Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Alkavan yrittäjän palvelut

Kevytyrittäjyysneuvontaa perjantaisin Finlaysonilla

Oletko harkinnut kevytyrittäjäksi ryhtymistä? Pohditko, mitä kaikkea kevytyrittäjän olisi hyvä ottaa huomioon? Kevytyrittäjyysneuvonnasta saat vastaukset kiperiin kysymyksiin!

Finlaysonilla (Kohtaamisia.-tila, Satakunnankatu 18 A) on tarjolla kevytyrittäjyysneuvontaa perjantaisin klo 9–15. Neuvontaan voi tulla ilman ajanvarausta. Neuvontaa tarjoavat Ensimetrin yrittäjyysasiantuntijat.

Finlaysonilla järjestettävässä kevytyrittäjyysneuvonnassa kartoitetaan asiakkaan palvelutarpeet ja vastataan nopeisiin kysymyksiin. Samalla asiakas voi varata ajan Ensimetrille maksuttomaan jatkoneuvontaan, jossa hän saa neuvoja ja apua oman idean eteenpäin viemiseen.

Mylly – yhteisöllinen ohjelma alkaville yrittäjille

Mylly on alkavan vaiheen yrittäjille tai yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnattu valmennusohjelma, joka tähtää liiketoiminnan kehittämiseen. Pääset kehittämään omaa liikeideaasi vertaisryhmässä ja oppimaan muilta samassa tilanteessa olevilta. Ohjelman aikana keskitymme tiimiisi, potentiaalisiin asiakkaisiin, trendeihin ja yritysideasi vahvistamiseen. Myllyn jälkeen sinulla on selkeä näkemys siitä, mitkä ovat seuraavat askeleesi.

Yrityskummi tukena nuoren yrittäjän alkuvaiheessa

Voisiko mentorista olla sinulle apua, kun aloitat matkaasi yrittäjänä?

Pirkanmaan Yrityskummit on joukko asiantuntijoita, joilla on osaamista ja kokemusta yritysten liiketoiminnasta. Yrittäjän ja mentorina toimivan yrityskummin yhteinen tavoite on löytää ratkaisuja yrityksen menestymiseen. Vapaamuotoisissa keskusteluissa ongelmat hahmottuvat, asiat selkiintyvät ja ideat jäsentyvät. Yrittäjä saa varmuutta yrityksensä eteenpäin viemiseen.

Kaikilla yrittäjillä on mahdollisuus hakea itselleen yrityskummia, mutta palvelu on suunnattu erityisesti nuorille, alle 30-vuotiaille yrittäjille.

Palveluja liiketoimintansa alussa oleville osaajatiimeille Platform6-talossa

Tullintorin lähellä sijaitseva Platform6-talo on koti startupeille, mutta talosta löytyy palveluja myös toimintansa alussa oleville osaajatiimeille. Osaajatiimit ovat alkuvaiheen startup-tiimejä, jotka luovat kansainvälisille markkinoille tähtäävää tuotetta tai palvelua. Osaajatiimeillä on mahdollisuus saada maksutonta tiimityöskentelytilaa Platform6-talosta enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Osaajatiimien valintakriteerit ovat seuraavat:

  • Tiimissä on 2–6 jäsentä.
  • Tiimillä on skaalautuva liikeidea.
  • Tuotetta tai palvelua voidaan kehittää ja testata, eli tuotteesta on olemassa varhainen prototyyppi.
  • Tiimillä on kasvuhalua ja -potentiaalia.
  • Tiimillä ei ole vielä Y-tunnusta, tai mikäli Y-tunnus jo on, liikevaihdon on oltava lähellä nollaa.
  • Valintaa edistää, jos tiimin kehittelemä tuote tai palvelu liittyy terveyden, teollisuuden tai kiertotalouden toimialaan.

Yrittäjyysbuusti

Oli ajatuksenasi sitten maailmanvalloitus tai kivijalkakahvila, Yrittäjyysbuustista saat taitoja, tietoa ja tukea yrittäjyystaipaleen ensimetreille.

Yrittäjyysbuusti on maksuton palvelu, joka on suunnattu pirkanmaalaisille, yrittäjyyttä suunnitteleville henkilöille sekä yrittäjille, jotka ovat toimineet päätoimisena yrittäjänä alle vuoden. Palvelu koostuu osaamista vahvistavista kokonaisuuksista, joista voi valita itsellesi sopivat. Apua löytyy esimerkiksi yrittäjyysosaamiseen, tuotteistamiseen ja markkinointiin.

Yrittäjyysbuustissa voit osallistua ryhmä- tai yksilövalmennukseen, verkossa tai livenä. Suomen kielen lisäksi Yrittäjyysbuustin palveluja on saatavilla tällä hetkellä ruotsin, englannin ja venäjän kielellä. Yrittäjyysbuusti on Työ- ja elinkeinoministeriön sekä Pirkanmaan ELY-keskuksen ja PIrkanmaan TE-toimiston yhdessä mahdollistama hanke. Osallistuaksesi Yrittäjyysbuustiin sinun täytyy ilmoittautua asiakkaaksi TE-toimistoon.

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/alkavanyrittajanpalvelut