Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Sammon keskuslukio


Pieni pyörähdys lämpimässä kesäpäivässä!

SAMKE – suuri ja suurenmoinen

Sammon keskuslukion eli Samken laaja opintotarjonta mahdollistaa erilaiset yksilölliset opintopolut. Lukiomme ajanmukaiset opetustilat tarjoavat innostavat edellytykset oppimiselle. Samkessa langaton verkko toimii ja sähköisiä oppimisympäristöjä käytetään aktiivisesti.

Nauti oppimisesta – iloitse ystävistä

Samkessa keskusaula ja kahvio toimivat opiskelijoiden tapaamispaikkoina. Kahviosta voit ostaa välipalaa ym. herkkuja. Samken ruokala on viihtyisä tila, jossa tarjotaan aamiaista ja lounaaksi erinomaista ruokaa. Vanhasta kirjaston tilasta on opiskelijoille rakennettu uudenlainen oppimisympäristö, jossa voit opiskella yksin tai pienryhmässä. Samkessa sinua odottaa innokas ryhmänohjaaja ja ensimmäisen jakson valmis lukujärjestys. Samkessa viihdytään, mutta opiskellaan myös tavoitteellisesti. Olet myös osa isoa ja motivoitunutta opiskelijajoukkoa, josta löydät varmasti kavereita ja ystäviä. Aktiivisessa opiskelijakunnassa voit vaikuttaa ja toteuttaa yhdessä muiden kanssa koulutyötä piristäviä ja yhteishenkeä luovia tapahtumia.

Laaja opintotarjonta – yksilöllinen lukujärjestys

Voit tehdä itsellesi parhaiten sopivan ja kiinnostuksesi mukaisen opiskelusuunnitelman laajasta opintotarjottimesta. Valittavanasi on eri oppiaineissa runsaasti Samken omia valinnaisia opintojaksoja. Samkessa voit esimerkiksi yllätykseksesi huomata olevasi intohimoinen matematiikan opiskelija ja luonnontieteiden tutkija. Monelle Samkelaiselle jatko-opinnot ovat auenneet myös kauppatieteissä.

Valitse omasi - diplomeja, esityksiä, retkiä

Samkessa voit antaa erityisen näytön osaamisestasi ja harrastuneisuudestasi suorittamalla liikunnan, kuvataiteen, musiikin, tanssin, teatterin tai median lukiodiplomin. Opiskelijat käsikirjoittavat ja toteuttavat musikaalin joka toinen vuosi. Koulun lehti ja vuosikirja toimitetaan myös opiskelijavoimin. Yleislinjan opiskelija voi suorittaa viestinnästä joko yksittäisiä opintojaksoja tai puolipitkän viestinnän, johon vaaditaan vähintään kahdeksan opintopistettä viestinnän opintoja ja josta saa erillisen todistuksen. Toteutamme opiskelijoiden kiinnostuksen ja toiveiden pohjalta erilaisia projektiopintoja, joissa mm. lasketellaan ja melotaan. SamkeCO2-ilmastotoiminnassa pääset vaikuttamaan tulevaisuuteen. Luonnontieteissä yhteistyökumppaneitamme ovat Lääketieteellisen teknologian keskus, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu, joiden kanssa toteutamme erilaisia laborointiopintoja.

Kieliä, kansainvälisyyttä, kulttuuria

Käytännön kielitaitoa pääset kokeilemaan osallistumalla kansainvälisyys- ja ystävyyskouluprojekteihimme, jotka suuntautuvat mm. Ruotsiin, Viroon, Ranskaan ja Saksaan. Aktiivisia opiskelijoitamme on osallistunut vuosittain myös Euroopan Nuorten Parlamentin toimintaan. Sammon keskuslukio on Goethe-Institutin partnerikoulu (PaSchkoulu) ja vuosittain järjestämme saksankielisiä projekteja. Voit suorittaa lukioaikana Sprachdiplomit I ja II. Opiskelijoillamme on mahdollisuus saada myös stipendejä kielikursseille Saksaan.

Urheilulinja – huippu-urheilijoita, huippuvalmentajia, huipputyyppejä

Urheilulinja tarjoaa sinulle erinomaiset edellytykset kansainväliselle huipulle tähtäävän urheilun ja lukio-opintojen yhdistämiseen. Kolme kertaa viikossa tapahtuva urheiluvalmennus on osa lukio-opintojasi. Painopistelajeissa urheiluvalmennus toteutetaan yhteistyössä Tampereen urheiluakatemian kanssa. Myös yleislukion akatemiaurheilijat pystyvät yhdistämään urheilun ja opiskelun Sammon keskuslukiossa.

Viestintälinja - yhteisiä projekteja, journalismia, valo- ja videokuvausta sekä ilmaisua

Viestintälinjan opiskelija voi valita viestinnän opintoja yli 20:stä erilaisesta opintojaksosta esimerkiksi journalismista, ilmaisutaidosta sekä valo- ja videokuvauksesta. Opintojen loppuvaiheessa on mahdollisuus suorittaa media- ja/tai teatteridiplomi. Viestintälinjalla tehdään erilaisia projekteja yhdessä mm. Ylen, Aamulehden ja muiden media-alan toimijoiden kanssa. Viestinnän opinnoissa tehdään hommia tosissaan, mutta hyvässä hengessä ja niin, että jokaiselle löytyy oma paikkansa. Viestinnän taitoja tarvitset niin jatko-opinnoissa kuin työelämässäkin.

Skeittilinja: kaupunkikulttuuria, kansainvälisyyttä, viestintää - ja skeittausta!

Sammon keskuslukiossa aloittaa Suomen ensimmäinen skeittilinja syksyllä 2021. Skeittilinjalla opiskelet ympärivuotisen lajiharjoittelun lisäksi viestintää, kaupunkikulttuuria ja kansainvälisyyttä. Opinnoissa pääset skeittaamaan maan parhaissa skeittiympäristöissä ja opiskelemaan muita skeittikulttuurin tärkeitä osa-alueita. Opintoihin kuuluu valo- ja videokuvausta, media- ja tapahtumatuotantoa sekä skeittiympäristöjen suunnittelua ja toteuttamista. Skeittilinja tekee aktiivista yhteistyötä myös Tampereen yliopiston kestävän kaupunkikehittämisen opintojen kanssa.


Tämän sivun lyhytosoite on tampere.fi/sammonkeskuslukio

Yhteystiedot lyhyesti
Sammon keskuslukio
sähköposti [email protected]
33540 Tampere

Rehtori
Tuija Ylöniemi
puhelin +358407014814
sähköposti [email protected]

Apulaisrehtori
Kati Rissanen
puhelin +358408016936
sähköposti [email protected]

LUKION KANSLIA
Koulusihteeri
Riitta Vaarasalo
puhelin +358401512092
sähköposti [email protected]

Koulusihteeri
Leena Virtanen
puhelin +358401460435
sähköposti [email protected]

URHEILULINJAN KOORDINAATTORI
Heikki Kosonen
puhelin 040 801 6960
sähköposti [email protected]

VIESTINTÄLINJAN KOORDINAATTORI
Sanna Tikka
puhelin 040 800 7245
sähköposti [email protected]