Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Koulumatkat, koulukuljetus

Perusopetuksen oppilaiden koulukuljetuspäätökset lukuvuodelle 2021-2022

Tampereen kaupungin koulukuljetuspäätökset perusopetuksen oppilaille lukuvuodelle 2021-2022 tehdään ehdottavina päätöksinä.


Ehdottava koulumatkaetuuspäätös tulee huoltajille näkyviin Wilmaan viimeistään 14.5.2021 mennessä. Ehdottava koulumatkaetuuspäätös löytyy Hakemukset ja päätökset-välilehdeltä ja huoltajalle tulee siitä myös sähköpostiin ilmoitus, mikäli sähköposti-ilmoitukset ovat käytössä. Päätökset näkyvät vain selainversiolla kirjauduttaessa.


Huoltajan tulee hyväksyä ehdottava päätös Wilmassa sekä täyttää pyydettävät lisätiedot viikon sisään päätöksen saapumisesta.

Koulukuljetus on maksuton tai korvataan osittain tamperelaisille Tampereen kaupungin koulujen esikoululaisille ja 1–10-luokkien oppilaille, joiden kohdalla koulukuljetusperusteet täyttyvät. Sivistys- ja kulttuurilautakunta on päättänyt uusista perusteista 19.3.2020. Huoltajien on hyvä lukea koulukuljetusperusteet ennen hakua.


Koulumatkaetuuden hakeminen: tulevat esioppilaat lukuvuodelle 2021-2022

Tulevien esioppilaiden koulumatkaetuus haetaan Wilma-järjestelmässä 19.4.-5.5.2021. Huoltajien on hyvä lukea oheiset koulukuljetusperusteet ennen hakua.

Ennen hakulomakkeen täyttämistä huoltajan tulee luoda käyttäjätunnukset Wilma-järjestelmään.
Huoltajille on lähetetty tarkemmat hakuohjeet Päikky-järjestelmän kautta viikolla 15.

Perusopetuksen oppilaiden jatkuva koulumatkaetuushaku lukuvuodelle 2020-2021

Koulumatkaetuutta lukuvuodelle 2020-2021 haetaan Ulkoinen linkkiWilma-järjestelmässä . Hakulomake löytyy Wilmasta Hakemukset ja päätökset -välilehdeltä.

Huomio! Ennen hakulomakkeen täyttämistä olkaa yhteydessä oppilaan kouluun.

Mikäli kyseessä on Tampereelle muuttanut oppilas, tulee huoltajien luoda Wilma-järjestelmään käyttäjätunnukset, ennen hakulomakkeen täyttämistä. Ohjeet tunnuksen luomiseen löytyvät sivulta Ulkoinen linkkiWilma-järjestelmä .


External link


Bussimatkojen lataaminen kortille

Oppilaat, joille koulumatkaetuus on myönnetty bussimatkoina, voivat ladata matkakorteilleen koulumatkat ilmaiseksi Joukkoliikenteen asiakaspalvelussa tai netissä Ulkoinen linkkiNella Nettilataus -palvelun avulla. Nellassa ladattaessa yli 15-vuotiaalla tulee olla oma pankkitunnus tai mobiilivarmenne, alle 12-vuotiaalla riittää henkilötunnus kirjauduttaessa huoltajan tunnuksilla.

Jos oppilaalla ei ole aiemmin ollut matkakorttia, kortin voi hankkia asiakaspalvelusta. Korttia koskevat mahdolliset maksut hakijan on maksettava itse. Samaa matkakorttia voi käyttää myös muihin matkoihin ja esimerkiksi uimahallimaksuihin, jos lataa kortille itse lisää rahaa.

Tulevan lukuvuoden koulumatkaliput ovat ladattavissa 1.7. alkaen, johon mennessä Joukkoliikenteen asiakaspalveluun toimitetaan tieto koululippuun oikeutetuista. Lippua ladatessa tulee mukana olla henkilöllisyystodistus.

Matkakortille ladataan yksi tai kaksi maksutonta koulumatkaa koulupäivää kohti. Lippu ladataan kerralla koko lukuvuodeksi. Koululippu on voimassa koulupäivinä kello 6.30–17.00 välisenä aikana.

Jos matkakortti katoaa, asiasta on ilmoitettava välittömästi Joukkoliikenteen asiakaspalveluun.

Joukkoliikenteen asiakaspalvelu
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 4700
33101 Tampere

Jos oppilas muuttaa, vaihtaa koulua tai muusta syystä ei ole enää oikeutettu koulumatkaetuuteen, hänen pitää heti käydä asiakaspalvelussa poistattamassa koulumatkalippu matkakortiltaan.

Oppilaan on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä. Koulumatkaetuun oikeutetuista oppilaista on luettelot asiakaspalvelussa 1.7. alkaen.


Tilapäinen koulukuljetus

Oppilaalla on oikeus saada kuljetus kouluun esim. loukkaantumisen tai vakavan sairauden johdosta. Vaihtoehtoisesti huoltaja voi hoitaa itse lapsensa kuljetuksen ja hänelle korvataan km-korvaus kulloinkin voimassa olevan verottoman km-taksan mukaan.

Hakemus löytyy Ulkoinen linkkiWilma-järjestelmästä Hakemukset ja päätökset -välilehdeltä


Lisätietoja

Lisätietoja saa koulusihteereiltä ja rehtoreilta.