Nainen vahvistaa lihaksia harjoittelusalissa.

Fysioterapia

Fysioterapiassa saat ohjausta, neuvontaa sekä yksilö- ja ryhmäterapiaa liikkumis- ja toimintakykysi edistämiseksi.

Aikuisten fysioterapia

Aloita Omaolosta

Onko sinulla alaselän, olkapään tai polven kipua tai vammaa? Omaolo-palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden ja kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi hoitoa. Vastaustesi perusteella saat henkilökohtaiset suositukset ja ohjeet, miten toimia.

Ota yhteyttä

Voit varata fysioterapia-ajan, jos lääkäri on tehnyt sinulle fysioterapialähetteen. Fysioterapia-aikasi ajankohta määrittyy tarvitsemasi hoidon kiireellisyyden mukaan.

Keskitetty neuvonta ja ajanvaraus:
Puhelin 03 5657 8800
Avoinna: ma–to klo 8–15, pe klo 8–13

Fysioterapiayksiköiden yhteystiedot: Terveysasemien fysioterapiayksiköt

Ensikäynti

Ensikäynnillä fysioterapeutti selvittää, millainen toimintakykysi on, ja laatii kanssasi fysioterapiasuunnitelman. Kuntoutuksesi voidaan järjestää yksilöllisesti, ryhmässä ja fysioterapeutin ohjauksen jälkeen itsenäisenä harjoitteluna.

Tarvittaessa fysioterapeutti selvittää, tarvitsetko apuvälineitä. Fysioterapeutti tai kuntohoitaja voi tehdä kotiisi kotikäynnin, jos toimintakykysi sitä vaatii.

Asiakasmaksut

  • Yksilöllinen neuvonta- ja terapiakäynti fysioterapiayksikössä: 11,60 € kerralta yli 18-vuotiailta
  • Kotikäynti: 12,20 € kerralta yli 18-vuotiailta

Maksuttomia palveluja ovat

  • ryhmäterapia
  • itsenäinen harjoittelu
  • apuvälinepalvelut
  • kuntoutustarpeen ja asunnon muutostyötarpeen arviot
  • alle 18-vuotiaiden fysioterapia.

Maksukatto: Jos maksukattosi Tampereen kaupungin palveluista on täyttynyt ja sinulle on myönnetty maksuttomiin palveluihin oikeuttava vapaakortti, ei asiakasmaksua enää peritä. 

Neuvolaikäisten fysioterapia

Neuvolaikäisten fysioterapiassa lapsen liikunta- ja toimintakykyä haittaavia ongelmia kuntoutetaan ja ehkäistään mahdollisimman varhain, jotta liikunta- ja toimintakyvyn rajoitukset jäisivät vähäisiksi.

Palveluun hakeutuminen

Neuvolaikäisten fysioterapiaa varten lapsi tarvitsee lähetteen. Lähetteen voi kirjoittaa neuvolalääkäri, terveysaseman lääkäri, neuvolan terveydenhoitaja tai erikoissairaanhoidon lääkäri. Lapsen huoltajana varaat itse ajan.

Fysioterapiapalveluja lapsille järjestävät lasten fysioterapian yksiköt Tammelakeskuksessa ja Tipotiellä sekä alueelliset fysioterapiayksiköt terveysasemilla. Lasten fysioterapian yksiköt hoitavat vauva- ja leikki-ikäisiä lapsia, joilla on motorisia ongelmia, esimerkiksi viivettä tai poikkeavuutta motorisessa kehityksessä, raajojen asentovirheitä tai muita tuki- ja liikuntaelinten ongelmia.

Yhteystiedot

Lasten fysioterapia, Tipotie
Ajanvaraus, neuvonta ja ohjaus, puhelin 03 5657 8800
Avoinna: ma–to klo 8–15, pe klo 8–13
Tipotien sosiaali- ja terveysasema (3. krs, D-siipi)
Tipotie 4
33230 Tampere

Lasten fysioterapia, Tammelakeskus
Ajanvaraus, neuvonta ja ohjaus, puhelin 03 5657 8800
Avoinna: ma–to klo 8–15, pe klo 8–13
Tammelakeskuksen terveysasema (4. krs)
Itsenäisyydenkatu 21 B
33500 Tampere

Kouluikäisten fysioterapia

Kouluikäisten fysioterapiassa saat ohjausta ja neuvontaa tuki- ja liikuntaelinongelmiin. Tarvittaessa sinulle voidaan järjestää terapiasarja.

Yleisimpiä käyntisyitä ovat niska- ja hartiaseudun ongelmat, ryhtiongelmat tai tarkastukset, kuten skolioosiseuranta, ergonominen ohjaus ja jalkojen pituuseroarviointi.

Palvelu on tarkoitettu peruskoululaisille ja toisella asteella opiskeleville.

Erityiskoulujen oppilaat ottavat yhteyttä Puistokoulun tai Sammonkoulun fysioterapiaan. Muiden koulujen oppilaat ottavat yhteyttä kuntoutuspalvelujen ajanvaraukseen ja neuvontaan.

Jos opiskelet toisella asteella, tulee sinun varata aika itse fysioterapeutin vastaanotolle. Ajan varaamiseksi sinulla tulee olla oppilaitoksen terveydenhoitajan tai lääkärin lähete. Terapiasarjaan tarvitset aina lääkärin sähköisen lähetteen.

Erityiskoulujen oppilaat

Puistokoulun fysioterapia
Puhelin 050 302 3469 ja 040 801 6320
Vuoreksen puistokatu 91
33870 Tampere
Kalevanpuiston koulutalossa annetaan fysioterapiaa myös Annalan, Karosen, Kaukajärven, Kaarilan ja Raholan koulun oppilaille.

Sammonkoulun fysioterapia
Puhelin 040 801 6811
Sairaalankatu 6 A
33100 Tampere
Liisanpuiston koulutalossa annetaan fysioterapiaa myös Saukonpuiston koulun oppilaille.

Muiden koulujen oppilaat

Puhelin 03 5657 8800
Avoinna: ma–to klo 8–15, pe klo 8–13

Fysioterapia-aikasi pyritään antamaan lähimpään fysioterapiayksikköön.

Ajanvaraus verkossa koululaisten fysioterapiaan

Fysioterapiaan voi varata verkossa ajan 7–17-vuotiaille tamperelaisille ja orivesiläisille koululaisille. Verkkoajanvarausta varten sinulle tulee olla lähete lääkäriltä tai terveydenhoitajalta.

Aikoja voi varata fysioterapiaosastoille, jotka sijaitsevat Hatanpään, Hervannan, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilla sekä Oriveden terveyskeskuksessa.

Asioi verkossa

Vaatii tunnistautumista. Jos käytät sähköisiä terveyspalveluja ensimmäisen kerran, pitää sinun täyttää ensin suostumuslomake palvelussa.
Lisätietoa verkkoasioinnista

Omahoitovideo:

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/fysioterapia

Päivitetty 22.6.2022