Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Tampereen klassillinen lukio

Tampereen klassillisella lukiolla on pitkät perinteet. Lukiomme aloitti toimintansa jo vuonna 1901, ja vanha arvokas koulurakennus valmistui Tuomiokirkon viereen vuonna 1907. Vuonna 2016 valmistunut yhdysrakennus liittää yhteen Päärakennuksen ja 1968 valmistuneen Rongansiiven. Arkikielessä tamperelaiset käyttävät lukiostamme vuosikymmenten aikana vakiintunutta nimeä Clasu. Koulumme sijainti aivan Tampereen ydinkeskustassa tarjoaa hyvät kulkuyhteydet opiskelijoille

Syksyllä 2013 aloittanut luonnontiedelinja antaa Pirkanmaalla asuville nuorille poikkeuksellisen upeat puitteet opiskella luonnontieteitä lukioaikana. Luonnontiedelinjalle on myönnetty valtakunnallisen erityisen tehtävän asema syksyllä 2017. Erityinen koulutustehtävä tarkoittaa opetusta, jossa olennaisessa määrin painotetaan yhtä tai useampaa oppiainetta tai opintokokonaisuutta ja voidaan poiketa lukiokoulutusta koskevista säännöksistä ja määräyksistä.

Clasun toimintakulttuuri

Tampereen klassillinen lukio painottaa laaja-alaisen sivistyksen merkitystä. Pyrimme tarjoamaan opiskelijoille mahdollisimmat hyvät valmiudet ylioppilastutkintoa ja sen jälkeisiä jatko-opintoja ajatellen. Samalla opiskelijalle varmistetaan riittävä tiedollinen taso toimia aktiivisena ja kriittisenä kansalaisena.

Clasun vahvuuksia

  • yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen
  • erinomainen opetus
  • vahva yleislinja
  • elämyksellinen luonnontiedelinja
  • laaja kielitarjonta
  • vireä kansainvälinen toiminta
  • Clasu toimii tulevaisuuden tiedelukiona jo tänään

Lukuvuoden 2020-2021 tapahtumia


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/klassillinenlukio

Sosiaalinen media