Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Tammerkosken lukio

Ajankohtaista


Yhteishaun tulokset julkistetaan 17.6.2021.

Kaikki valitut saavat tiedon opiskelupaikastaan Opintopolun kautta sähköpostiinsa.

Tammerkosken lukio lähettää lisäksi torstain 17.6. aikana sähköpostilla Wilma-tunnukset sekä uuden lukiolaisen ohjeet. Koulun oviin tulee myös listat yhteishaussa valituista opiskelijoista, nimesi on listalla mikäli olet antanut nimesi julkaisuluvan.


HUOM: Jokaisen pitää ilmoittautua myös lukioon! Paikan ottaminen vastaan Opintopolussa ei riitä. Lukioon ilmoittaudutaan täyttämällä ilmoittautumislomake Wilmassa.


Yhteishaussa valitut opiskelijat (pdf)


Kevään ylioppilasjuhlien kuvia on nyt lisätty koulumme galleriaan.

Ulkoinen linkkiKatso kuvat tästä.


Ulkoinen linkkiLinkki ylioppilasjuhlan striimiin


Lue tästä Tammerkosken lukion vuosikertomus vuosdelle 2020-2021vuosikertomus21_sahkoinen.pdf (pdf, 56.38 Mt)


5. jakson uusintakoe keskiviikkona 9.6.2021 kello 16-19ABI-info 15.4.2021 (pptx, 8.7 Mt)

ABIohjeisto 2020-2021 (pdf)


Lukiokoulutuksen yleiset ohjeet koronainfektion ehkaisemiseksi (pdf)


Syksylla 2021 aloittavien KUDE-linjan rakenne (png)


pdf

p

Lukuvuoden 2021- 2022 aikataulutTamlu on pieni maailmankaikkeus

Koulumme sijaitsee keskeisellä paikalla hyvien liikenneyhteyksien varrella. Valoisat ja viihtyisät tilat on varustettu nykyaikaisella esitysteknologialla, joka vastaa esimerkiksi sähköistyneen ylioppilaskokeen asettamiin vaatimuksiin. Kaikkein tärkeintä meille on kuitenkin myönteinen ja suvaitsevainen ilmapiiri. Tamluun on helppo tulla!

Tammerkosken lukiossa voit valita opintoja laajasta opintojaksovalikoimasta ja nauttia opiskelusta moderneissa ja hyvin varustetuissa luokissa. Harva lukio voi luokkatilojen lisäksi tarjota mahdollisuuden näyttämön, kahvilan, auditorion, kuntosalin ja kaupungin sivukirjaston käyttöön.

Tamlussa on tarjolla yleislukion aineita ja halutessasi voit valita opintojaksoja laajasta kuvataiteen ja designin tarjonnasta. Talossamme toimii yleislukio ja valtakunnallisen erityistehtävän saanut kuvataide ja design -linja.

Tammerkosken lukio tarjoaa sinulle turvallisen ja tulevaisuuteen katsovan oppimisympäristön, jossa moni löytää samanhenkistä seuraa. Koetpa itsesi erityisen tavalliseksi tai tavattoman erityiseksi, Tamlussa sinun on hyvä olla. Sekä opiskelijoidemme että opettajiemme mielestä Tamlu on pieni maailmankaikkeus.

Tammerkosken lukion keskeisiä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja kestävän kehityksen mukainen elämäntapa. Näiden lisäksi toimintaamme ohjaavat totuus, tasa-arvo, tulevaisuudenusko, joustavuus ja kohtuullisuus. Arvostamme tietoa ja sivistystä sekä taitoa, luovuutta ja kulttuurimyönteisyyttä.

Lukiossamme opiskelijoita rohkaistaan ja kannustetaan tekemään, kokemaan ja oppimaan yhdessä. Erilaiset lähtökohdat, taidot ja kyvyt nähdään voimavarana. Opiskelijat ottavat vastuuta omasta opiskelustaan, työympäristöstään ja itsestään kouluyhteisön jäseninä ja hyvän työilmapiirin rakentajina.

Suorituskeskeisyyden sijaan kannustamme opiskelijoita sinnikkyyteen: yritän, teen, osaan.

Faktoja Tamlusta

- Opiskelijoita noin 770

- Opettajia noin 50

- Aloituspaikkojen määrä (yleislukio) 180

- KUDE-linjalla aloittaa joka vuosi 75 opiskelijaa

- Kielivalikoima

- Koulumme on esteetön

- Sijaitsemme Tampereen maantieteellisessä 0-pisteessä

Aloituspaikkojen määrä

Tammerkosken lukiossa opiskelee noin 770 opiskelijaa. Aloituspaikkoja on yhteensä 255, joista 180 on yleislinjalla ja 75 kuvataide ja design -linjalla.

Koulun kieliohjelma

A1 kielet: englanti, kiina, saksa, venäjä, ranska (yhteistyössä Tampereen lyseon lukion kanssa), espanja (yhteistyössä Sammon keskuslukion kanssa)

B1 kieli: ruotsi

B2 kielet: saksa, ranska

B3 kielet: espanja, kiina, ranska, saksa, venäjä, latina (yhteistyössä Klassillisen lukion kanssa)

Tämän sivun lyhytosoite on tampere.fi/tammerkoskenlukio