Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Internet

Verkkopalvelu Tampere.fi on erittäin laaja ja tarjolla on tiedottavan aineiston lisäksi sähköisiä palveluja ja vuorovaikutteisuutta. Mm. tiedotteet, tapahtumat, artikkelit, ilmoitukset ja kuulutukset, avoimet työpaikat, ruokalistat ja uimavesien lämpötilat (kesäisin) ovat saatavilla rss-syötteinä . Tampere.fi-sivuston näkymät mukautuvat eri selauslaitteden näytöille (iso näyttö, tablet-näyttö ja älypuhelin). Mobiilipäätteille on myös erillisiä versioita ja sovelluksia, esimerkiksi suosittuja palveluja ja ajankohtaissisältöjä kokoava Tampereen kaupunki -sovellus, ks. sivu Mobiilipalvelut .

Tampereen kaupunki on mukana Open Data Tampere Region -projektissa ja julkaisee lukuisia avoimia tietoaineistoja, avointa dataa .

Kaupungilla on käytössä useita videoneuvotteluhuoneita, joissa voidaan järjestää sekä kahdenvälisiä etäneuvotteluja että monipisteneuvotteluja. Lisäksi kaupungilla on mahdollisuus etäneuvotella omalta tietokoneelta kaupungin verkon ulkopuolelle.

Tampereen kaupunki hyödyntää sosiaalisen median palveluja ja ominaisuuksia. Verkkosivujen ajankohtaissisältöjä on selaajan mahdollista jakaa pikalinkeillä sosiaalisen median kanaviin. Kaupunki myös hyödyntää sosiaalista mediaa mm. tiedottamiseen, markkinointiin, osallistumiseen ja yhteistyöhön eri sidosryhmien kanssa. Kaupungilla on koko kaupungin nimissä Facebook-sivu, Twitter-profiili, Instagram-profiili, YouTube-kanava, Flickr-kuvanjakopalvelu ja LinkedIn-sivu. Useilla kaupungin toimintayksiköillä ja projekteilla on omia sosiaalisen median palveluja käytössään. Tietoa kaupungin sosiaalisen median palveluista saa alasivulta Sosiaalinen media .

Internetkäyttäjäkyselyitä (aiemmin nimellä WWW-käyttäjäkysely) kaupungin sivuilla käyville on tehty säännöllisesti vuodesta 1997 lähtien. Tehdyt tutkimukset ovat saatavilla Viestintä-sivujen Materiaalipankista .

Verkkopalvelukokonaisuudesta vastaa konserniohjauksen viestintä

Tampere.fi-päätoimittaja
Viestintäpäällikkö
Aila Rajamäki
puhelin 040 550 5540
sähköposti [email protected]

Vastuualueena erityisesti kaupunkiympäristön palvelualue ja konsernihallinto:
Verkkoviestintäsuunnittelija
Vili Rajala
puhelin 040 774 7310
sähköposti [email protected]

Vastuualueena erityisesti sosiaali- ja terveyspalvelut:
Verkkoviestintäsuunnittelija
Anne Kauhanen
puhelin 050 571 2873
sähköposti [email protected]

Vastuualueena erityisesti sivistyspalvelujen palvelualue sekä elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueelta toisen asteen koulutus.
Verkkoviestintäsuunnittelija
Niina Ylönen
puhelin 041 730 3678
sähköposti [email protected]

Tiesitkö?

Tampere oli ensimmäisten suomalaiskaupunkien joukossa avaamassa internetsivujaan 1990-luvun puolessa välissä. Tampereen ensimmäiset sivut julkaistiin 1994.