Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Koulumatkat, koulukuljetus

Perusopetuksen oppilaiden koulukuljetuspäätökset lukuvuodelle 2020-2021

Tampereen kaupungin koulukuljetuspäätökset perusopetuksen oppilaille tehdään lukuvuodelle 2020-2021 ehdottavina päätöksinä. Tämä tarkoittaa sitä, että huoltajien ei tarvitse erikseen hakea koulukuljetusetuutta, vaan huoltajat saavat automaattisesti viestin koulukuljetusetuuden myöntämisestä. Tämä koskee sekä linja-automatkoja että ryhmäkuljetuksia.


Ehdottavat koulukuljetuspäätökset tulevat huoltajille nähtäviksi Helmi-järjestelmään huhtikuun 2020 aikana. Kun ehdottavat päätökset on tehty, siitä tulee huoltajille ilmoitus Helmi-järjestelmään. Huoltajien tulee hyväksyä päätösehdotus Helmessä 30.4.2020 mennessä, jonka jälkeen tehdään lopullinen päätös. Lopullinen koulukuljetuspäätös tulee Helmi-järjestelmään toukokuun puoleen väliin mennessä. Ryhmäkuljetukselle vaihtoehtoisen kilometrikorvauksen voi hakea päätöksen yhteydessä.

Koulukuljetus on maksuton tai korvataan osittain tamperelaisille Tampereen kaupungin koulujen esikoululaisille ja 1–10-luokkien oppilaille, joiden kohdalla koulukuljetusperusteet täyttyvät. Sivistys- ja kulttuurilautakunta on päättänyt uusista perusteista 19.3.2020. Huoltajien on hyvä lukea koulukuljetusperusteet ennen hakua.


Koulumatkaetuuden hakeminen: tulevat esioppilaat lukuvuodelle 2020-2021

Lukuvuoden 2020-2021 esioppilaiden koulumatkaetuuden hakeminen on päättynyt 28.4.2020

Perusopetuksen oppilaiden jatkuva koulumatkaetuushaku lukuvuodelle 2020-2021

Koulumatkaetuutta ei pääsääntöisesti tarvitse enää hakea lukuvuodelle 2020-2021. Päätös koulumatkaetuudesta toimitetaan huoltajille Helmi-järjestelmässä. Kiireellisissä tai muuten poikkeavissa tapauksissa huoltaja voi hakea koulumatkaetuutta lukuvuodelle 2020-2021 alla olevasta linkistä.

Huomio! Ennen lomakkeen täyttämistä olkaa yhteydessä kouluun.

Ulkoinen linkkiJatkuva koulumatkaetuushaku lukuvuodelle 2020-2021

External link

Perusopetuksen oppilaiden koulumatkaetuushaku keväälle 2020

Mikäli oppilas tarvitsee koulumatkaetuutta kevätlukukaudelle 2020, olkaa yhteydessä suoraan omaan kouluunne.


Bussimatkojen lataaminen kortille

Oppilaat, joille koulumatkaetuus on myönnetty bussimatkoina, voivat ladata matkakorteilleen koulumatkat ilmaiseksi Joukkoliikenteen asiakaspalvelussa tai netissä Ulkoinen linkkiNella Nettilataus -palvelun avulla. Nellassa ladattaessa yli 15-vuotiaalla tulee olla oma pankkitunnus tai mobiilivarmenne, alle 12-vuotiaalla riittää henkilötunnus kirjauduttaessa huoltajan tunnuksilla.

Jos oppilaalla ei ole aiemmin ollut matkakorttia, kortin voi hankkia asiakaspalvelusta. Korttia koskevat mahdolliset maksut hakijan on maksettava itse. Samaa matkakorttia voi käyttää myös muihin matkoihin ja esimerkiksi uimahallimaksuihin, jos lataa kortille itse lisää rahaa.

Tulevan lukuvuoden koulumatkaliput ovat ladattavissa 1.7. alkaen, johon mennessä Joukkoliikenteen asiakaspalveluun toimitetaan tieto koululippuun oikeutetuista. Lippua ladatessa tulee mukana olla henkilöllisyystodistus.

Matkakortille ladataan yksi tai kaksi maksutonta koulumatkaa koulupäivää kohti. Lippu ladataan kerralla koko lukuvuodeksi. Koululippu on voimassa koulupäivinä kello 6.30–17.00 välisenä aikana.

Jos matkakortti katoaa, asiasta on ilmoitettava välittömästi Joukkoliikenteen asiakaspalveluun.

Joukkoliikenteen asiakaspalvelu
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 4700
33101 Tampere

Jos oppilas muuttaa, vaihtaa koulua tai muusta syystä ei ole enää oikeutettu koulumatkaetuuteen, hänen pitää heti käydä asiakaspalvelussa poistattamassa koulumatkalippu matkakortiltaan.

Oppilaan on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä. Koulumatkaetuun oikeutetuista oppilaista on luettelot asiakaspalvelussa 1.7. alkaen.


Tilapäinen koulukuljetus

Oppilaalla on oikeus saada kuljetus kouluun esim. loukkaantumisen tai vakavan sairauden johdosta. Vaihtoehtoisesti huoltaja voi hoitaa itse lapsensa kuljetuksen ja hänelle korvataan km-korvaus kulloinkin voimassa olevan verottoman km-taksan mukaan.

Alla tilapäisen kuljetuksen ohje ja hakulomake.


Lisätietoja

Lisätietoja saa koulusihteereiltä ja rehtoreilta.