Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kulje kohti uutta työtä

Olitpa aloittanut työnhakusi hiljattain tai etsinyt töitä jo pidempään, me autamme sinua eteenpäin. Maksuttomista palveluistamme löydät omaa työllistymistäsi parhaiten edistävät ratkaisut. Edistämme työnhakijoiden sekä työnantajien kohtaamista ja luomme edellytyksiä verkostoitumiseen. Saat meiltä tietoa mahdollisista työpaikoista. Autamme sinua selkeyttämään tavoitteesi ja olemme halutessasi tukenasi työnhaun aloittamisesta aina työsopimukseen saakka.

Miten olemme sinulle avuksi?

Etsitään sopiva työ juuri sinulle. Tunnemme tamperelaista työelämää ja sen nykyisiä sekä tulevia osaamisvaatimuksia. Välitämme ajantasaista tietoa Tampereen seudun työllistävistä aloista ja työmarkkinoista. Saat tietoa sinulle sopivista työmahdollisuuksista sekä erilaisista ammateista ja alueen työvoimapula-aloista. Työnvälitystämme voidaan räätälöidä työnantajan ja -hakijan tarpeen mukaan. Työn etsimisessä voidaan hyödyntää myös digitaalisia apuvälineitä ja tekoälyyn pohjautuvia järjestelmiä.

Saat tukea työnhakuun. Opastamme ja kannustamme sinua työnhaun eri vaiheissa. Opit tunnistamaan ja arvioimaan osaamistasi työelämän tarpeiden kautta sekä tuotteistamaan osaamisesi työnantajia puhuttelevalla tavalla. Autamme sinua muotoilemaan ansioluettelosi mieleenpainuvaksi ja annamme vinkkejä, kuinka voit erottua jo hakuvaiheessa muiden työnhakijoiden joukosta.

Saat rekrytoinnin tukivälineet työnhakusi tueksi. Rekrytoinnin tuet ovat hyödyksi sekä työnhakijalle että työnantajalle. Räätälöidyssä työnvälityksessä hyödynnämme erilaisia rekrytoinnin tukivälineitä, joilla voidaan parantaa työllistymismahdollisuuksiasi. Tällaisia ovat muun muassa palkkatuki, rekrytoiva työkokeilu, rekrytoivat koulutukset, oppisopimus ja työnantajalle maksettava rekrytoinnin taloudellinen tuki.

Saat uraohjausta ja apua ammatinvalintaan. Uraohjaus voi olla ajankohtaista työuran alussa tai myöhemmin esimerkiksi alan vaihtoa suunnitellessa. Pääset pohtimaan työhön liittyviä odotuksiasi, ominaisuuksiasi, kiinnostuksen kohteitasi ja vahvuuksiasi. Tarvittaessa uravaihtoehdoista voi keskustella ammatinvalintapsykologin kanssa. Voit tehdä urasuunnitelmia myös erilaisissa valmennuksissa. Esimerkiksi Self-Hack-valmennuksessa alle 30-vuotiaat työnhakijat pääsevät etsimään reittiä omannäköiselle uralle.

Voit saada monialaisen työllistymissuunnitelman työllistymisesi tueksi. Jos olet ollut pidempään työttömänä tai koet työllistymisellesi olevan esteitä, voimme tehdä sinulle monialaisen työllistymissuunnitelman. Suunnitelmassa sovitamme yhteen useita eri palveluja yksilöllisen tarpeesi mukaan. Palvelut voivat koostua esimerkiksi julkisista työvoimapalveluista, sosiaali- ja terveyspalveluista tai kuntoutuspalveluista.

Voit kokeilla kiinnostavaa ammattia käytännössä. Voimme järjestää sinulle tutustumismahdollisuuden alaan tai ammattiin, joka houkuttelee sinua. Pääset kokeilemaan alaa aidossa työympäristössä ja näin testata, onko ala sinun juttusi.

