Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Lupa Liikkua

Lupa liikkua on tamperelainen tapa toteuttaa ja kehittää aktiivista päiväkoti- ja koulupäivää. Toiminta on jatkoa Liikkuva koulu ja Liikkuva varhaiskasvatus -työlle. Arkipäivän valinnat kasvatus- ja opetustyössä ovat hyvinvointiin tähtäävän toiminnan perusta jokaisessa yksikössä. Kehittämistyössä ovat tärkeässä roolissa kehittäjäverkostot päiväkodeissa ja kouluissa. Tampere on aktiivisesti mukana myös valtakunnallisessa kehittämistyössä.

Lupa Liikkua -tunnit

Lupa Liikkua -tunnit tarjoavat lähes 2500 liikunnallista tuntia Tampereen päiväkodeille ja kouluille ympäri Tamperetta. Tunnit tapahtuvat päiväkoti- ja koulupäivän aikana. Tuntien tavoitteena on kehittää monipuolisesti motorisia perustaitoja ja välineenkäsittelytaitoja, tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin ja -lajeihin sekä tuoda Tampereen liikuntaharrastusvalikoimaa tutuksi lapsille ja nuorille.

Tuntien sisältöinä on vaihtoehtoisesti mm: jalkapalloa, pesäpalloa, tennistä, sulkapalloa, salibandya, koripalloa, voimistelua, skeittausta, parkouria, tanssia, kiipeilyä, pyöräilyä, kuntosaliharjoittelua, painia, judoa, trikkausta, luistelua, hiihtoa, suunnistusta, yleisurheilua, cheerleadingiä, trampoliinihyppelyä sekä sisäleikkipuistossa peuhaamista.