Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Seutuselvitys

Elinvoimainen kaupunkiseutu - tulevaisuuden vaihtoehdot vaikutuksineen -selvityksen tekeminen käynnistyi tammikuussa 2013. Selvitystyössä ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Selvityksen tavoitteena on tukea kaupunkiseudun kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden vahvistamista, asukkaiden hyvinvoinnin edistämistä ja sekä hyvän elinympäristön ja kestävän kehityksen turvaamista.

Selvityksessä tarkastellaan eri näkökulmista tavoitteiden edellyttämiä toimintamalleja: kunnat, kuntien välinen yhteistyö, seutuhallinto ja uusi kunta. Työn aikana arvioidaan erilaisten organisointivaihtoehtojen vaikutuksia Tampereen kaupunkiseudun hyvinvointiin ja kilpailukykyyn. Arvioinnin kuluessa järjestetään keskustelutilaisuuksia niin kaupunkiseudun poliittisille päättäjille kuin kuntalaisillekin.

Selvitysmiehenä toimii emeritus maaherra Rauno Saari. Hänen työtään ohjaa ohjausryhmä, jonka puheenjohtaja on Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja varapuheenjohtajana Nokian kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laitinen. Ohjausryhmään kuuluvat selvitykseen osallistuvien kuntien kunnanvaltuustojen ja -hallitusten ensimmäiset puheenjohtajat ja Tampereelta kolme muuta edustajaa. Lisäksi selvitysmiehen työn tueksi on koottu seudullinen asiantuntijaryhmä.

Seutuselvityksen väliraportti valmistui elokuussa 2013. Selvitysmies Rauno Saari esitteli väliraporttia kuntakierroksella Tampereen seudun kunnissa syksyn aikana.

Selvitystyön loppuraportti

Kysely Tampereen kaupunkiseudun yhteistyön tulevaisuuden vaihtoehdoista

Tiedotteet

Lisätietoja

Selvitysmies
Rauno Saari

Strategiajohtaja
Reija Linnamaa
puhelin +358 40 572 9610
sähköposti [email protected]

Suunnittelija
Mira Hirvonen