Saat kilpailuvaltteja työnhakuun – hanki kiertotalousosaamista. Kiertotalous on tulevaisuuden työelämätaito, jota tullaan tarvitsemaan kaikilla ammattialoilla ja työtehtävissä. KIERTO-kumppanuushankkeemme tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa omaa kiertotalousosaamista sekä omia taitoja tehdä arjen työtä vastuullisemmin. Asiantuntijamme ovat apunasi tekemässä kiertotaloudesta ja vastuullisuudesta oman työnhakuvalttisi sekä löytämään sinulle arvojesi mukaista työtä.

Työllisty alalle, joka kaipaa tekijöitä. Osaamo-hankkeessa etsimme asiakkaille työmahdollisuuksia aloilta, jotka kärsivät työvoimapulasta. Hankkeessa rakennetaan joustavia ratkaisuja ja uusia reittejä sosiaali- ja terveysalalle, erityisesti hoivatyöhön. Tällaisia reittejä ovat esimerkiksi käytännönläheiset työn ja koulutuksen yhteistoteutukset. Myös hoiva- ja hyvinvointityön lähialat tarjoavat paljon erilaisia työtehtäviä esimerkiksi puhtaanapidossa, ruokajakelussa ja arjessa avustamisessa.

Löydä työtä verkostojen avulla. Uusi kasvu syntyy verkostoissa -hanke tuo yhteen ihmiset, joilla on samat mielenkiinnonkohteet. Pääset verkostoitumaan samanhenkisten tekijöiden sekä alueen työnantajien kanssa. Tule luomaan itsellesi tiimi, etsimään työtä, täydentämään osaamistasi tai rakentamaan uutta liiketoimintaa.

Ryhdy Tampereen rakentajaksi. Tampereen seutu kasvaa voimakkaasti. Käynnissä olevat kaupunkikehittämisen hankkeet tarvitsevat osaavaa työvoimaa. Tutustu ammatteihin ja hakeudu alan koulutuksiin Viiden tähden duunit -sivulla. Hiedanrannassa kukoistavat uudet ideat, kokeilut ja kaupunkikulttuuri. Hiedanranta tarjoaa tulevaisuudessa paikkoja 10 000 tekijälle ja Oppimiskylä-koulutusmalli luo alueelle uudenlaisen oppimisympäristön. Kaupunkikehittämisen hankkeista voit löytää työpaikan täsmäkouluttautumisen kautta.

Saat ohjausta yrittäjyyteen ja kevytyrittäjyyteen. Kevytyrittäjyys on helppo tapa aloittaa yrittäjämäinen työskentely. Kevytyrittäjä on henkilö, joka tekee töitä omiin nimiinsä, mutta ilman Y-tunnusta, ja laskuttaa laskutuspalvelun kautta. Kevytyrittäjyyttä suunnitteleville järjestämme infotilaisuuksia ja henkilökohtaista opastusta.

Jos suunnittelet suoraan päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtymistä, autamme yritystoiminnan aloittamisessa. Saat tukea ja henkilökohtaista ohjausta yrittäjyyden alkutaipaleelle. Autamme sinua myös taloudellisten tukien hakemisessa. Voit hakea esimerkiksi starttirahaa. Starttiraha turvaa yrittäjän toimeentulon, kun yritystoimintaa käynnistetään.

Oletko työllisyyden kuntakokeilun asiakas ja kaipaat apua työllistymiseen ja työnhakuun? Varaa aika OMA-valmentajalle:

[email protected]

p. 040 801 6581 (ma - pe klo 9.00 - 16.15)

OMA-valmentajalta saat lisätietoa sinua kiinnostavista palveluista. Voitte suunnitella yhdessä juuri sinulle sopivan palvelukokonaisuuden, joka johdattaa sinut kohti uutta uraa ja työelämää. Työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita ovat työttömät työnhakijat, työllistettynä ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat, joiden kotikunta on kokeilualueella, ja jotka eivät täytä ansiopäivärahan saamisen edellytyksiä tai ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä.

Ajankohtaiset valmennukset ja palvelut