Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Vahvista työkykyäsi ja hyvinvointiasi

Työkyky vaihtelee elämän eri vaiheissa. Haasteina voivat olla esimerkiksi heikentynyt terveydentila ja jaksaminen, puutteellinen osaaminen sekä motivaatiotekijät. Osatyökykyisenä työllistyminen voi kuitenkin onnistua jo pienillä työolojen muutoksilla, esimerkiksi työtehtäviä ja -aikoja mukauttamalla. Myös omien vahvuuksien ja osaamisen uudelleenkartoittamisesta sekä työnhaun opastuksesta voi olla suuri hyöty. Mikäli työkykysi on heikentynyt, saat meiltä käytännöllistä ohjausta, jonka avulla löydät juuri sinulle sopivan reitin työelämään.

Saat avuksesi OMA-valmentajan, joka ohjaa sinut sopiviin palveluihin. OMA-valmentaja tekee yhteistyötä eri alojen ammattilaisista koostuvan tiimin kanssa, johon kuuluu lääkäri, terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, työkykykoordinaattori, sosiaalityöntekijä, psykologi, välityömarkkinakoordinaattori sekä yrityskoordinaattori. Tarvittaessa OMA-valmentajan palvelu voidaan tuoda myös hyvinvointikeskuksiin, lähelle asiakasta.

Miten olemme sinulle avuksi?

Kartoita työkykyäsi. Mietityttääkö työkykysi? Voit kartoittaa työkykyäsi sosiaali- ja terveysalan sekä muiden alojen asiantuntijoiden kanssa. Laaditte yhdessä suunnitelman, jonka tavoitteena on löytää sinulle sopivaa työtä. Suunnitelmassa voidaan hyödyntää Kelan ammatillisia kuntoutuksia, työkokeilua tai kuntouttavaa työtoimintaa.

Jos tarvitset tukea työhön paluun suunnitteluun ja työelämässä pysymiseen, voit ottaa yhteyttä myös toimintakykykeskus TOIKEen:

Hyödynnä asiantuntija-arviointeja. Asiantuntija-arviointeja ovat esimerkiksi osaamisen ja ammattitaidon kartoitukset, työ- ja toimintakyvyn arviointi, yrittäjävalmiuksien ja yritystoiminnan edellytysten arviointi sekä kotoutumisen edistämisestä annetun lain mukainen alkukartoitus. Arvioinnit voivat olla lääketieteellisiä, psykologisia tai sosiaalisia tutkimuksia, tai ne voivat arvioida edellytyksiäsi yritystoimintaan.

Vahvista voimavarojasi ja kuntoudu takaisin työhön. Jos muut työllistymistä edistävät palvelut eivät ole sinulle ajankohtaisia, voit keskustella OMA-valmentajan kanssa mahdollisuudesta kuntouttavaan työtoimintaan. Se vahvistaa työkykyäsi ja arjenhallintaasi sekä parantaa työllistymis- ja kouluttautumismahdollisuuksiasi. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään yhdistyksissä, säätiöissä, seurakunnissa ja kaupungin yksiköissä. Kuntouttavassa työtoiminnassa voi olla mahdollista suorittaa ammatillinen tutkinto tai sen osia esimerkiksi opinnollistamalla.

Hyödynnä moniammatillinen verkosto työllistymisesi tukena. Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on työllisyyspalvelujen, kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen ja Kelan yhteinen toimintamalli, joka palvelee pidempään työttömänä olleita työnhakijoita. TYP-palvelussa selvitetään millaisia yksilöllisiä työllistymisen esteitä ja edellytyksiä sinulla on. Kanssasi laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää mm. julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja.

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu voi olla oikea palvelu sinulle, jos monet asiat vaikeuttavat työllistymistäsi ja tarvitset useiden palvelujen apua ja yhteensovittamista työllistymisesi tueksi.

Oletko työllisyyden kuntakokeilun asiakas ja haluat vahvistaa työkykyäsi sekä hyvinvointiasi? Varaa aika OMA-valmentajalle:

[email protected]
p. 040 801 6581 (ma–pe klo 9.00–16.15)

OMA-valmentajalta saat lisätietoa sinua kiinnostavista palveluista. Voitte suunnitella yhdessä juuri sinulle sopivan palvelukokonaisuuden, joka johdattaa sinut kohti uutta uraa ja työelämää. Työllisyyden kuntakokeilun ajan palvelemme kuntakokeilun kohderyhmään kuuluvia asiakkaita. Työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita ovat työttömät työnhakijat, työllistettynä ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat, joiden kotikunta on kokeilualueella, ja jotka eivät täytä ansiopäivärahan saamisen edellytyksiä tai ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä.