Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Alueelliset palvelut

Hyvinvointikeskukset ja lähitorit tarjoavat palveluja ja tapahtumia, monipuolista neuvontaa ja ohjausta sekä paikan erilaisille kohtaamisille ja kokeiluille alueilla. Ne ovat alueensa näköisiä ja niitä kehitetään yhdessä. Tavoitteena on entistä sujuvammat palvelut ja kohtaamiset. Hyvinvointikeskukset sijoittuvat pääsääntöisesti aluekeskuksiin ja kaupungin keskustan alueelle Tampereen kaupungin palvelumallin mukaisesti.

Hyvinvointikeskukset

Hyvinvointikeskukset tarjoavat hyvinvointia ja terveyttä edistäviä palveluja ja neuvontaa, kuten neuvola, terveysasema, kirjasto, hammashoitola ja nuorisotiloja. Hyvinvointikeskuksissa on käytössä tiloja erilaisille tapahtumille, joita järjestävät kaupungin ohella myös yhdistykset ja alueen asukkaat.

Hyvinvointikeskus on paikka kaikenikäisten kohtaamisille. Hyvinvointikeskusten aluekoordinaattorit vetävät kaikille avoimia alueellisen osallistumisen foorumeita, alueverkostoja.

Hyvinvointikeskukset sijoittuvat aluekeskuksiin, joita ovat Hervanta, Lielahti, Linnainmaa, Peltolammi ja Tesoma. Toiminnassa on neljä hyvinvointikeskusta: Koilliskeskus Linnainmaalla, Lielahtikeskus Lielahdessa, Hervanta Trio Hervannassa sekä Tesoman hyvinvointikeskus Tesomalla. Peltolammin hyvinvointikeskus on kehitteillä. Keskustan alueelle on sijoitettu kaikille kaupunkilaisille tarkoitettuja keskitettyjä palveluja ja sinne rakentuu verkostomainen hyvinvointikeskittymä.

Lähitorit

Valokuva: Lukuhetki Lähitori Kuuselassa.

Lähitorit tarjoavat monipuolista tietoa, tukea ja toimintaa arkeen. Lähitorilta saat neuvoja ja palveluohjausta arjen ongelmiin, siellä voit osallistua ryhmätoimintaan, erilaisiin tapahtumiin tai vain tulla tapaamaan tuttuja. Lähitorit ovat kaikenikäisten kohtaamispaikkoja.

Tampereella toimii neljä lähitoria: Keinupuiston lähitori Hervannassa, Kuuselan lähitori Härmälässä, Peurankallion lähitori Pyynikin ja Amurin alueilla sekä Tammelan lähitori Tammelassa.

Tampereen kaupunki ostaa Keinupuiston, Kuuselan ja Peurankallion lähitorien palvelut Pirkanmaan Senioripalvelut Oy:ltä ja Tampereen Kaupunkilähetys ry:ltä. Tammelan lähitorin toimintaa koordinoi Apukolmio Oy. Tampere vastaa isäntäkuntana Oriveden palveluista.

Muut palvelukeskittymät

Perheiden talo ja Nuorten talo Ohjaamo ovat kohtaamispaikkoja, joissa on tarjolla useita palveluja saman katon alla.

Katso myös

Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö
Mia Lumio
puhelin 040 658 6569
sähköposti [email protected]


Tämän sivun lyhytosoitteita ovat www.tampere.fi/alueellisetpalvelut ja www.tampere.fi/lahitorit