Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Maksuttomat mainospaikat

Abribus-taulut

Tampereen kaupunki välittää tapahtumajärjestäjille maksuttomia mainospaikkoja ympäri kaupunkia olevien JCDecaux’n Abribus-mainostaulujen B-puolelle. Mainostaulupaikkaa voivat hakea tapahtumatoimijat, jotka tuovat tauluissa esiin varsinkin maksutonta, kaikille suunnattua ohjelmallista sisältöä. Kovan kysynnän takia kaikille toimijoille ei voida myöntää mainostaulupaikkaa. Julisteiden suunnittelun ja painatuksen kustannuksista vastaa tapahtumajärjestäjä.

Vuoden 2022 abribus-mainospaikkojen haku on päättynyt. Vapaaksi jääneitä paikkoja voit tiedustella osoitteesta infopinnat (at) tampere.fi.

Abribus-mainostaulu kadun varressa
Abribus-mainostaulu

Ohjeet ja käyttöehdot

Pääsääntöisesti yksi toimija voi saada vain yhden kahden viikon mainostusjakson vuodessa. Paikkoja myönnetään kahden viikon jaksoissa aina parittoman viikon maanantaista parillisen viikon sunnuntaihin. Paikkojen jakaminen riippuu halukkaiden mainostajien määrästä ja erilaisista kaupunkikuvallisista ja kaupallisista tekijöistä.

Mainostaulut ovat jaettu kolmeen sarjaan, joista kaksi on varattavissa (sarjat 1 ja 2). Kolmatta sarjaa käyttää Tampereen kaupunki. Sarjojen 1 ja 2 julistepaikat sijaitsevat ympäri kaupungin keskustaa ja sarjat ovat sijainneiltaan yhtä hyvät. Sarjan valinta voi olla järkevää esimerkiksi siinä tapauksessa, että yhden sarjan yksi juliste on suoraan oman tapahtumapaikkanne edessä. Julistepaikkojen tarkemmat sijainnit ovat alla olevassa tiedostossa "Tampereen kaupungin käytössä olevat abribus-pinnat". Huomaa, että keskustan tie- ja rakennustyöt saattavat vaikuttaa käytettävissä olevien taulujen määrään. Toivottua sarjaa ei voida taata.

Kussakin sarjassa on noin 23 julistepaikkaa. Lisäksi JCDecaux vaatii ylimääräisiä julisteita (+20 %). Jakson päätyttyä julisteet revitään irti, joten ne eivät ole uudelleen käytettävissä eikä niitä palauteta.

Julisteiden suunnitteluohjeet löytyvät JCDecaux’n sivuilta. Varmistathan, että painonne käyttää pohjana valkoista paperia, suositus 150 g G-print.

1. Mainokset eivät saa sisältää kaupallista informaatiota, esimerkiksi lippujen hintoja. Julisteen alareunaan on sallittua laittaa sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden logot, mutta niiden yhteiskoko saa olla korkeintaan 10 % julisteen pinta-alasta. Epävarmoissa tilanteissa asia on parasta selvittää etukäteen JCDecaux’n kanssa: Anniina Veteläinen, anniina.vetelainen (at) jcdecaux.fi, puh. 040 450 1686.


2. Varaustiedoista on käytävä yksiselitteisesti ilmi sekä mainostaja että mainostuskohde (esim. tapahtuman, esityksen tai näyttelyn nimi). Mainostuskohdetta ei voi muuttaa ilman Tampereen kaupungin lupaa.


3. Mainoskampanjan mahdollisesta peruuntumisesta on ilmoitettava Tampereen kaupungille osoitteeseen infopinnat (at) tampere.fi viimeistään kuusi viikkoa ennen mainostusjakson alkua. Koronarajoitusten vuoksi peruttujen tapahtumien kohdalla tästä säännöstä voidaan poiketa. Olethan kuitenkin mahdollisimman hyvissä ajoin yhteydessä, mikäli kampanja joudutaan perumaan.


4. Julisteet on toimitettava vähintään kaksi viikkoa ennen kampanjan alkua JCDecaux’n Tampereen varastoon osoitteeseen Hautalankatu 20, 33560 Tampere. Julisteiden asennusaikatauluista vastaa JCDecaux ja julisteiden vaihdon vastuuhenkilö JCDecaux’lla on Olli Pelkonen, puh. 0400 739 988.


5. Mikäli mainostaja ei noudata näitä ehtoja, sille ei seuraavana vuonna myönnetä mainospaikkaa.


Jos teillä on kysymyksiä, ottakaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen infopinnat (at) tampere.fi. JCDecaux:n puolelta varauksia hoitaa Tiina Eronen, puh. 040 592 9592, tiina.eronen (at) jcdecaux.fi. Tiina Erosen puoleen voi kääntyä myös painokysymyksissä.

Medianäytöt

Tampereen kaupunki välittää maksutonta mainostilaa neljään katujen varsilla sijaitsevaan medianäyttöön. Näytöt on tarkoitettu tapahtuman esittelyyn eikä niissä saa näkyä kolmannen osapuolen markkinointia tai lipunhintoja. Mainospaikka on ilmainen, mutta mainoksen suunnittelukustannukset tulevat toimijan itsensä hoidettaviksi.

Paikkaa medianäyttöön voi hakea ympäri vuoden tämän sivun alalaidassa olevalla lomakkeella. Mikäli paikka myönnetään, tapahtumajärjestäjä tekee aineiston tarvittavissa tiedostomuodoissa ja toimittaa sen Tampereen kaupungille.

Medianäyttö Laukontorilla
Medianäyttö

Medianäyttöjen varaus- ja aineisto-ohje

Mainospaikkoja myönnetään yleensä yhden tai kahden viikon jaksoissa. Pääsääntöisesti yksi toimija voi saada vain yhden mainostusjakson vuodessa. Paikkojen jakaminen riippuu halukkaiden mainostajien määrästä ja erilaisista kaupunkikuvallisista ja kaupallisista aspekteista.

Lomakkeella haetaan mainospaikkaa neljälle medianäytölle, jotka sijaitsevat Laukontorilla, Mustanlahden satamassa ja Lielahdenkadun sekä Hervannan valtaväylän varrella. Vaadittavien kuvatiedostojen koot ovat seuraavat:

  • Lielahti ja Hervannan valtaväylä: leveys 768 x korkeus 384 pikseliä, jpg-muodossa
  • Laukontori ja Mustanlahden satama: leveys 288 x korkeus 192 pikseliä, png-muodossa

Lielahden ja Hervannan valtaväylän mainoskuva (768×384 px) tulee toimittaa jpg-muodossa ja Laukontorin ja Mustanlahden kuva (288×192 px) png-muodossa Tampereen kaupungille sähköpostitse osoitteeseen infopinnat (at) tampere.fi viimeistään mainostusta edeltävän viikon keskiviikkona klo 12 mennessä. Huolehdithan, että tiedostonimet ovat muotoa tapahtuma_leveys x korkeus.jpg esim. MeidanTapahtuma_288x192.png tai Meidan_festivaali_768x384.jpg.

Lisätietoja abribus-tauluista ja medianäytöistä
Suunnittelija
Jonna Nyholm
puhelin +358406743617
sähköposti [email protected]