Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


IoT-järjestelmän ja ulkovalaistuksen ohjauksen hankinta

Miten valoja tulisi ohjata älykaupungissa? Kuinka IoT tai tekoäly voisi tukea muutakin kaupungin toimintaa? Kaupunki aikoo hankkia järjestelmäkokonaisuuden, jossa ulkovalaistuksen ohjaus on vain yksi toiminnoista. Tavoitteena on löytää ratkaisuja IoT-alustaan, analytiikkaan, tekoäly-ratkaisuihin, sensorointiin ja optimoituun ulkovalaistuksen ohjaukseen.

Älykaupungin IoT-järjestelmän sekä ulkovalaistuksen ohjausjärjestelmän hankinta käynnistetään todennäköisesti syyskuun lopussa 2019 HILMA-ilmoituksella osoitteessa hankintailmoitukset.fi.

Kuva Tampereen Ratinasta yöllä

Markkinavuoropuhelua on käyty keväällä

Kaupunki käynnisti maaliskuussa hankinnan markkinavuoropuhelun, jonka tarkoituksena oli ymmärtää paremmin markkinoilla olevia ratkaisuja ja saada tarkempi käsitys siitä, miten hankinnan kohde kannattaisi tarjouspyynnössä määritellä. Kaupunki on tavannut alkuvuoden aikana hankinnasta kiinnostuneita yrityksiä.

Tarjoajiksi odotetaan usean toimijan konsortioita. Kumppanien löytämisen tueksi on perustettu avoin verkosto Tampere Business Linkiin (BLINK). Verkkosivulla voi käydä aiheesta keskustelua.

Viestien kirjoittaminen edellyttää tunnuksen luomista ja sisäänkirjautumista. BLINKissä keskustelua voi aloittaa useasta kohdasta, mutta ne näkyvät eri tavalla sivuilla. Jotta keskustelu näkyy ryhmän sivulla, aloita keskustelu verkostosivun alalaidan painikkeesta "+Discussion".

Tilaisuus yrityksille 21.3.2019

Kaupunki järjesti 21.3. tilaisuuden, jossa esiteltiin tulevaa hankintaa, valaistuksen ohjauksen nykytilannetta ja tavoitetta uudistaa ulkovalaistuksen ohjausjärjestelmä IoT-järjestelmäksi.

Tilaisuuden materiaalit

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Mika Heikkilä
puhelin 050 468 8478
sähköposti [email protected]

Projektipäällikkö
Maarit Vehviläinen
puhelin 050 336 7696
sähköposti [email protected]

Hankinnan toteuttajat

Tuleva hankinta on osa Tampereen kaupungin Smart Tampere -kehitysohjelmaa sekä STARDUST- ja Tulevaisuuden toimijariippumaton dataintegraatioalusta (CityIoT) -projekteja. STARDUST-projekti on saanut rahoitusta Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta (grant agreement N° 774094). CityIoT on Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama 6Aika-hanke.