Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Liikunta ja vapaa-aika

Hiihtoladut

Kysymys
Mistä näkee kaupungin hiihtoladut? Kuka hoitaa latujen kunnossapitoa?

Vastaus
Käytössä on laaja latu- ja kuntoreittiverkosto. Valaistuja reittejä on yhteensä noin 85 kilometriä ja latuverkostoa yhteensä noin 120 - 130 kilometriä. Latureittejä ylläpitää kaupungin liikuntapalvelut. Palautetta latujen kunnosta voi antaa Liikuntapalvelujen asiakaspalveluun, puh. 03 5653 4300 tai sähköpostitse liikuntapalvelut.asiakaspalvelu(at) tampere.fi.

Latujen valaistus:
Aamulla: klo 6.00 - valoisan tuloon.
Illalla: pimeän tulosta - klo 23.00.

Latukarttapalvelusta voi tarkastella latujen sijaintia sekä kunto- ja huoltotietoja. Päivitetyn karttapohjan avulla löytyvät tiedot myös latureittien pituudesta, latuprofiilista ja valaistuksesta kaikkien latujen osalta. Käyttöä helpottaa latureittien ryhmittely, josta latuja voi tarkastella kaupungiosittain.

Koirapuistot

Kysymys
Missä sijaitsevat kaupungin koirapuistot?

Vastaus
Koirapuistot löytyvät internet-sivujen kartalta. Sivulta löytyy myös muuta tietoa koirapuistoista, mm. kaupungin koirapalvelut ohjelma vuosille 2011 - 2025. Palautetta koirapuistoista voi antaa Tampereen palvelupisteeseen.

Liikuntapaikat

Kysymys
Missä sijaitsevat talviuintipaikat, uimarannat tai luistinkentät?

Vastaus
Kaupungin verkkosivuilta löytyy tietoa sisä- ja ulkoliikuntapaikoista. Liikuntapalvelujen asiakaspalvelusta voi tiedustella kaupungin liikuntapaikoista ja liikuntapalveluihin liittyvistä asioista.

Luistinkentät ja kaukalot

Kysymys
Kuka hoitaa luistinkenttiä ja kaukaloita?

Vastaus
Luistinkenttiä ja kaukaloita jäädytetään sääolosuhteiden mukaan. Kentät ovat käyttökunnossa silloin, kun ne ovat valaistuna illalla. Lisäksi talvisin jäädytetään luistelukäyttöön 116 peli- ja lähikenttää sekä yli 40 talviliukumäkeä. Näiden kunnossapidosta vastaa Tampereen Infran kunnossapitopalvelut tai ulkopuolinen yritys.

Kaukaloiden ja luistinkenttien kunnossapitovastuu kuuluu Tampereen Infran kunnossapitopalveluille. Palautteet ja yhteydenotot Tampereen palvelupisteeseen.

Luistelukenttien jäätilanne näkyy mski-palvelusta.

Luontopolut ja -retket

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö järjestää kesäisin opastettuja luontoretkiä. Retket ovat maksuttomia ja niihin voivat osallistua kaikki luonnosta kiinnostuneet.

Matonpesupaikat

Kysymys
Missä sijaitsevat matonpesupaikat ja milloin ne ovat käytössä?

Vastaus
Tampereen kaupungin alueella on 18 matonpesupaikkaa. Niiden sijainti löytyy Mattojen pesu -sivuilta. Matonpesupaikkoihin avataan vedet toukokuun puolen välin tienoilla ja ne ovat avoinna syyskuun puoleen väliin asti. Vikailmoitukset voi tehdä Tampereen palvelupisteeseen.

Uimakoulut ja vauvauinti

Kysymys
Milloin vauvauintiin tai uimakouluun voi hakea?

Vastaus
Vauvauinnin ja uimakoulujen ryhmä- ja hakutiedot löytyvät Tarmo-ilmoittautumisjärjestelmästä. Uimakouluista (lapsille ja aikuisille) sekä vauvauinnista löytyy tietoa internetistä:

Uimarannat

Kysymys
Kuka huolehtii uimarantojen siisteydestä?

Vastaus
Uimarantojen siisteydestä huolehtii Tampereen Infran katu- ja vihertuotanto. Uimarantojen kunnossapidosta voi kysyä ja antaa palautetta Tampereen palvelupisteeseen.

Ulkoilu- ja virkistysalueet

Kaupungin ulkoilu- ja virkistysalueista, retkeilymajoista, ulkoilumajoista ja luontopoluista löytyy tietoa internetistä.

Venepaikat

Kysymys
Missä sijaitsevat kaupungin venepaikat, miten niitä haetaan?

Vastaus
Venepaikoista, niiden vuokrista ja paikkojen hakemisesta löytyy tietoa internetistä. Sivulta löytyy myös sähköinen lomake, jolla voi hakea venepaikkaa. Venepaikkaa voi myös tiedustella puhelimitse numerosta 041 730 8168.