Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Asuminen ja rakentaminen

Asunnon hakeminen

Kysymys
Mistä saan tietoa kaupungin vuokra-asunnoista?

Vastaus
Ajantasaista tietoa vuokra-, asumisoikeus- ja osaomistusasunnoista saa Asuntotorilta. Asuntotori sijaitsee osoitteessa Puutarhakatu 8, katutasolla. Asuntotorilta saa tietoa myös mm. opiskelija-asunnoista ja ikäihmisille suunnatuista asunnoista.

Home- ja kosteusvaurioepäilyt

Kysymys
Epäilen kosteusvauriota asunnossani, miten minun tulee toimia?

Vastaus
Asuntojen home- ja kosteusvaurioasioissa yleisneuvontaa saa Palvelupiste Frenckellistä. Asiakaspalvelusihteerit ohjaavat tarvittaessa asiantuntijoiden puoleen. Asuminen ja terveys -sivuilta löytyy lisätietoa myös muista asumisterveyteen liittyvistä asioista.

Lumityöt

Kysymys
Saako taloyhtiö kolata lumia talvella omalta tontiltaan kaupungin puolelle alueelle, joka on täysin joutomaata eikä missään käytössä?

Vastaus
Lumia ei saa kolata kaupungin puolelle, ei edes joutomaalle. Mikäli lumet eivät mahdu omalle tontille, lumet voi toimittaa kaupungin lumen vastaanottopaikalle.

Puiden istuttaminen ja kaataminen

Kysymys
Naapurillamme on suuria puita tontillaan. Muutaman sentin päästä rajaa on kaksi suurta puuta, joiden juuret ulottuvat tontillemme ja oksat roikkuvat keskellä pientä pihaamme. Roskaa tulee vuoden ympäri. Voimmeko saada naapurimme kaatamaan puut?

Vastaus
Suuria puita ei pidä istuttaa naapurin rajan tuntumaan, jos puut täysikasvuisina varjostavat naapuria tarpeettomasti. Vähimmilläänkin etäisyyden naapurin rajasta tulee olla 5 m.

Vaikutuksiltaan vähäisissä tapauksissa lupa puiden kaatoon ei ole tarpeen ( MRL 128 §). Vähäisenä pidetään rakennettujen tonttien normaalia ylläpitoon liittyvää puunkaatoa silloin, kun puut eivät ole kaavalla suojeltuja tai muutoin maisemallisesti merkittäviä ja naapurit ovat antaneet toimenpiteelle suostumuksensa. Puiden kaatoa tulee välttää lintujen pesimäaikana 10.4. - 31.7.

Rakennusvalvonnan tarkastajilta on pyydettävä lupa puun kaatamiseen maisemallisesti merkittävien sekä suurien jalopuiden osalta.

Talousvesiasiat

Veden laatua koskevissa kysymyksissä voi ottaa yhteyttä virka-aikana Ruskon vedenpuhdistuslaitoksen laboratorioon, puh. 040 800 4371. Virka-ajan ulkopuolella voi soittaa Tampereen Veden maksuttomaan päivystysnumeroon 0800 90 172.

Tampereen Veden vesitilauksiin ja sopimuksiin sekä vesilaskutukseen liittyviä asioita voi tiedustella puhelimitse 03 5656 3600, ma klo 8.30 - 15.45, ti - pe klo 8.30 - 12 tai sähköpostilla [email protected]

Veden jakelukatkoksista, putkirikoista ja viemäritukoksista voi soittaa maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 90172. Numero palvelee 24 h.

Tonttiarvonta

Kysymys
Milloin kaupunki järjestää tonttiarvonnan?

Vastaus
Tonttihaku järjestetään kerran tai kaksi vuodessa keväällä ja/tai syksyllä. Tietoa seuraavasta tonttihausta löytyy internetistä

Tuholaiset ja tuholaisten torjunta

Kysymys
Onko kotona vilistävä otus sokeritoukka vai mikä?

Vastaus
Apua kodin tuholaisten tunnistamisessa ja niiden torjunnassa saa Palvelupiste Frenckellistä. Tuholaisnäytteen voi ottaa talteen esim. lasipurkkiin ja toimittaa sen Palvelupisteeseen tunnistamista varten.