Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Jatko-opinnot

Yhteishaku 2022

Vuoden 2022 yhteishaku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen on 22.2. - 23.2. Yhteishaku tehdään sähköisesti Opintopolku.fi palvelussa. Yhteishaussa voi hakea seitsemään eri hakukohteeseen. Yhteishaun tulokset tulevat aikaisintaan 16.6.2022.

Usein kysyttyä yhteishausta


Oppivelvollisuus

Oppivelvollisuus pitenee 18 vuoteen eli jokaisen alaikäisen täytyy opiskella peruskoulun jälkeen. Nuori jatkaa opintojaan peruskoulun jälkeen esimerkiksi lukiossa tai ammattikoulussa ja suorittaa siellä toisen asteen tutkinnon. Oppivelvollisuus jatkuu 18 ikävuoteen saakka tai siihen asti, kunnes nuori on suorittanut toisen asteen koulutuksen.

Hyödyllisiä linkkejä toisen asteen yhteishakua varten

Yhdeksännen luokan oppilaita

Yhteishakulaskurin avulla voit laskea tämänhetkisen keskiarvosi sekä yhteishakupisteesi.

Ammatillinen erityisopetus

Apua päätöksenteon tueksi

Koulutuksen sekä ammatin valitseminen on yksi elämän tärkeimmistä päätöksistä. Käytä valintaan runsaasti aikaa, haaveilua ja tietoa. Vertaile, arvota, testaa ja tutustu.

Ajankohtaista tietoa koulutustarjonnasta, oppilaitosten yhteystiedot sekä kuvaukset eri aloista ja tutkinnoista. Ulkoinen linkkiOpintopolku

Paljon tietoa erilaisista ammateista ja ammatillisesta koulutuksesta. Ulkoinen linkkiAmmattiosaaja

Kun koulu loppuu -sivusto antaa tietoa peruskoulun ja lukion jälkeisistä opiskelupaikoista, kesätyöstä ja työelämästä Ulkoinen linkkiKun koulu loppuu.

Polkuja erityistä tukea tarvitseville. Ulkoinen linkkiAmmattipolku.fi

MyTechissa on yli 200 tarinaa teknologia-alan ammateista – töistä, joita eri koulutusalojen ja -asteiden opinnoista valmistuneet tekevät. Ulkoinen linkkimytech.fi/mita-opiskelemaan