuntarekry-järjestelmää. Työnhakijana luot itsellesi profiilin järjestelmään ja voit hakea avoimia työpaikkoja sen kautta. Perustietosi tallentuvat profiiliin, joten riittää, kun tallennat nämä tiedot vain kerran. Muista kuitenkin päivittää muuttuneet tietosi, liitteet ja hakukirje, kun haet työpaikkaa.


Halutessasi voit lähettää hakemuksen myös postitse osoitteeseen: Tampereen kaupunki, Kirjaamo, PL 487, 33101 Tampere.

Tutkinto- ja työtodistukset

Sinun ei tarvitse toimittaa jäljennöksiä tutkinto- tai työtodistuksistasi hakuvaiheessa. Varaudu ottamaan ne mukaan mahdolliseen työhaastatteluun.

Opettajan tehtäviä hakiessasi toivomme, että liität todistusjäljennökset hakujärjestelmään. Se helpottaa kelpoisuuden tarkistamista.

Haastattelut, valinta ja oikaisuvaatimukset

Hakuajan päätyttyä rekrytoiva yksikkö valitsee haastatteluun kutsuttavat henkilöt ja ottaa heihin yhteyttä puhelimitse.

Esimies- ja johtotehtäviin sekä joihinkin asiantuntijatehtäviin haastateltuja hakijoita voidaan myös lähettää soveltuvuusarviointiin.

Informoimme kaikkia hakijoita hakuprosessin etenemisestä sähköpostitse. Jos et tule valituksi, saat tiedon asiasta viimeistään valinnan jälkeen. Halutessasi voit tiedustella valitun henkilön nimeä rekrytoivalta esimieheltä.

Virkaan rekrytoitaessa teemme virkasuhteeseen ottamista koskevan päätöksen. Haun päätyttyä toimitamme päätösotteen kaikille kyseistä virkaa hakeneille sekä ohjeen mahdollisen oikaisuvaatimuksen tekemiseen (Ulkoinen linkkiLaki kunnallisesta viranhaltijasta ).

Työsuhteisiin rekrytoitaessa teemme valitun henkilön kanssa työsopimuksen (Ulkoinen linkkiTyösopimuslaki ). Työsuhteeseen ottamisesta ei tehdä viranhaltijapäätöstä, minkä vuoksi oikeutta muutoksenhakuun ei muodostu.

Lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittäminen

Sinun tulee toimittaa rikostaustaote työnantajalle, jos työsuhteesi alaikäisten lasten parissa kestää yli kolme kuukautta. Rikostaustaote tulee toimittaa myös lyhyemmissä työsuhteissa silloin, kun sijaisuuksien yhteenlaskettu kesto kuluneen 12 kuukauden ajalta ylittää kolme kuukautta (ei kalenterivuosi vaan edellisen 12 kuukauden ajalta).

Ohjeet rikostaustaotteen tilaamiseen löydät Suomi.fi-palvelusta:

Henkilötietojen käsittely rekrytoinnissa

Henkilötietojasi käsitellään voimassaolevien säännösten mukaisesti.

Lisätietoja Tampereen kaupungin tietosuojakäytännöistä:

Tukea työttömille työnhakijoille

Työttömille työnhakijoille tarjoamme kokonaisvaltaista ohjausta työnhakuun, työllistymiseen ja osaamisen kehittämiseen Tampereen kaupungin työllisyyspalveluissa: