Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Työ

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut työnhakijoille, työnantajille ja yrittäjille

Tampere kasvaa, kehittyy ja kansainvälistyy. Työt uudistuvat ja osaamisen tarpeet muuttuvat. Syntyy uusia aloja, joiden ominaisuuksista ei vielä tiedetä. Samalla jotkut alat kärsivät työvoimapulasta.

Näiden muutosten tueksi tarvitaan nopeaa reagointia ja käytännöllisiä ratkaisuja. Tätä työtä me teemme Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluissa. Kehitämme palveluja, jotta työnhakijat ja työnantajat, sekä osaamiset ja osaamistarpeet, kohtaisivat. Tampereesta rakennetaan elinvoimaista kaupunkia yhdessä laajan, monitoimijaisen verkoston kanssa. Uusia palveluja kehitetään yhteistyössä koulutusorganisaatioiden, elinkeino- ja yrityspalvelujen, sote-palvelujen, yksityisten ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä valtion kanssa.

Tavoitteemme on edistää työllistymistä. Tarjoamme erilaisia työllistymisen ja osaamisen kehittämisen vaihtoehtoja. Autamme työnhakijoita tunnistamaan omat vahvuutensa. Tarvittaessa kuljemme rinnalla. Meidät tavoittaa helposti, ja pienistäkin asioista voi kysyä. Etsitään ratkaisut yhdessä.

Tamperelaisille yrityksille ja työnantajille haluamme luoda kotikaupungistamme hyvän paikan yrittää. Työnantajille luodaan edellytyksiä kasvuun ja uudistumiseen. Autamme tunnistamaan syvimmät osaamistarpeet, ennakoimaan tulevaa ja löytämään sopivimmat tekijät. Työelämän murroksessa on tärkeää turvata osaavan työvoiman saatavuus.

Jokainen työ kasvattaa Tampereen elinvoimaa. Jokainen työ on arvokas.

Työllisyyden kuntakokeilussa edistämme työnhakijoiden työllistymistä

Olemme mukana Pirkanmaan työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa, joka jatkuu kesään 2023 saakka. Työllisyyden kuntakokeilussa osa työttömistä työnhakijoista siirtyy Pirkanmaan TE-toimistosta kuntien asiakkaiksi. Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen.

Yhteystiedot

Työllisyyspalvelut työnhakija- ja henkilöasiakkaille
sähköposti [email protected]
puhelin 040 801 6581

ma - pe klo 9.00 - 15.45


Kasvupalvelut työnantajille ja yrityksille
sähköposti [email protected]
puhelin 040 580 8811

ma - pe klo 9.00 - 15.45

Rekrytointeihin liittyvät asiat: [email protected]


Otathan huomioon, että numeroihin ei voi lähettää tekstiviestejä.
Palvelemme myös chatissa. Se on avoinna tällä verkkosivulla ma-pe kello 9 - 15.
Chat voi ajoittain ruuhkautua. Silloin voit sen kautta lähettää myös sähköpostia.

Toimintamme koronavirustilanteessa

Koronavirus-tilanteen vuoksi Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut tarjoaa toistaiseksi etäpalveluja.


Ohjaamo palvelee asiakkaita paikan päällä osoitteessa Hammareninkatu 8 A, ma-pe klo 13-16.


Katso ajantasaiset yhteystiedot poikkeustilanteen aikana:


Hankkeet

KIERTO

KIERTO-hanke on Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen koordinoima kumppanuushanke. Hankkeessa etsitään uutta työtä kiertotalouden ympäriltä kehittämällä työttömien työnhakijoiden osaamista työnantajien tarpeisiin.

KIERTO-hanke
Projektipäällikkö
Riina Hiipakka-Lahti
puhelin 040 800 4954
sähköposti [email protected]

Osaamo

Osaamo-hanke on Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen koordinoima kumppanuushanke, joka edistää työntekijöiden ja työnantajien kohtaamista. Hanke vastaa erityisesti hoivatyön ja sen lähialojen rekrytointi- ja osaamistarpeisiin yhdessä työllisyystoimijoista ja oppilaitoksista muodostuvan kumppanuusverkoston kanssa. ESR-rahoitteisesta Osaamo-hanketta toteuttaa Tampereen lisäksi myös Helsinki, Oulu, Turku ja Vantaa.

Osaamo-hanke
Projektipäällikkö
Suvi Liljeqvist
puhelin 041 730 8189
sähköposti [email protected]

Ennakointia ja osuvia ratkaisuja työvoiman saatavuuteen

Hanke kehittää konkreettista osaamistarpeiden ennakointia, jonka pohjana ovat asiakastarpeet. Hanke kiinnittää huomiota työnantajien ja työvoiman kohtaanto-ongelmaan ja etsii siihen erilaisia ratkaisuja. Hanke ennakoi sosiaali- ja terveysalan, teollisuuden, elämystalouden, kiertotalouden ja yrittäjyyden osaamistarpeita.

Ennakointia ja osuvia ratkaisuja työvoiman saatavuuteen
Erityisasiantuntija
Jarno Hakanen
puhelin 040 356 9126
sähköposti [email protected]

Uusi kasvu syntyy verkostoissa

Hanke parantaa työnhakijoiden työllistymisen edellytyksiä ja muutosvalmiutta kiihtyvässä työn murroksessa. Hanke toteuttaa ennaltaehkäisevää työllisyyden hoitoa COVID-19 pandemian keskellä sekä uudelleenmuotoilee julkisia työllisyys- ja alkavan yrittäjän palveluita ja näiden järjestämistapaa.

Hankkeen pääkoordinoinnista vastaa Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut. Toteuttamisessa ovat mukana Ensimetri, Tredu ja Tribe Tampere. Hankkeen nettisivut ovat työn alla.

Uusi kasvu syntyy verkostoissa (ESR)
Projektipäällikkö
Jaakko Pohjolainen
puhelin 041 730 5973
sähköposti [email protected]

Hyvää työtä! -blogi

Hyvää työtä! Työllisyys- ja kasvupalvelujen asiantuntijat

Muuttuva kuntouttava työtoiminta

Oikopolut

Seuraa meitä somessa!

Tiedotteet

Katso myös

Uutiskirje työnhakijoille

Uutiskirje Tampereen seudun yrittäjille

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/tyollisyyspalvelut