Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Ohjeita etä- ja verkko-opiskelijalle

Etälukion kurssien ja verkkokurssien opiskelu Tampereen aikuislukiossa

Etälukion ja verkkokurssien opiskelu on mahdollista kaikkialla, missä voit käyttää tietokonetta verkkoyhteydellä. Etä- ja verkkokursseilla käytetään oppimisalustana Moodlea: Ulkoinen linkkiMoodle .

Tampereen toisen asteen Moodleen on linkki koulun www-sivuilla Linkki Aikuislukion etusivulle ja Wilman etusivulla.

Moodleen kirjaudutaan Wilma -tunnuksin: [email protected].

Etä- ja verkkokursseille ilmoittaudutaan ennakkoon Wilmassa. Ennakkoilmoittautumisajat ovat samat kuin aikuislukion lähikursseilla. Etäkurssit löytyvät omalta kurssitarjottimeltaan. Jos et ole ilmoittautunut ennakkoon, ota yhteyttä kurssin opettajaan heti jakson alussa!

Etä- ja verkkokurssin opiskelu tulee aloittaa heti jakson alkaessa. Pääsy kurssin työtilaan Moodleen vaatii kurssiavaimen, jonka opettaja lähettää Wilma-viestillä jakson alussa kurssille Wilmassa ennakkoon ilmoittautuneille.

Etä- ja verkkokursseilla edellytetään, että verkkotyöskentelyyn osallistutaan aktiivisesti kurssin alusta asti. Etä- ja verkko-opinnot ovat aikataulutettuja: tehtävillä on palautuspäivämäärät, verkkokeskustelut käydään annetun ajan puitteissa ja verkkotenteillä on tietyt päivänsä. Etäopiskelussa korostuu siis oman ajankäytön suunnitteleminen. Verkkoaktiivisuus on yksi kurssiarvosanaan vaikuttava tekijä.

Kurssin kuluessa opettaja antaa palautetta tehdyistä tehtävistä. Osaan etä- ja verkkokursseista liittyy opettajan tuki luokassa. Verkko-opiskelussa suurin osa on itsenäistä työskentelyä tietokoneen ja oppimateriaalin ääressä. Ohjeita ja neuvoja kurssin suorittamiseen voit aina kysyä opettajalta. Moodlen käyttöön löytyy opiskelijoille ohjeita oheisen linkin kautta: Ulkoinen linkkihttps://docs.moodle.org/2x/fi/Opiskelijan_opas .

Etä- ja verkkokurssin kokeet

Etä- ja verkkokurssien kurssisuoritukseen saattaa kuulua Tampereen aikuislukiolla pidettävä loppukoe tai itsenäisesti tehtävä lopputyö. Moodle-kokeiden yhteydessä pitää huolehtia, että verkkoyhteydet ovat kunnossa. Kurssikohtaiset ohjeet kokeista antaa opettaja.

Etä- ja verkkokurssin keskeyttäminen

Jos kurssin joutuu keskeyttämään, siitä on ilmoitettava opettajalle Wilma-viestillä.