Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Tammerkosken lukio

Ajankohtaista

Tammerkosken lukion ylioppilasjuhlat la 4.6.2022


Klo 9 ryhmät 18I-K ja 19A-D:

- abien kokoontuminen kotiluokkiin klo 8.30

- yleisö pääsee juhlasaliin klo 8.40

- vieraaksi pääsee 3 henkeä/abiturientti


Klo 11 ryhmät 19E-I:

- abien kokoontuminen kotiluokkiin klo 10.30

- yleisö pääsee juhlasaliin klo 10.40

- vieraaksi pääsee 3 henkeä/abiturienttiYO-infoa toisen vuoden opiskelijoille (pdf)


Tammerkosken lukion kuvataide ja design -linjan ennakkotehtävä 2022 (pdf)


Wanhojen päivän ohjelma 13.5.2022 (pdf)


ABI-info 26.1.2022 (pdf, 1.99 Mt)

Changing Cities, Future Citizens virtuaalikokous 24.-27.1.2022 (pdf)

pdf

p

Lukuvuoden 2021- 2022 aikataulut


Tamlu on pieni maailmankaikkeus

Koulumme sijaitsee keskeisellä paikalla hyvien liikenneyhteyksien varrella. Valoisat ja viihtyisät tilat on varustettu nykyaikaisella esitysteknologialla, joka vastaa esimerkiksi sähköistyneen ylioppilaskokeen asettamiin vaatimuksiin. Kaikkein tärkeintä meille on kuitenkin myönteinen ja suvaitsevainen ilmapiiri. Tamluun on helppo tulla!

Tammerkosken lukiossa voit valita opintoja laajasta opintojaksovalikoimasta ja nauttia opiskelusta moderneissa ja hyvin varustetuissa luokissa. Harva lukio voi luokkatilojen lisäksi tarjota mahdollisuuden näyttämön, kahvilan, auditorion, kuntosalin ja kaupungin sivukirjaston käyttöön.

Talossamme toimii yleislukio ja valtakunnallisen erityistehtävän saanut kuvataide ja design -linja. Tamlussa on tarjolla yleislukion aineita ja halutessasi voit valita opintojaksoja laajasta kuvataiteen ja designin tarjonnasta.

Tammerkosken lukio tarjoaa sinulle turvallisen ja tulevaisuuteen katsovan oppimisympäristön, jossa moni löytää samanhenkistä seuraa. Koetpa itsesi erityisen tavalliseksi tai tavattoman erityiseksi, Tamlussa sinun on hyvä olla. Sekä opiskelijoidemme että opettajiemme mielestä Tamlu on pieni maailmankaikkeus.

Tammerkosken lukion keskeisiä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja kestävän kehityksen mukainen elämäntapa. Näiden lisäksi toimintaamme ohjaavat totuus, tasa-arvo, tulevaisuudenusko, joustavuus ja kohtuullisuus. Arvostamme tietoa ja sivistystä sekä taitoa, luovuutta ja kulttuurimyönteisyyttä.

Lukiossamme opiskelijoita rohkaistaan ja kannustetaan tekemään, kokemaan ja oppimaan yhdessä. Erilaiset lähtökohdat, taidot ja kyvyt nähdään voimavarana. Opiskelijat ottavat vastuuta omasta opiskelustaan, työympäristöstään ja itsestään kouluyhteisön jäseninä ja hyvän työilmapiirin rakentajina.

Suorituskeskeisyyden sijaan kannustamme opiskelijoita sinnikkyyteen: yritän, teen, osaan.

Faktoja Tamlusta


- Opiskelijoita noin 830


- Opettajia noin 50


- Aloituspaikkojen määrä (yleislukio) 180


- KUDE-linjalla aloittaa joka vuosi 75 opiskelijaa


- Laaja kielivalikoima


- Koulumme on esteetön


- Sijaitsemme Tampereen maantieteellisessä 0-pisteessä


Koulun kieliohjelma


A1 kielet: englanti, kiina, saksa, venäjä, ranska (yhteistyössä Tampereen lyseon lukion kanssa), espanja (yhteistyössä Sammon keskuslukion kanssa)


B1 kieli: ruotsi


B2 kielet: saksa, ranska


B3 kielet: espanja, kiina, ranska, saksa, venäjä, latina (yhteistyössä Klassillisen lukion kanssa)Tämän sivun lyhytosoite on tampere.fi/tammerkoskenlukio