Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Yleisiä käytänteitä

Pysäköinti ja polkupyörät

Koulun alueella on rajoitetusti parkkipaikkoja. Uimalankatu 4:n ja koulun päädyssä olevat pysäköintialueet ovat henkilökunnan pysäköintialueita, joille pysäköinti vaatii pysäköintiluvan.

Uimalankadun varressa on luvallisia parkkikiekollisia pysäköintipaikkoja. Samoin Joukahaisenkadun varressa on jonkin verran parkkikiekollisia kadunvarsipysäköintipaikkoja.

Polkupyörille on pysäköintialueet koulurakennuksen edessä. Älä jätä pyörääsi muualle, koska tällöin voit tukkia huoltoteitä. Muista lukita pyöräsi aina huolellisesti, mieluummin kiiinni pyörätelineeseen!

Tupakointi ja päihteiden käyttö

Alkoholin ja erilaisten päihteiden/huumeiden käyttäminen koulussa tai koulunkäyntiin liittyvissä tilaisuuksissa on kielletty. Tupakointi tai nuuskan käyttö on kielletty koulun sisätiloissa ja koulun käytössä olevilla ulkoalueilla (Tupakkalaki 12 §/2010). Koulun käytössä ja samalla tupakoinnin kieltoaluetta on koulun tontin lisäksi alue, johon kuuluu osa pääovien edessä olevasta kevyen liikenteen hiekkatiestä ja vastapäinen puistoalue uimahallin vieressä.

Tapaturmat

Tampereen kaupungin lukioiden oppilaat on vakuutettu lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella, kuntalaisten ryhmätapaturmavakuutuksella ja matkustajavakuutuksella.

Koulun toiminnassa sattuneista tapaturmista tulee välittömästi ilmoittaa kurssin opettajalle tai matkan vastuuhenkilölle. Tapaturmat hoidetaan terveydenhoitajan tai lääkärin ohjeiden ja lähetteiden mukaisesti. Tapahtumasta tehdään koululla tapaturmailmoitus. Tapaturmasta aiheutuneet kustannukset maksetaan ensin itse ja korvaukset haetaan vakuutusyhtiöiltä jälkikäteen.

Vakuutuksista korvataan sekä julkinen, että yksityinen terveydenhoito. Vakuutuksista korvataan myös lääkärin määräämät ylimääräiset koulukyydit lääkärinlausunnon perusteella.

Kuntalaisten ryhmätapaturmavakuutus on voimassa koulualueella varsinaisella kouluajalla opetuksen aikana, liikuntatunneilla, välitunneilla ja otettaessa osaa koulun opetussuunnitelman puitteissa järjestettyyn toimintaan sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla.

Kuntalaisten ryhmätapaturmavakuutuksella ovat vakuutettuina myös kunnan lukioissa opiskelevat muiden kuntien oppilaat opetussuunnitelman mukaisessa toiminnassa.

Matkustajavakuutus koskee koulusta suoritettavia opintoihin liittyviä ulkomaanmatkoja. Näitä ei aikuislukiossa pääsääntöisesti ole.