Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Musiikki ja musiikkiteatteri

Haluatko esiintyä konserteissa, musikaaleissa ja muissa musiikkitapahtumissa lukiossa ja lukion ulkopuolella? Kuulutko muusikoiden iloiseen joukkoon? Haluatko oppia paremmaksi soittajaksi, laulajaksi tai esiintyjäksi? Oletko kiinnostunut valoista, äänistä ja muusta musiikkiteknologiasta?

Haluatko oppia musiikin teoriaa ja historiaa? Haluatko suorittaa musiikin tai teatterin lukiodiplomin? Kiinnostavatko alan harjoittelu- tai työtarjoukset?

Haluatko keskittyä ilmaisuaineisiin? Kiinnostaako sinua luova kirjoittaminen, improvisointi, elokuvatyö tai liike-ilmaisu? Entä projektien suunnittelu, markkinointi ja tuottaminen? Nautitko ilmaisun ilosta, haluatko saada lisää esiintymisvarmuutta ja vahvistaa itsetuntemustasi?

Hatanpään lukion Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) erityinen koulutustehtävä on Sinulle juuri oikea paikka. Erityiseen koulutustehtävään voivat hakea esimerkiksi peruskoulun musiikkiluokalla opiskelevat, musiikkiopistossa opiskelevat tai muuten musiikkia tai ilmaisua aktiivisesti harrastavat nuoret. Olet voinut hankkia musiikillista tai ilmaisullista osaamista myös yläkoulun musiikin tai ilmaisutaidon valinnaistunneilla.

Musiikin ja musiikkiteatterin opiskelijoilla on käytössään useita eri opetus- ja harjoitustiloja. Musiikkiluokka, studio ja Mediateekki ovat erittäin hyvin varusteltuja. Lisäksi lukiossamme on treenikämppä sekä pianohuone, joissa opiskelijat voivat harjoitella myös koulupäivän jälkeen. Studiossa voi tehdä omia äänityksiä ja tallenteita.

Musiikin ja musiikkiteatterin opiskelijat esiintyvät useissa eri tapahtumissa ja konserteissa lukioaikana. Opiskelija pääsee esiintymään jopa parissakymmenessä erilaisessa tilaisuudessa tai projektissa bändikonserteista musikaaleihin, teemakonserteista kuoroesiintymisiin, orkesterista lukiodiplomikonsertteihin. Musiikin ja teatterin ammattilaiset käyvät lukiolla kertomassa työstään.

Meillä jokainen on tähti: sinua arvostetaan omana itsenäsi. Lukiolaisena meillä voit opiskella musiikkia ja musiikkiteatteria monipuolisesti ja valita laajasta opintotarjonnastamme juuri sinua kiinnostavat opinnot.

Erityisen koulutustehtävän opiskelijat tekevät vuosittaisen ulkomaan musiikki- tai ilmaisumatkan. Esimerkiksi keväällä 2019 matka suuntautui Irlantiin. Koronavirustilanteen vuoksi keväiden 2020 ja 2021 yhteinen projekti tanskalaisen ja islantilaisten kanssa peruuntui, mutta jatkamme yhteistyötä heti tilanteen normalisoiduttua.

Musiikin valtakunnallinen erityinen koulutustehtävä parantaa opiskelun edellytyksiä

Hatanpään lukio toimii Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) erityisen koulutustehtävän lukiona Pirkanmaalla.

Erityinen koulutustehtävä Hatanpään lukiossa antaa siihen hakeneille ja valituille opiskelijoille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin ja laajemmin musiikkiin ja musiikkiteatteriin. Opiskelijan on suoritettava erityistehtävään kuuluvia opintoja 12 kurssia (tai 24 opintopistettä) ja hänellä on vastaavasti oikeus jättää kahdeksan pakollista kurssia (tai 16 opintopistettä) pois henkilökohtaisesta opinto-ohjelmastaan.

Kaikki pakolliset opinnot on kuitenkin jatkossakin suoritettava oppiaineesta, jonka suorittaa ylioppilastutkinnossa. Tämä takaa sen, että pakollisten opintojen poisjättäminen ei vaikuta haitallisesti lukiolaisen menestykseen ylioppilastutkinnon kokeissa.

HaLu:n perinteisten Musiikkilinjan ja Musiikkiteatterilinjan toiminta jatkuu syksyllä 2021 käyttöön otetun lukioiden opetussuunnitelman (LOPS2021) mukaan yhtenä ja samana Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) erityisenä koulutustehtävänä. Musiikin erityisessä koulutustehtävässä on mahdollista painottaa oman toiveensa mukaan joko musiikkia tai musiikkiteatteria.

Ulkoinen linkkiHakemisesta erityiseen koulutustehtävään lisää Hakijalle-sivulla.