Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Tuet yrityksille ja yrittäjille

Tälle sivulle on koottu tietoa, ohjeita sekä hyödyllisiä linkkejä pirkanmaalaisille yrittäjille ja yrityksille. Sivua päivitetään tuoreilla tiedoilla.

Yksinyrittäjien korona-avustus

Yksinyrittäjä! Tilaa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen ajaksi sinulle suunnattu uutiskirje. Voit tilata sen alla olevasta linkistä.

Julkaistut uutiskirjeet

Pirkanmaan kunnat ovat avanneet yksinyrittäjän korona-avustuksen sähköisen haun 20.4.2020 klo 15.00. Tukea voi hakea 30.9.2020 saakka. Yksinyrittäjän korona-avustuksen hakupalveluun pääset alla olevasta linkistä.

lkoinen linkkiHakeminen edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Sivustolla annetaan myös ohjeita hakemiseen ja tiedotetaan kuntakohtaisista ohjeista.
Tuen hakemiseen ja hakemuksen täyttämiseen saa neuvontaa Pirkanmaan yritysten koronakriisin neuvontapuhelimesta, numerosta 03 56 56 5040. Neuvontapalvelu on avoinna arkisin klo 9-16.

Hakemuksen liitteiksi tarvitset sähköisessä muodossa:

1. Viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus
2. Kirjanpidon tulosteet ja/tai tiliotteet keväältä 2020
3. Verovelkatodistus

Osa liitteistä voidaan korvata myös muulla selvityksellä. Katso lisää ohjeita ja useimmin kysyttyjä kysymyksiä esimerkiksi www.tukialusta.fi tai työ- ja elinkeinoministerön sivulta.

Yksinyrittäjien avustushakemuksia jätetty Tampereella yli 2300

Tampereen kaupunki avasi yksinyrittäjien korona-avustuksen sähköisen haun 20.4.2020 osoitteessa www.tukialusta.fi. Torstaihin 17.9.2020 mennessä 2000 euron avustushakemuksia on jätetty Tampereella 2392 kappaletta. Hyväksyttyjä hakemuksia on 2123 ja 28 odottaa parhaillaan lisätietoja.


Tällä hetkellä käsitellään saman päivän aikana tulleita hakemuksia. Jos hakemuksen pakolliset asiakirjat ovat kunnossa, päätös syntyy nopeasti. Hyväksytystä päätöksestä hakija saa sähköpostin tiedoksi. Myönnetty tuki siirtyy maksatukseen viimeistään seuraavana päivänä ja suoritus näkyy tilillä keskimäärin 3-4 vuorokauden kuluessa.


Pirkanmaan yritysten neuvontapalvelu auttaa avustukseen ja sen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä. Neuvontapalvelun numero on 03 5656 5040. Voit jättää myös takaisinsoittopyynnön.

Pirkanmaan yritysten neuvontapalvelu ilman ajanvarausta

Pirkanmaan yritysten koronakriisin neuvontapuhelin on avautunut 14.4.2020 ja se palvelee 30.9.2020 saakka.

Neuvontapalvelu on avoinna syyskuun loppuun ma-pe klo 9-16.

Palvelusta saa yleistä kriisiapuneuvontaa sekä neuvontaa yksinyrittäjien korona-avustukseen liittyen.

Yrittäjien neuvontaa hoitaa syyskuun loppuun saakka Pirkanmaan Yrittäjät. Yksinyrittäjien korona-avustuksen neuvonnasta vastaa Tampereen kaupunki.

Neuvontapalvelun numero on 03 5656 5040

Business Tampere

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere on avannut kriisitukipalvelun Tampereen kaupunkiseudulla toimiville yrityksille (poislukien toiminimi-yritykset). Yhteydenottoon vastataan 24 h kuluessa tai seuraavana arkipäivänä. Asiantuntija-apua tarjotaan esimerkiksi rahoitussuunnitteluun ja rahoitushakemusten täyttämiseen. Tietoa löytyy myös erilaisista kriisirahoitusinstrumenteista. Business Tampereen asiantuntijat ohjaavat yrityksiä oikean tiedon tai yrityspalvelutoimijan luo.

Business Tampere tarjoaa myös rahoitusneuvonnan helpdesk-palvelua ja rahoitusklinikkapalvelua startup ja kasvuyrityksille.

Business Tampere tarjoaa erilaisia webinaareja.

Työllisyys- ja kasvupalvelujen TreStart

TreStart tarjoaa apua pienen tai ison yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen. Tule mukaan verkostoon. Saat kehitystyöhön uusia ajatuksia ja oivalluksia.

