Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Terveyspalvelut

Ajanvaraus ja terveyspalvelujen neuvonta

Kun sairastut, soita terveyspalvelujen neuvontaan. Sairaanhoitaja antaa hoito-ohjeita, arvioi hoidon tarpeesi ja tarvittaessa ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan.
Puhelin 03 5657 0023, joka päivä klo 7 - 22.

Oma terveysasema

Kysymys
Mistä tiedän, mikä on oma terveysasemani?

Vastaus
Oman terveysaseman voit tarkistaa terveysasemahaun avulla:

Rokotukset

Kysymys
Voinko saada influenssarokotuksen? Entä mitä rokotuksia ulkomaille matkustaessa tarvitaan?

Vastaus
Tampereen kaupungin hyvinvointipalvelut tarjoaa vuosittain marras-joulukuussa maksuttoman influenssarokotuksen ns. riskiryhmään kuuluville. Lasten ja nuorten rokotukset hoidetaan neuvolassa tai kouluterveydenhoitajan vastaanotolla.

Aikuisten perusrokotuksia (esim. jäykkäkouristus-kurkkumätä) saat terveysasemilta, työterveysasemilta ja opiskeluterveydenhuollosta.

Ulkomaanmatkaa varten tarvittavat erityisrokotukset saa pääasiassa tartuntatautien valvonnasta:

Seksitautien testaus

Kysymys
Epäilen saaneeni seksitaudin, miten minun pitäisi toimia?

Vastaus
Jos epäilet saaneesi seksitaudin, hakeudu hoitajan vastaanotolle. Testaukseen on varattava aika etukäteen:

Epäiletkö seksitautia? Aloista Omaolosta: saat selville, kannattaako hakeutua ammattilaisen hoidettavaksi ja voit tarvittaessa olla suoraan yhteydessä kaupungin sukupuolitautien vastaanottoon testauksien sopimiseksi. Ulkoinen linkkiTee seksitautiepäilyä koskeva oirearvio

Suun terveydenhuolto

Kysymys
Miten varaan ajan hammaslääkärille?

Vastaus
Kaikkiin hammashoitoloihin voi varata ajan puhelimitse 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17 tai sähköisesti. Verkkoasiointiin kirjaudutaan pankkitunnuksialla tai mobiilitunnistautumisella. Lisätietoa löytyy alla olevalta sivulta:

Sähköiset terveyspalvelut

Kysymys
Miten minun pitää toimia, kun haluan varata ajan terveyspalveluihin sähköisesti?

Vastaus
Ennen kuin voit käyttää sähköisiä terveyspalveluja ensimmäisen kerran, pitää sinun täyttää suostumuslomake. Voit täyttää lomakkeen sähköisesti tai antaa suostumuksesi asioidessasi terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Lomake tarvitsee täyttää vain kerran.

Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Jos asioit jonkun muun puolesta, tarvitaan siihen hänen suostumuksensa. Täytä sähköinen Puolesta asiointia koskeva sopimus.

Sähköisiä terveyspalveluja koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä löytyy oheisen linkin takaa.

Muut

Terveystietoa sekä tietoa sairauksista ja niiden oireista sekä hoito-ohjeita voi etsiä Duodecimin Terveyskirjastosta. Terveyskirjastosta löytyy myös Kodin lääkeopas, erilaisia teemasivuja (esim. painonhallinta, matkailijan terveysopas). Terveyskirjaston tiedot ovat luotettavia, riippumattomia ja ajantasaisia.