Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Varhaiskasvatuksen verkkoasiointi

Verkkoasiointipalvelu

Tampereen kaupunki tarjoaa varhaiskasvatuksen asiakkaille mahdollisuuden verkkoasiointiin. Verkkoasioinnin kautta asiakas voi esimerkiksi saada varhaiskasvatusta koskevat palvelu- ja maksupäätökset ja ilmoittaa tulonsa asiakasmaksuihin.

Varhaiskasvatuksen verkkoasioinnissa voitte

  • ilmoittaa yhteystietojen muutoksista
  • saada varhaiskasvatuksen sähköisen palvelupäätöksen
  • saada varhaiskasvatuksen asiakasmaksun sähköisen päätöksen
  • antaa suostumuksen korkeimpaan maksuun
  • laskea arvion varhaiskasvatusmaksusta
  • lähettää perheen tulotositteita
  • irtisanoa varhaiskasvatuspaikan

Suostumus sähköiseen tiedoksiantoon. Asiakas voi antaa suostumuksensa varhaiskasvatuksen asiakasmaksu- ja palvelupäätösten sähköiseen tiedoksiantoon. Päätökset lähetetään sähköisenä viestinä varhaiskasvatuksen verkkoasiointiin. Tieto päätöksen saapumisesta lähetetään asiakkaan kaupungille ilmoittamaan matkapuhelinnumeroon ja sähköpostiosoitteeseen. Asiakas vastaa kaupungin tiedossa olevien yhteystietojen ajantasaisuudesta. Muutoksista yhteystiedoissa on ilmoitettava viipymättä kirjallisesti tai sähköisesti varhaiskasvatuksen sähköisen palvelun kautta.

Yhteystietojen muutos. Sähköisessä palvelussa voi muuttaa puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet. Näiden ajantasaisuus on erittäin tärkeää, jotta sähköinen tiedoksianto tavoittaa asiakkaan. Osoitetiedot päivittyvät kunnan asukasrekisteristä automaattisesti eikä näitä pysty itse muuttamaan.

Palvelupäätös on luettavissa varhaiskasvatuksen verkkoasioinnissa asiakkaan suostuttua sähköiseen tiedoksiantoon. Päätösdokumentista löytyy tieto myönnetystä päivähoito/esiopetus paikasta yhteystietoineen sekä tarkemmat ohjeet paikan vastaanottamisesta sekä mahdollisesta perumisesta.

Suostumus korkeimpaan maksuun kannattaa antaa, kun perheen yhteenlasketut bruttotulot ylittävät korkeimman maksun tulorajan. Suostumalla korkeimpaan maksuun huoltajan ei tarvitse toimittaa tulotietojaan ja maksupäätöksen saa nopeammin. .

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaskuri antaa arvion asiakasmaksusta. Huomaa, että arvio perustuu asiakkaan syöttämiin tietoihin ja on suuntaa antava. Laskuria kannattaa käyttää, kun haluat maksusi määrättävän tulojesi perusteella. Tuloihin perustuvan maksupäätöksen saamisessa voi ajoittain olla viiveitä. Maksu peritään kuitenkin aina palvelun alusta alkaen, joten laskuri auttaa varautumaan tulossa olevaan laskuun.


Ohjeet


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/varhaiskasvatuksenverkkoasiointi