Yrittäjät.fi

Suomen yrittäjien verkkosivuilta löytyy "Kaikki koronasta yrittäjälle" -niminen kooste, josta löytyy monipuolisesti tietoa ja linkkejä. Suomen Yrittäjien verkkosivuilta löytyvät myös tallenteet Korona-aiheisista tietoiskuista.

Ulkoinen linkki Yrittäjät.fi - Kaikki koronasta yrittäjälle, usein kysytys kysymykset

Yrittäjien tueksi on avattu Facebook- ryhmä, jossa vertaistuen lisäksi on mahdollisuus saada apua asiantuntijoilta. Mentorisi.fi -palvelusta on mahdollisuus löytää oma mentori sparraamaan yritystoimintaa tai tukemaan jaksamisessa.

Eduskunta vahvisti yrittäjien väliaikaisen työttömyysturvaoikeuden jatkon vuoden loppuun. Myös lomauttamis- ja yt-prosessin helpottaminen jatkuu vuoden loppuun asti.

TEM - Työ ja elinkeinoministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö on koonnut verkkosivuilleen kysymyksiä ja vastauksia liittyen esimerkiksi yritysrahoitukseen.

TEM on julkaissut myös tarkempia ohjeita siitä, mistä erikokoiset yritykset voivat hakea rahoitusta koronavirustilanteessa. Rahoituslähteet on kuvattu alla olevassa kuvassa.

Ely-keskus

ELY-keskukset myöntävät koronarahoitusta eli yrityksen kehittämisavustusta koronavirusepidemian aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä kärsiville yrityksille. Avustus voidaan myöntää yritysmuodosta riippumatta yrityksille, joissa työskentelee hakemuksen jättämishetkellä enintään 5 henkilöä.

Uuden kustannustuen käyttöönoton myötä ELY-keskusten kehittämisavustuksen haku suljetaan 8.6. klo 16.15.

Yritysten käytettävissä ovat myös toiminnan arviointiin ja suunnitteluun ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut. Analyysi- ja Konsultointipalvelujen päivähinta on 30 euroa + alv.

Business Finland

Business Finlandin kehitysrahoitus häiriötilanteissa on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille (oy, oyj, ay, ky, osk), joilla on 6-250 työntekijää, ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Rahoituksen avulla yritys voi kehittää uusia tuotteita tai toimintatapoja, mutta ei korvaa menetetystä myynnistä aiheutuneita tappioita.

Uuden kustannustuen vuoksi haku Business Finlandin liiketoiminnan kehitysrahoitukseen häiriötilanteissa suljetaan 8.6. klo 16.15.

Verohallinto

Koronatilanne voi aiheuttaa yrittäjille, yrityksille ja kirjanpitäjille vaikeuksia hoitaa veroasioita. Yrityksen veroilmoitukselle voi hakea lisäaikaa ja ilmoituksen myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä perustellusta erityisestä syystä. Jos yrityksellä on maksuvaikeuksia, voi veroille hakea maksujärjestelyä uusin helpotetuin ehdoin. Myös ennakkoveroon voi hakea muutosta OmaVerossa, jos yrityksen tulos näyttää muodostuvan arvoitua pienemmäksi.

Finnvera

Finnvera rahoittaa koronaviruksen aiheuttamia käyttöpääomatarpeita takauksin yhdessä oman pankin kanssa. Jos yrityksellä on jo pankkiluottoon takaus tai lainaa Finnverasta, näihin on mahdollista hakea lyhennysvapaata.

Tampereen kauppakamari

Tampereen kauppakamarin sivuilta pääsee Helsingin kauppakamarin sivuilla julkaistuun koosteeseen, josta löytyy tietoa ja neuvoja mm. lomauttamiseen, palkanmaksuun, työeläkemaksuihin, verotukseen ja maksuongelmiin liittyvissä asioissa.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Omaan osaamiseen panostaminen kannattaa haastavissakin tilanteissa. Tredu tarjoaa yrittäjille mahdollisuutta vertaistukeen ja ohjattuun liiketoiminnan kehittämiseen sekä johtamisvalmennusta.

External link

Kerrothan meille osaamistarpeistasi niin suunnitellaan ratkaisut yhdessä.

Tredu/ Yritys- ja työnantajapalvelut
Projektipäällikkö
Sami Heikkilä
puhelin +358401632945
sähköposti [email protected]

Lisätietoja neuvontapalvelun numerosta

03 5656 5040