Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Aktiivinen Rellu


Opiskelijakunta

Jokainen Tampereen lyseon lukion opiskelija on opiskelijakunnan jäsen. Opiskelijakunnan syyskokous on marras-joulukuussa ja siinä valitaan mm. puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet. Kevätkokous on huhtikuussa. Opiskelijakunnan vuosikokouksiin osallistuminen on jokaisen opiskelijan velvollisuus!

Opiskelijakunta on opiskelijoiden yhteinen vaikutuskanava. Opiskelijakunnan tehtävänä on kehittää koulun toimintaa yhteistyössä koko henkilökunnan kanssa.

Opiskelijakunta osallistuu koulun toiminnan suunnitteluun ja toiminnan itsearviointiin. Vaikuttaminen on opiskelijan lakisääteinen oikeus ja velvollisuus.

Opiskelijakunta järjestää mm. joulutempauksen, vanhojen tanssit ja vappujuhlan, Rellu–TYK -ottelun, ulkoilupäiviä, retkiä, kierrättää oppikirjoja, organisoi koulukuvaukset, jakaa kahviovuorot jne.

Jokainen Tampereen lyseon lukion opiskelija on opiskelijakunnan jäsen. Syyskokouksessa opiskelijat valitsevat opiskelijakunnan hallituksen ja sen puheenjohtajan.

Opiskelijakunnan hallitus on opiskelijoiden tehokkain keino vaikuttaa koulun toimintaan. Lisäksi opiskelijakunnan hallitus järjestää ja organisoi monenlaista toimintaa, esimerkiksi oppikirjojen kierrätystä.

Opiskelijakunnan hallitus 2022

Puheenjohtaja: Maria Markkula, 040 765 3266, [email protected]

Varapuheenjohtaja: Konsta Lamminen

Sihteeri: Lenni-Kalle Lammi

Talous-ja yritysyhteistyövastaava: Aino Väljä

Viestintävastaavat: Anni Kettunen, Alma Mlivic (IB)

Wanhojenvastaava: Elsi Helminen

Tapahtumavastaavat: Luule Jaanisoo, Denislava Georgieva

Edunvalvontavastaava: Markus Koski


Toveri-verkkolehti

TOVERI on Tampereen lyseon lukion sähköinen lehti, joka perustettiin syksyllä 1998. Nimi on peräisin koulumme alkuaikoina perustetusta toverikunnan lehdestä TOVERI. Verkkolehti löytyy Rellun kotisivujen etusivun kautta.

Tervetuloa TOVERIN toimittajaksi. Toimitustyötä tehden voi suorittaa äidinkielen kurssin ÄI14 (Verkkojulkaisukurssi). Vastuuopettajana toimii Tomi Nordlund.

Ulkoinen linkkiVerkkolehti Toveri


Vuokko-Kerho

Vuokko-kerho on Rellussa vaikuttava legendaarinen luontoasioihin paneutunut ryhmittymä, jonka toimintaan kuuluvat muun muassa erilaiset retket (esim. melontaretki), luontoasialuennot ja Vuokon omavaraisuuden takaaminen (esim. kahviot).

Jäsenilleen Vuokko tarjoaa unohtumattomia elämyksiä, ja mikä parasta - yhteisbudjetilla. Tämän yli 100-vuotiaan luontokerhon toimintaan osallistumalla voi kerätä yhden kurssin esimerkiksi toimimalla luottamushenkilönä ja/tai projekteissa sekä kehittämällä koulun ympäristöasioita. Kurssi arvostellaan suoritusmerkinnällä S.

Vuokko kokoontuu säännöllisesti. Seuraa ilmoittelua 2. kerroksen käytävällä olevalta ilmoitustaululta ja tule mukaan iloiseen toimintaan!


Kerhot

Urheilujoukkueista, bändeistä, kuoroista, orkestereista ja muista mahdollisista toimintaryhmistä yms. saat tietoa viikkotiedotteista ja Wilmasta sekä kysymällä opettajilta. Voit myös tehdä aloitteita uusista kerhoista ja harrastustoiminnasta!


Vapaaehtoistoiminta

Koulu organisoi myös vapaaehtoistoimintaa. Katso Ulkoinen linkkiMuualla suoritettavat opinnot .


Opintomatkat

Rellussa tehdään paljon sekä kotimaahan että ulkomaille suuntautuvia opintomatkoja. Niiden aikana noudatetaan luonnollisesti koulun järjestyssääntöjä ja toimintaohjeita sekä ko. matkaan liittyviä ohjeistuksia. Opintomatkoilla on voimassa Tampereen kaupungin opiskelijoille ottama matkustajavakuutus. Katso Ulkoinen linkkiTapaturmat, vahingot ja vakuutukset.


Juhlat

Lukuvuoden aikana on kouluaikana erilaisia juhlia ja tempauksia yhteistyössä opiskelijakunnan kanssa. Koulun ja opiskelijakunnan juhlat järjestetään aina opetussuunnitelmaan perustuvan suunnitelman mukaisen koulupäivän aikana ja koulun ilmoittamissa tiloissa.