Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Koulumatkat, koulukuljetus

Tampereen kaupunki siirtyy ehdottaviin koulukuljetuspäätöksiin

Tampereen kaupunki siirtyy ehdottaviin koulukuljetuspäätöksiin vuonna 2019. Tämä tarkoittaa sitä, että huoltajien ei tarvitse erikseen hakea koulukuljetusetuutta, vaan huoltajat saavat automaattisesti viestin koulukuljetusetuuden myöntämisestä. Uudistus koskee sekä linja-automatkoja että ryhmäkuljetuksia.


Koulukuljetuspäätökset tulevat huoltajille nähtäviksi huhti-toukokuussa 2019. Huoltajille tulee Helmestä ilmoitus, kun rehtorit ovat tehneet päätökset. Huoltajat näkevät päätökset Helmestä. Ryhmäkuljetukselle vaihtoehtoisen kilometrikorvauksen voi hakea päätöksen yhteydessä.

Koulukuljetus on maksuton tai korvataan osittain tamperelaisille Tampereen kaupungin koulujen esikoululaisille ja 1–10-luokkien oppilaille, joiden kohdalla koulukuljetusperusteet täyttyvät. Sivistys- ja kulttuurilautakunta on päättänyt uusista perusteista 14.12.2017. Huoltajien on hyvä lukea koulukuljetusperusteet ennen hakua.


Koulumatkaetuuden hakeminen: tulevat esioppilaat lukuvuodelle 2019-2020

Lukuvuoden 2019-2020 esioppilaiden koulumatkaetuuden hakeminen on 12.-26.4.2019.

Jatkuva koulumatkaetuushaku lukuvuodelle 2019-2020

Koulumatkaetuutta ei pääsääntöisesti tarvitse enää hakea lukuvuodelle 2019-2020. Päätös koulumatkaetuudesta toimitetaan huoltajille Helmijärjestelmässä. Kiireellisissä tai muuten poikkeavissa tapauksissa huoltaja voi hakea koulumatkaetuutta lukuvuodelle 2019-2020 alla olevasta linkistä.

Huomio! Ennen lomakkeen täyttämistä olkaa yhteydessä kouluun.

Ulkoinen linkkiJatkuva koulumatkaetuushaku lukuvuodelle 2019-2020


Bussimatkojen lataaminen kortille

Oppilaat, joille koulumatkaetuus on myönnetty bussimatkoina, voivat ladata matkakorteilleen koulumatkat ilmaiseksi Joukkoliikenteen asiakaspalvelussa tai netissä Ulkoinen linkkiNella Nettilataus -palvelun avulla. Nellassa ladattaessa yli 15-vuotiaalla tulee olla oma pankkitunnus tai mobiilivarmenne, alle 12-vuotiaalla riittää henkilötunnus kirjauduttaessa huoltajan tunnuksilla.

Jos oppilaalla ei ole aiemmin ollut matkakorttia, kortin voi hankkia asiakaspalvelusta. Korttia koskevat mahdolliset maksut hakijan on maksettava itse. Samaa matkakorttia voi käyttää myös muihin matkoihin ja esimerkiksi uimahallimaksuihin, jos lataa kortille itse lisää rahaa.

Tulevan lukuvuoden koulumatkaliput ovat ladattavissa 1.7. alkaen, johon mennessä Joukkoliikenteen asiakaspalveluun toimitetaan tieto koululippuun oikeutetuista. Lippua ladatessa tulee mukana olla henkilöllisyystodistus.

Matkakortille ladataan yksi tai kaksi maksutonta koulumatkaa koulupäivää kohti. Lippu ladataan kerralla koko lukuvuodeksi. Koululippu on voimassa koulupäivinä kello 6.30–17.00 välisenä aikana.

Jos matkakortti katoaa, asiasta on ilmoitettava välittömästi Joukkoliikenteen asiakaspalveluun.

Joukkoliikenteen asiakaspalvelu
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 4700
33101 Tampere

Jos oppilas muuttaa, vaihtaa koulua tai muusta syystä ei ole enää oikeutettu koulumatkaetuuteen, hänen pitää heti käydä asiakaspalvelussa poistattamassa koulumatkalippu matkakortiltaan.

Oppilaan on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä. Koulumatkaetuun oikeutetuista oppilaista on luettelot asiakaspalvelussa 1.7. alkaen.


Tilapäinen koulukuljetus

Oppilaalla on oikeus saada kuljetus kouluun esim. loukkaantumisen tai vakavan sairauden johdosta. Vaihtoehtoisesti huoltaja voi hoitaa itse lapsensa kuljetuksen ja hänelle korvataan km-korvaus kulloinkin voimassa olevan verottoman km-taksan mukaan.

Alla tilapäisen kuljetuksen ohje ja hakulomake.


Lisätietoja

Lisätietoja saa koulusihteereiltä ja rehtoreilta.