Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Hakijalle

Tervetuloa!

Olemme Suomen paras lukio :) Menestyvän yleislukion lisäksi meillä on Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) valtakunnallinen erityinen koulutustehtävä. Yleislukiossamme on 65 aloituspaikkaa. Tämän lisäksi erityisen koulutustehtävän Musiikkilinjalle ja Musiikkiteatterilinjalle otetaan yhteensä 50 uutta opiskelijaa. Vuosittain meillä aloittaa yhteensä 115 uutta lukiolaista.

Meille haetaan vuosittaisessa yhteishaussa osoitteessa https://opintopolku.fi. Seuraava yhteishaku on 23.2.-23.3.2021.

Hatanpään lukion tutustumispäivät joulukuussa 2020 ovat tiistai 15.12 ja perjantai 18.12. sekä tammikuussa 2021 tiistai 12.1, tiistai 19.1. ja torstai 21.1. kello 9.15-10.15. Tervetuloa!

Lukion esittelyilta on tiistaina 19.1.2021 kello 18-20.

Koronatilanteen vuoksi tutustumispäivät toteutetaan virtuaalisena lukiokierroksena, jonka aikana ja jälkeen pääset juttelemaan ja kysymään kysymyksiä lukion tutoreilta ja henkilökunnalta. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: opinto-ohjaaja Katri Weiste, [email protected]

Haku Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) erityiseen koulutustehtävään

Valinta Musiikin erityisen koulutustehtävän opiskelijaksi (musiikki ja musiikkiteatteri) tehdään lukuaineiden keskiarvon (vähintään 7,5) sekä arvioitavan näyttökoevideon perusteella (pisteytys 1-5 pistettä). Lisäksi hakija täyttää sähköisen hakulomakkeen, jossa annetaan hakijasta lisätietoja. Musiikin erityistehtävään (musiikki ja musiikkiteatteri) haetaan siis yhdellä hakulomakkeella ja yhdellä hakuvideolla.

Kevään 2021 yhteishaun sähköinen hakulomake julkaistaan lukion www-sivulla joulukuussa 2020. Sähköinen hakulomake on täytettävä viimeistään yhteishaun päättyessä 23.3.2021.

Näyttökoevideon osiot kaikille hakijoille

Näyttökoevideon pituus on 5-8 minuuttia. Maksimiaikaa (8 minuuttia) ei saa ylittää.

Näyttökoevideossa on siis minimissään 3 osiota (A:sta osiot 1 ja 2 ja lisäksi B:stä osiot 3,4 tai 5) ja maksimissaan 5 osiota (A:sta osiot 1,2 ja B:stä osiot 3,4 ja 5).

A) Kaikki hakijat liittävät videoon pakolliset osiot: 1) Hakijan esittely ja 2) Laulunäyte ilman säestystä:

1) Hakijan esittely
Sano videossa: "Osio 1: Hakijan esittely" ja oma nimesi ja syntymäaikasi. Kerro lisäksi lyhyesti, miksi haluat Hatanpään lukion musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) erityistehtävään.

2) Laulunäyte ilman säestystä
Sano videossa: "Osio 2: Laulunäyte ja kappeleen nimi." Laulettava kappale voi olla katkelma omavalintaisesta laulusta tai esimerkiksi Tuiki tuiki tähtönen tai Maamme-laulu

B) Valitse seuraavista 1-3 osiota:

3) Soittonäyte yhdellä tai useammalla instrumentilla
Sano videossa: "Osio 3: Soittonäyte/soittonäytteet." Kerro lyhyesti mitä soitat.

4) Valmis teksti roolissa
Sano videossa: "Osio 4: Valmis teksti roolissa." Teksti löytyy liitetiedostosta ohjeiden alapuolelta (*Valmis teksti roolissa).
• Valitse oheisesta tekstistä 5-8 virkettä tai lausahdusta.
• Esitä ne valitsemassasi roolissa (esim. poliisi, lukiolainen, kassatyöntekijä, taidemaalari, tv-juontaja, koira).
• Harjoittele ja muokkaa se omaan suuhun (=roolisi) sopivaksi.
• Mieti, mitä tekstin sisältämiä asioita voisit ilmaista toiminnan avulla.
• Käytä apuna tähänastista tietämystäsi draaman ilmaisukeinoista (äänenkäyttö, liike, eleet, kehonkieli, rytmi, tilankäyttö, puvustus ja rekvisiitta).
• Osaa teksti ulkoa.

5) Tanssinäyte ja/tai jokin muu ilmaisullinen näyte
(esim. luova kirjoittaminen, liikeilmaisu, oma koreografia, monologi, oma laululyriikka tai sävellys). sano videossa: "Osio 5: Ilmaisullinen näyte."