Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Musiikki

Haluatko esiintyä konserteissa, musikaaleissa ja muissa musiikkitapahtumissa koulussa ja koulun ulkopuolella? Kuulutko muusikoiden iloiseen joukkoon?

Haluatko oppia paremmaksi soittajaksi, laulajaksi tai esiintyjäksi? Haluatko oppia musiikin teoriaa ja historiaa? Haluatko suorittaa musiikin lukiodiplomin?

Halun musalinja on Sinulle juuri oikea paikka.

Musalinjalle voivat hakea peruskoulun musiikkiluokalla opiskelevat, musiikkiopistossa opiskelevat tai muuten musiikkia aktiivisesti harrastavat nuoret. Olet voinut hankkia musiikillista osaamista myös koulun musiikin valinnaistunneilla.

Musalinjalla on käytössään useita eri opetus- ja harjoitustiloja. Musiikkiluokka, studio ja Mediateekki ovat erittäin hyvin varusteltuja. Lisäksi lukiossamme on treenikämppä sekä pianohuone, jossa musalinjan opiskelijat voivat harjoitella myös koulun jälkeen. Musalinjalaisilla on mahdollisuus käyttää studiota, jossa voi tehdä jopa oman levyn.

Linjan opiskelijat esiintyvät useissa eri tapahtumissa ja konserteissa lukioaikana. Opiskelija pääsee esiintymään jopa parissakymmenessä erilaisessa tilaisuudessa tai projektissa bändikonserteista musikaaleihin, teemakonserteista kuoroesiintymisiin, orkesterista lukiodiplomikonsertteihin. Musiikin ammattilaiset käyvät lukiolla kertomassa työstään.

Musalinjalaiset tekevät vuosittaisen ulkomaan musiikkimatkan. Esimerkiksi keväällä 2019 matka suuntautui Irlantiin. Koronavirustilanteen vuoksi kevään 2020 yhteinen projekti tanskalaisen ja islantilaisten kanssa Tanskassa peruuntui, mutta jatkamme yhteistyötä heti tilanteen normalisoiduttua.

Musiikin valtakunnallinen erityinen koulutustehtävä parantaa opiskelun edellytyksiä

Hatanpään lukio toimii Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) erityisen koulutustehtävän lukiona Pirkanmaalla. Erityistä koulutustehtävää toteutetaan Musiikkilinjalla ja Musiikkiteatterilinjalla.

Erityinen koulutustehtävä Hatanpään lukiossa antaa siihen hakeneille ja valituille opiskelijoille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin musiikkiin ja musiikkiteatteriin. Erityisen koulutustehtävän lukioissa opiskelijan on suoritettava erityistehtävään kuuluvia kursseja tietty määrä ja hänellä on vastaavasti oikeus jättää kahdeksan pakollista kurssia pois henkilökohtaisesta opinto-ohjelmastaan.

Kaikki pakolliset kurssit on kuitenkin jatkossakin suoritettava oppiaineesta, jonka suorittaa ylioppilastutkinnossa. Tämä takaa sen, että pakollisten kurssien poisjättäminen ei vaikuta haitallisesti lukiolaisen menestykseen ylioppilastutkinnon kokeissa.

HaLu:n perinteisten Musiikkilinjan ja Musiikkiteatterilinjan toiminta jatkuu syksyllä 2021 käyttöön otettavan uuden lukioiden opetussuunnitelman (LOPS2021) mukaan yhtenä ja samana Musiikin erityisenä koulutustehtävänä (musiikki ja musiikkiteatteri). Musiikin erityisessä koulutustehtävässä on edelleen jatkossakin mahdollista painottaa oman toiveensa mukaan joko musiikkia tai musiikkiteatteria.

Kevään 2021 yhteishaussa meillä on vielä Yleislukion lisäksi kaksi erillistä hakukohdetta: Musiikkilinja (erityinen koulutustehtävä) ja Musiikkiteatterilinja (erityinen koulutustehtävä). Opiskelija voi hakea kumpaan tahansa, tai molempiin, opinnot ovat muutaman Musiikin ja musiikkiteatterin yhteisen opintojakson jälkeen valinnaisia ja sisältävät omien valintojen mukaisia Musiikin ja/tai musiikkiteatterin sisältöjä. Molempiin koulutuksiin haetaan samalla Näyttökoevideolla ja täyttämällä sama hakulomake. Ulkoinen linkkiHakemisesta lisää Hakijalle-sivulla.