Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Yleislukio

Hatanpään lukion opiskelijat saavat lukio-opintojensa aikana vahvat eväät jatko-opinnoista ja elämästä selviämiseen. Hatanpään lukiossa panostetaan henkilökohtaiseen ohjaukseen. Opintojen aikana, jatko-opintopäivillä sekä erilaisten projektien kautta pyritään selventämään ja vahvistamaan opiskelijan tulevaisuudensuunnitelmia ja uravalintaa.

Hatanpään lukiossa opiskelijat oppivat paremmin kuin lukiolaiset keskimäärin. Lukiovertailuissa olemme pärjänneet erinomaisesti. Opiskelijamme pystyvät parantamaan suoritustaan verrattuna peruskoulun päättöarvosanoihin. Hatanpään lukio on toimiva tie akateemiseen maailmaan.

Kansainvälisyys

Hatanpään lukiossa on hyvät mahdollisuudet osallistua kansainväliseen toimintaan. Halu on Erasmus-akkreditoitu koulu, jossa opiskelijalla on tavallista paremmat mahdollisuudet päästä kouluvierailuille tai vaihtoon Euroopassa. Matkustaa voi opiskelijaryhmän mukana vaikkapa viikoksi tai vaihto-opiskelijana yksin pidemmäksi aikaa. Hatanpään lukiossa vierailee paljon ulkomaisia opiskelijoita ja opettajia. Myös etänä on mahdollista tutustua toisiin nuoriin ja muihin kouluihin. Matkustamisessa tavoitteena on suosia ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja.

Halussa jatkuvat myös ennestään tutut Erasmus+ hankkeet (KA2), joissa on useimmiten mukana 3-4 eurooppalaista koulua. Hankkeissa tutustutaan ennalta sovittuun aiheeseen yhdessä muiden nuorten kanssa. Halussa on meneillään tällä hetkellä (2022) kaksi KA2 hanketta: Living Environment, jossa opiskelijat tutustuvat lähiympäristöön hyvinvoinnin lähteenä, ja New lifestyle due to the climate change, jossa perehdytään luonnontieteen ja yhteiskuntatieteen kautta ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Kansainvälisten projektien lisäksi matkustamme omissa hankkeissamme. Liikunnan talviretkikurssi toteutetaa laskettelureissuna Åreen. Musiikin erityisen koulutustehtävän opiskelijat tekevät 2. vuoden keväällä esiintymismatkan Eurooppaan - kohde vaihtelee vuosittain.

Liikunta

Hatanpään lukiossa on liikunnan yleiskurssien lisäksi tarjolla runsaasti liikunnan soveltavia kursseja. Liikunnan soveltavilla kursseilla voi päästä harjoittelemaan myös omaa lajiaan. Hatanpään liikuntasali on yksi Tampereen tilavimmista saleista. Lukion lähellä sijaitsee myös hyvä ulkoilumaasto, Pyhäjärvi sekä sisäharjoittelupaikka Pirkkahalli. Opiskelijoiden käytössä on moderni ja monipuolinen kuntosali.

Luonnontieteet ja matematiikka

Luonnontieteiden kursseilla perehdytään luonnontieteellisiin ilmiöihin eri oppiaineiden näkökulmista hyödyntäen monipuolisesti teknologiaa. Kokeellisen ja opiskelijalähtöisen työskentelyn lisäksi mielenkiintoiset opintokäynnit ja asiantuntijat auttavat opiskelijaryhmiä liittämään hankkimaansa tietoa myös käytännön elämään.

Kursseilla hyödynnetään digimateriaaleja ja harjoitellaan uutta digitaalista ylioppilaskirjoitusten reaalikoetta varten.

Matematiikassa käytämme modernia ja tuloksia tuottavaa Mastery Learning – menetelmää perinteisen tauluopetuksen sijaan.